Szerintetek mi lesz ez a 18 év feletti kötelező szűrővizsgálat? Teljes kivagyok miatta, hogy képzelik... Mi lesz ha valaki nem megy rá?
Kedves nagyon önérzetes fiatal barátom, a "pszichológia" e mögött nem a hangzatos "házmester stílus" (amit egyébként rosszul használsz), hanem az, hogy amíg nem te fizeted magadnak az eü ellátásod egy bármilyen rák vagy krónikus betegség kapcsán, addig nekem, mint a TB rendszerbe lassan 30 éve irgalmatlan pénzeket befizető, abból szinte semmit ki nem vevő (ti. szinte mindent magánellátásban csináltattam/csináltatok) állampolgárnak igenis fontos lenne, hogy te és a lakosság nagyobb része rendszeresen járjon szűrővizsgálatokra, amik ingyen vannak és többnyire maximum némi kellemetlenséget okoznak. Hogy pl. minél kevesebbet kelljen költeni a közös kasszából méhnyakrák kezelésre, ami az egyik legjobban szűrhető, legkorábban, még rákmegelőző állapotban felismerhető, és igen jó arányban gyógyítható ráktípus lenne, ha nem olyan lenne az általános hozzáállás a szűréshez, amilyen (olvasgass az Egészség rovat alatt ebben a témakörben).
Ha olyan rendszer lenne, hogy mindenki fizetéséből vonnak egy alapellátásra jogosító összeget/százalékot + mindenki saját magának vesz ilyen-olyan biztosítási csomagokat, amilyet akar és bír, és az alapján járnak a különböző ellátások, vizsgálatok stb., akkor leszarnám, hogy te hogyan leszel esetleg rákos 50 évesen, mert valamiféle rosszul értelmezett önérzetből nem vagy hajlandó szűrővizsgálatokra járni.
Kötelező pedig úgy lehetne - és én támogatnám - hogy, aki nem vesz részt ezeken a kötelező szűréseken, azt valamilyen módon szankcionálják, többet kelljen befizetnie a közösbe, bizonyos betegségek esetén önrészt kelljen fizetnie, teljes gyógyszer árat stb. Ugyanígy gondolnám a 60 évesen +30 kilóval, 2-es típusú diabétesszel, többféle krónikus érrendszeri betegséggel az - amúgy is szar állapotban lévő - eü rendszernek és dolgozóinak idejét, energiáját és erőforrásait még 10-15 évig használó, mások elől elvevő, hozzád hasonló önérzeteseknek, akik szarnak a megelőzésre, nem tartják be az orvosi utasításokat, legyintenek a normális étkezésre, testmozgásra, nem szedik/nem úgy szedik a gyógyszereket stb.
Ezt nyilván itt a következő 50 évben senki nem fogja meglépni, szóval megnyugodhatsz, senki nem fog ostorral kényszeríteni, hogy 2 évente, évente menj majd ilyen-olyan szűrésre.
22.
Ezt majd beszéljük meg azután, ha majd az összes cigis, meg összes dagi 2x annyi tb-t fizet. Mert addig ez csak okoskodás.
Fú 22-es, te jó ég :D Kétféleképpen tudlak elképzelni, vagy te vagy az irodában az 50 plusszos emőke a pénzügyről, aki terrorban tart minden nála fiatalabb és boldogabb nőt, vagy valami vén pali vagy, akinek nincsenek barátai, de okoskodik állandóan :D vagy ha egyik sem, és fiatal vagy, akkor részvétem az ismerőseidnek, valószínű te lehetsz az unalmas, nem fun, creepy csávó akit mindenki igyekszik letagadni.
Komolyabban válaszolva 22 éves lány vagyok, én is fizetem a TB-t amiből ellátnak másokat, és kvára nem érdekel, mikor mire költik, meg kinek a kezelésére, ugyanúgy nem hisztizek a dagadtak, a dohányosok, meg a hozzád hasonló pszichiátriai esetek gyógykezelése miatt sem.
Mellesleg járok orvoshoz, de szeretném, ha ez az én döntésem lenne, mikor és hogyan teszem azt, ne más idegen férfiak döntsenek már helyettem, köszönöm.
22
Van némi igazad, DE mégis úgy gondolom, hogy senki sem kényszeríthet sem engem, sem a feleségemet fájdalmas, kellemetlen, megalázó vizsgálatokra.
Hidd el, 30+ éve vonnak tőlem is nem keveset - mindig normális állásom volt - és nem "vettem ki" még semmit a közösből. A körzeti orvosomat nem is ismerem, másnál sem jártam még. Nem is tervezem.
22
Plusz a már említett dohányosok, túlsúlyosak mellett, bővítsük a kört tovább: kockázati tényező még az ital, motorozaás, sőt, a rendszeres sportolás is (mert ha kitöröd a nyakad és lebénulsz, az sokba kerül...)
Természetesen csak ironizáltam, a lényeg, hogy nem lehet ezt így bevezetni. Remélem, nem is sikerül.
29
Teljesen megértelek, maximálisan ellenzem az ötletet.
(14,15,27,28 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!