Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Melyik vagy melyek azok a...

Melyik vagy melyek azok a széklet vizsgálatok amelyből kiderül, hogy milyen emésztési problémával àllok szemben?

Figyelt kérdés
Tüneteim az leginkább az alhasi fájdalom/görcs és hogy a székletem egy jó ideje megváltozott olyan irányban hogy kisebb nagyobb bogyók formájában jön ki csak. Székrekedésem olyan szempontból nincs, hogy napi rendszerességgel járok wczni.

2022. júl. 28. 08:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Egyértelműen segít a diéta a széklet esetében is. Meg a probiotikum is segít, de nem tudok neked konkrét márkát ajánlani, mert nálam inkább a hasmenés szokott lenni, és minden baktériumtörzs mást csinál. Vannak sajnos, amik inkább rosszat tesznek, habár agyon vannak sztárolva.

De próbálj olyan terméket keresni, amiben inkább Bifidobacteriumok vannak, mert a tejsavtermelők (lactobacillusok) és a tejtermékekhez használt baktériumok, amik a kefírben, sajtban vannak, azok hisztamint termelnek, ami nekünk nem túl jó (pl. L. casei, L. Bulgaricus, delbrueckii, helveticus, S. thermophilus stb).

Az biztos, hogy a L. acidophilus székrekedést csinál, szóval azt is érdemes lehet kerülnöd.

A diéta amúgy csak egy tüneti kezelés, nem oldja meg a problémákat, és amúgy is tarthatatlan hosszú távon, én is folyton megszegem, mert muszáj enni néha zöldséget meg gyümölcsöt.

Székrekedésre nekem az vált be nagyon, hogy este beveszek két magnéziumot. Annak nincs semmi mellékhatása, sőt még hasznos is minden szempontból.

2023. júl. 22. 19:33
 12/21 A kérdező kommentje:

Ez nekem teljesen új volt. Köszönöm szépen a további hasznos információkat.

Nem nagyon tudom hogy vegyek-e probiotikumot vagy sem. Annyi mindent próbáltam már. Az útifű maghéj se segített. Hiába iszok napi 3 liter vizet. Valahogy nem akar összejönni a dolog.

2023. júl. 31. 21:37
 13/21 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Kérdező, rendbejöttél már?

#11. Itt vagy még? Tudnál nekem is segíteni probiotikum témában?

jún. 14. 15:26
 14/21 anonim ***** válasza:

Itt vagyok, de nem nagyon merek tippeket adni, mert sajnos nem vagyok szakértője a témának :(

A diéta esetében egyértelmű és világos volt, hogy mi segített és mi tett rosszat. Tényleg azóta sokkal jobban vagyok, és még ha rosszul is vagyok, pontosan tudom, hogy mit ettem, ami kiváltotta.

Probiotikumoknál eléggé el vagyok veszve. Minden termék tartalmaz vagy nyolcféle törzset, random beledobálva, fogalmad sincs, melyik mit csinált veled, és hogy egyáltalán megtapadtak-e vagy rögtön kikakiltad az egészet.

Mindenesetre kérdezz nyugodtan, de ne higgy el mindent nekem...

jún. 14. 23:39
 15/21 anonim ***** válasza:
De jó, hogy írtál! Oké, akkor majd kérdezek, csak nem most; remélem, holnap összejön.
jún. 15. 20:35
 16/21 anonim ***** válasza:

Itt vagyok. Időközben voltam egy gyomor- és nyombéltükrözésen.

Szövettani eredmény még nincs.

Szóval több baj is van valószínűleg. Ezek még kivizsgálás alatt vannak.

Valószínűleg kontaminált vékonybél szindróma, ami áteresztő bél szindrómából ered.

És valami van a gyomorral is.

Mely baktériumoknak hol kellene lennie?

SIBO esetén nem javallt a probiotikumok szedése. Sajnos én ezt korábban nem tudtam és szedtem egy ideig. Tényleg rontott az állapoton.

Szerintetek először a rossz baktériumokat kellene kiirtani?

És azután? Hogyan tovább?

jún. 25. 19:28
 17/21 anonim ***** válasza:
#14. Vagy még?
jún. 29. 04:05
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia, bocsi, nem jártam erre...

Azóta hogy vagy? Az orvos mit mondott? Sikerült találni rá valami kúrát?

Én sajnos a SIBO-ról semmit nem tudok (nyilván hallottam már róla, de a kezelését nem ismerem).

júl. 5. 20:38
 19/21 anonim ***** válasza:

#18. Szia! Köszi, hogy írtál. Hát, megvagyok. Még kivizsgálás alatt vagyok. Voltam már kétszer gasztroenterológusnál és kétszer reumatológusnál is, mert sajnos nem csak SIBO, hanem áteresztő bél szindróma is és annak a szövődménye rheumatoid arthritis lett. 😕 (Autoimmun...)

De tartok egy étrendet. (Plusz alig lehet enni.) Tegnap pedig elkezdtem szedni pepszint, csak azt sokáig azért nem szedtem, mert az áteresztő bél miatt várni akartam, hogy azon az állapoton nehogy rontson.

Remélem, hogy a pepszin kiirtja a rossz baktériumokat. Ha elég lett volna eddig is a gyomorsav, akkor nem lett volna SIBO sem (mivel ez bakteriális diszbiózis).

Sokat kellett olvasni és inkább a józan észre hagyatkozni, mint...

Ezen kívül, amikor eszem, olyankor enzimeket is szedek.

De nagyon érdekel továbbra is, hogy te mit tudsz a baktériumtörzsekről!

júl. 6. 05:44
 20/21 Senior Séf ***** válasza:

Igen, minden autoimmun gyulladásnak az áteresztő bél szindróma az előszobája. Étrend- és életmódváltás lesz szükséges. Sajnos az akadémikus orvoslás nagy késésben van a témában. Ha hinni lehet a British Medical Journalnak, 17 év szükséges egy-egy új ismeretnek bekerülni a protokollba.

Én magam 50 éve vagyok autoimmun beteg, és az orvostudomány ma is ott tart,mint akkor. A különbség annyi, hogy 50 éve még a nagykönyvből kereste ki a bajomat a doki, annyira ritka volt, ma meg Dunát lehet velük rekeszteni.

Kedves utolsó, ha érdemi információra és az állapotod javulására vágysz, keresd a fb-on,vagy az instán Kokawecz Katát. Ő az autoimmunitás Amerikában tanult hazai atyamestere. Én is az ő útmutatása alapján lettem jobban.

júl. 7. 12:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!