Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Honnan tudjam, hogy van-e még...

Honnan tudjam, hogy van-e még TB-m?

Figyelt kérdés
júniusba befejeztem a sulit, azóta itthon vagyok, meddig van még tb-m?erről nem küldenek papírt, hogy lejárt, fizessem be vagy valami?orvoshoz akarok menni, azért kéne tudnom.
2010. okt. 17. 02:06
 1/4 anonim válasza:
4%

Lehetőségeid:

Vagy elmész az orvoshoz és ő leellenőrzi, vagy bemész az OEP- helyi kirendeltségéhez és 1 percen belül megmondják.

TB-t fizetni nem kötelező!Ha dolgozol úgyis levonják, de ha nem dolgozol akkor kérvényezheted és fizetsz magad után havi 4200,-ft.Sürgősségi esetben pedig tb nélkül is kötelezően megkapod az ellátást.

2010. okt. 17. 07:21
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
A tanulói jogviszony megszűnése után 45 nap türelmi idővel szűnik meg a biztosítás. (ügyfélkapus regisztrációval is lehet ellenőrizni a biztosítotti viszonyt) Nem igaz az, hogy nem kötelező fizetni és az sem, hogy a sürgősségi ellátás ingyenes, akkor is ha nincs TB-d. Ebből csak annyi az igaz, hogy az orvosi ellátást nem tagadhatják meg azért mert nincs TB-d. A fizetendő összeg 4.950,- FT, aminek fizetésére az APEH-nál kell megállapodást kötni. (Rászorultság esetén az összeg egy részét vagy akár az egészet az önkormányzat magára vállalhatja)
2010. okt. 17. 07:56
 3/4 anonim ***** válasza:

A második válaszoló tudja jól.

A TB-fizetés KÖTELEZŐ, még akkor is, ha munkanélküli az illető. Ilyenkor lehet kérni az önkormányzatot, hogy méltányosságból fizesse helyetted.

2010. okt. 17. 10:56
 4/4 anonim válasza:

Jelenleg én sem fizetem!!!Aug eleje nincs munkám ellátásra nem vagyok jogosult viszont egészséges vagyok!

Édesapám halála előtt munkanélküli volt másfél évig de mivel beteges volt megigényelte a csekkeket és fizette!

2010. okt. 17. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!