Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Infarktusom lehetett?

Infarktusom lehetett?

Figyelt kérdés

9 évvel ezelőtt részt vettem egy kemény túrán, 0 állóképességgel. Én voltam a h.ülye, tudom, de részt vett rajta az a fiú is, aki akkoriban tetszett nekem, én meg mentem utána, mint a vakló. Akkor voltam 29 éves, tehát fiatal.

Nem voltam túlsúlyos, de még tesiből is mindig fel voltam mentve 18 éves koromig, és utána se mozogtam, szóval semmi állóképességem nem volt.

Olyan hegyi terepet vállaltam be (a szerelemért 😊), hogy ma már, 9 évvel később, még a nyakam is elfárad, ha felnézek, nemhogy én felmenjek oda... (és még össze se jöttünk végül...)

A tempó is gyilkos volt számomra, a csapat úgy ment, mint akit hajtanak. Gyakorlott terepezők voltak, hátizsákkal, mindennel. A végén az enyémet is vitte valaki, mert én már magamat se tudtam vinni, a legvégén kullogtam, sokszor 1 km-nyire is lemaradva mindenkitől.

Amikor végre vége lett, lejöttünk, a csapat tömegközlekedéssel ment vissza a városba. A villamoson én olyan rosszul lettem, mint még soha.

Erősen szorított a szívem, pillanatokra elsötétült a világ, de nem ájultam el, hanem mintha lehúznák a redőnyt, és azon átszűrődik a fény, tehát hol sötétebben láttam a villamos utazóközönségét, hol normális világosban. Eközben erőteljesen fulladtam, izzadtam, a szívemet fogtam, mert nem engedte el az erős szorítás. A fülem hirtelen bedugult, mintha víz alatt lennék. Szóltam, hogy rosszul vagyok, de meg sem hallották, valószínűleg nagyon halk lehettem.

Soha nem voltam még így, se előtte, se utána!

Valahogy levánszorogtam a villamosról és bevánszorogtam a helyi ügyeletre (mert egy szombati nap volt, sose felejtem el). Sajnos nem a sürgősségire, de azért nem oda, mert az ügyelet volt közelebb.

Gyöngyöző homlokkal, fulladva behívtak, csináltak EKG-t, ami negatív lett! Ezért hazaküldtek, hogy biztos pánikroham, aludjam ki magam! Hiába mondtam, hogy nem vagyok pánikos, se előtte, se utána nem volt ilyen bajom, viszont most extra fizikai megterhelés ért, az orvos hajthatatlan volt. Ezért nem tudtam mit csinálni, hazamentem. A sürgősségire azért nem mentem, mert azt gondoltam, hogy az ügyelet véleménye után onnan már biztos, hogy elküldenek.

Egy idő után magától oldódott a szorítás, nem vettem be semmit. Utána visszatértem a megszokott életemhez, szerencsésen túléltem.

Viszont azóta a legkisebb megterhelésre is fulladok. Már az első emeletnél meg kell állni pihenni, rosszabb napjaimon az utcán padtól padig közlekedek. Előtte ilyen nem volt. 9 éve így élek.

Ezért gondolkoztam el azon, hogy nem lehetett az, ott, akkor mégis egy enyhe, lábon kihordott infarktus? Azóta sok olyat olvastam, hogy pont az ügyeleteken lévő EKG gépek nem tudják kimutatni az enyhe, zajló infarktust, de még a nem enyhét se, és volt, aki a padon, az ügyelet előtt halt meg emiatt, mikor elküldték.

Nekem szerencsém volt, de érezhetően van visszamaradás. Infarktus volt az ott, akkor? Ki állapítja ezt meg nekem, ennyi év után?

2023. márc. 18. 11:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem inkább vércukorszint leesésnek tűnik.

Menj el kardiológushoz, ha érdekel mi a helyzet a szíveddel, szánolj be neki a hekyzetről és majd megvizsgál, csinál uktrahangot, stb

Nem biztos, hogy kiderül, volt+e infarktusod, de elég valószínű, hogy nem volt, illetve ha mégis, akkor az is esélyes, hogy meg tudja mondani.

2023. márc. 18. 12:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Vércukorszint leesésben és vérnyomás ingadozásban volt részem, fizikai és érzelmi megterhelés esetén is. Nálam hasonló tünetekkel járt, épphogy nem ájultam el, de már dőltem, szerencsére egy idegen elkapott, eszméletvesztés nem volt. Remegtem, elsötétült minden, levert a víz is.
2023. márc. 18. 13:53
 3/10 A kérdező kommentje:
A szívem miért szorított, fájt, hasogatott egy vércukorszint-leesésnél? Az volt a fő tünet.
2023. márc. 18. 14:29
 4/10 anonim ***** válasza:

#3 Szerintem leesett a vércukrod és a tünetei miatt kaptál pánikrohamot.

Volt már pánikrohamom, és a fent leírtak teljesen azok a tünetek.

2023. márc. 18. 17:29
 5/10 A kérdező kommentje:

NEM VOLT PÁNIKROHAMOM. Ezt hangsúlyozom. Mégha annyira divatos is lett ráfogni mindenkire, AKKOR SEM. OKÉ?

Az orvosnak is könnyebb ezt kijelenteni, mint kivizsgálni ügyeletben, mert az macerás. De attól még ez NEM pánikroham. Ennyire hadd ismerjem már saját magamat.

2023. márc. 18. 17:53
 6/10 anonim ***** válasza:
#5 É mégis miért vagy ebben ennyire biztos??
2023. márc. 18. 17:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Hallgasd meg a tüneteit: [link]
2023. márc. 18. 18:05
 8/10 A kérdező kommentje:
Fiatal nőkre nagyon könnyen rásütik a pánikrohamot. Ugyanez van a férfiakkal is? Hát nem. Amíg ilyen alapon skatulyázgatnak, addig nem vagyok hajlandó ennek meghajolni, és FŐLEG AZÉRT NEM, MERT ÉN ISMEREM A LEGJOBBAN MAGAMAT.
2023. márc. 18. 18:40
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 Én férfiként vagyok pánikbeteg..

És nem rásütik!.. ha az akkor az, ha nem akkor nem Pont!

2023. márc. 18. 18:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Ne húzd fel magad rajta, de te hiába ismered magad, ha egyszer nem vagy orvos. Én is rohantam be egyszer pontosan ugyan olyan tünetekkel, mint a tieid a sürgősségire. Mire megtaláltam az ügyeletet, 20 percet futottam a kórház körül, a szívem ezerrel járt, rettegtem, hogy baj lesz, szorított, minden bajom volt. Csináltak EKG-t, semmi bajom. Hiába mondtam volna, hogy márpedig ez így meg úgy, ő a nyavajás orvos, ő tanult 4-6-8-10 éveket padban, kórházban, stb

Hiába ismerem magam, ez semmit sem jelent.

2023. márc. 18. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!