Ha a vizsgálattal kapcsolatban panaszom merül fel kérhetem, hogy ott helyben készítsenek jegyzőkönyvet róla?
A kérdezőnek igaza van, ez szerintem is műhibának minősül, még ha nem is halálos kimenetelű. Nem csak akkor van műhiba ha meghal valaki...
Szerintem írni kellene a kórház igazgatójának, hogy ez a dolog történt és rendeljen el egy új vizsgálatot, mert ez így szart se ér. Manapság egy natív CT lófax-al egyenlő már elnézést a szóhasználatért. Nekem volt rokonomnál se mutatott ki semmit a natív CT, aztán készült rá félévre egy másik ami már kontrasztanyagos volt és az már kimutatta a problémát. Ne hagyd rá szerintem se mert az életed múlhat rajta.
Ez nem igy megy, hogy manapság natív nem ér semmit vagy szerinted kontrasztanyagos kéne.
Az orvostudományban minden vizsgálatot azért csinálnak, mert valamilyen eredményt várnak tőle és megvannak a specifikus módszerek, hogy mi mit mutat ki. + vannak kizaró okok is pl.: egy Ct hatalmas sugárterheléssel jár és nem lehet akárhányszor ismételgetni, főleg ha több kárt okoz, mint a feltételezett betegséged.
De a kérdésre összefoglalva a választ. Írhatsz a betegjogi képviselőnek: küldtek linket, fent van a kórház honlapján, a kórházban minden osztályon kint van az elérhetősége a falon.
Vagy tehetsz rendőrségi feljelentést is. Jogod van hozzá és majd az illetékes szerv dönt a jog alapján.
"Ez nem igy megy, hogy manapság natív nem ér semmit vagy szerinted kontrasztanyagos kéne."
Ha valóban így van akkor miért kerül egy kontrasztanyagos vizsgálat kétszer annyiba mint egy natív? Bármelyik magán CT-MRI klinikán a natív fele annyiba se kerül. Értem én, hogy sugárterhelés, de ha abba hal bele a delikvens, mert éppen a rossz CT miatt nem derült ki a betegsége akkor sem járt jobban. Illetve nem a kérdező szerint kell, hanem az orvos kért kontrasztos CT-t, nyilván nem véletlenül.
A betegjogi képviselő helyett szerintem célszerűbb ilyenkor az igazgatónak írni a felesleges körlevelezgetésekkel sokszor hónapok telnek el hiába.
"Ha valóban így van akkor miért kerül egy kontrasztanyagos vizsgálat kétszer annyiba mint egy natív? "
Mert a kontraszanyag nem olcsó mulatság, ha használják, azt ki kell fizetni.
Emellett a sugárterhelésbe általában nem belehal az illetö, hanem más, komoly, nem visszafordítható betegsége lesz.
Söt, sokszor van, hoyg egy konkrét problémát még nem mutat ki a vizsgálat, függetlenül a kontrasztanyagtól, pár hónap múlva meg már igen, mert addigta érte ez azt a szintet, ami kimutatható!
A kontrasztanyag lényege, hogy másként látszik a képen, mint a környezete. Így pl.: ha egy ér be van szűkülve látszik, hogy ott kevesbé ment át. Ez nem két külön CT gép, amiből az egyik rosszabb.
Amúgy érdekes, hogy hamarabb fordultál ügyvédhez, mint megkérdezd az orvost, hogy mit is csinál...
De ha nem gond neked személyes adatok nélkül küld már be azt a leletet meg a jogi szakvéleményt, úgy hátha érthetőbb.
Nekem volt már dolgom a betegjogi képviselővel. Emailben vettem fel vele a kapcsolatot, rögtön készséggel válaszolt is. Leírtam neki a panaszaimat és és azt a választ kaptam, hogy azon panaszomat továbbította az intézmény igazgatóságának. Eltelt kb. 4 hónap, de semmi válasz nem jött. Írtam ismét a betegjogi képviselőnek, hogy mikor kapok valami választ. Erre azt írta, hogy még nem jött válasz az igazgatóságtól. eltelt újabb 2 hónap mire érkezett egy válasz a betegjogi képviselőtől: "Tisztelt XY! Mellékelten küldöm az igazgató úr válaszát"
Ami az igazgatóság válaszában állt az minden kritikát alulmúló nulla szöveg fos volt. Csupa klisé halmaz volt, miszerint megvizsgálták a panaszos esetet és mindent a legnagyobb rendben találtak....
Nem hagytam annyiban, ügyvédhez fordultam és per lett a dologból amit megnyertem immár másodfokon jogerősen. 1,5 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság a kórházat a javamra.
Azt sajnálom legjobban, hogy elba.xtam több mint 6 hónapot a betegjogi képviselővel ahelyett, hogy rögtön ügyvédhez fordultam volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!