A történet a következő. A háziorvos ma nem rendelt és helyetesítő orvos se volt és édesanyámnak elfogyott az állandó gyógyszere+az altatója. Ilyen esetbe felírják az ügyeleten?
Elviekben fel kell, hogy írják, mert mégis honnan szerezné be?
dec. 27. 15:14
2/11 anonim válasza:
Fel persze, egy kioktatás után, hogy miért nem előbb jutott eszedbe, az ügyelet nem erre való.
dec. 27. 15:19
3/11 anonim válasza:
Az ügyelet nem a rendszeres gyógyszerek felírására való.
A Karácsony nem csak úgy odaugrik az ember elé hirtelen, hanem minden évben teljesen tervezhetően jön. Nem az ügyeletet kell ilyenekkel nyaggatni, hanem előre felklszülni, és Karácsony előtt felíratni a gyógyszereket.
Nyilván ha életmentő gyógyszerről van szó (mondjuk inzulin), azt fel fogják írni, hogy a kedves beteg ne dögöljön meg, de jó pofát nem fognak hozzá vágni.
Máskor legyetek figyelmesebbek, felnőtt embeerek vagytok. Vagy éhen is haltok rögtön, ha 5 napig zárva a bolt, mert elfelejtetek bevásárolni az ünnepek előtt?
dec. 27. 15:19
4/11 A kérdező kommentje:
Persze igazatok van csak nem számítottunk rá,hogy nincs ma háziorvos se helyetesítő
dec. 27. 15:20
5/11 anonim válasza:
Nem számítottatok rá? Mindenhol munkaszüneti nap van. Ahogy ezt már előre lehetett tudni 3 hónapja is.
dec. 27. 15:26
6/11 anonim válasza:
Ma azaz december 27. szombati munkanap / munkaszüneti nap van. A mai napot december 14.-én szombaton kellett le dolgozni. Igy a mai nap nincs házi orvos. Házi orvosi szolgálat december 30.-án és december 31.-én várható. Ami a gyógyszer felírást illeti. A házi orvosi ügyelet nem fogja felírni. És a 3-asnál a pont / zöld pipa. Ha tudtátok hogy elfogy előre a gyógyszer akkor karácsony előtt december 23. hétfő volt az utolsó munkanap a karácsony elött. Akkor miért nem lehetett fel íratni a gyógyszert?
dec. 27. 16:00
7/11 anonim válasza:
Eleve rendszeresen szedett gyógyszert miért kell felíratni? Automatikusan is mehetne a recept a felhőbe havonta vagy 3 havonta. Úgyse kérdezi az orvos, hogy hogy vagyok, csak mit kérek, mennyit, mi a tajszámom? Ugyanezt elmondom a patikában is.
dec. 27. 17:59
8/11 anonim válasza:
7-esnak! 6-os voltam! Hosszú évek óta rendszeres gyógyszer szedő vagyok! De mióta van ez az EESZT. Azóta tudom hogy NEM AUTOMATIKUS az EESZT-be való recept felírás. Azt mindig "manuálisan" kézzel kell be vinni / fel írni az EESZT-be. Már csak azért sem mehet automatikusan mert vannak gyógyszerek amik ki, vagy be kerülnek a TB-támogatásba, vagy ki vagy be kerülnek közgyógy keretbe. Nekem például a Metfogamma és a Tramadol nevű gyógyszerek idáig mehettek közgyógyra is. De most 2024 októberétől ki kerültek a közgyógy rendszerből. Igy csak normatívan kaphatom meg, azaz fizetősbe. Épp ezért nem mehet automatikusan az EESZT-be. Mert mindig valamit variálnak a gyógyszerekkel. De van olyan gyógyszer is ami csak 400 FT / doboz.
dec. 27. 18:47
9/11 anonim válasza:
Ha a gyógysztárban ismernek, mert oda szoktál járni, adnak 1 dobozzal és 30.án a háziorvostól kéred e felhőbe feliratást. Mással is előfordul, hogy elfelejtette megnézni az ünnepek miatt..
Azilyen gyógyszereket amit rendszeresen kell szedni, felírják. A kórházi szakosutályon keresel egy orvost ő megérti hogy szükseged van rá Ő isfelírja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!