Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az orvosi kezelésekről hány...

Az orvosi kezelésekről hány éves korig dönthet a szülő?

Figyelt kérdés
Anyám szinte zaklatja minden ülésen a pszichiátert, hogy írjon fel antidepresszánsokat nekem, mert régebben az segített a szorongásos depressziómon és a hangulatingadozásaimon. Nem tartja tiszteletben, hogy én gyógyszerek nélkül szeretném megtanulni kezelni a problémákat, plusz legutóbb is rengeteget szenvedtem a mellékhatásokkal, főleg a leszokáskor. A pszichiáter sem ragaszkodik a gyógyszeres kezeléshez, de anyám addig fog új helyekre rámgatni, amíg valaki fel nem ír valamit. 16 elmúltam, egy régebbi pszichológusom beszélt arról, hogy 16 után hivatalosan már nem szólhat bele ilyen ügybe. Erre tényleg van valami szabály?
ma 17:29
 1/3 anonim ***** válasza:
18 éves korig! 18 éves kórtól már felnőtt korú vagy! Onnantól már nem szólhat bele egyik szülőd sem az orvosi kezelésekbe! Ha nem vagy még 18 éves akkor sajnos bele szólhat az orvosi kezeléseidbe. És 18 éves korodig minden orvosi kezeléshez szülői belle egyezés kell. Sőt 18 éves korodig az van amit a szüleid parancsolnak! Szóval az a 16 nem 16 hanem 18 éves. Szóval ha csak most vagy 16 éves akkor tűrnőd kell! Sőt köteles vagy engedelmeskedni a szüleidnek 18 éves korodig. És igen 18 éves korodig joguk van a szüleidnek orvostól orvosig vinni téged. És ha ellenkezel, akkor azzal csaak még rosszabb lesz. Mert ugyanis akkár azt is megtehetik hogy kényszer gyógykezelésre visznek egy kórházba. Ahol akár le is szedálhatnak ha ellenkezel. Szóval 18 éves korodbaan leszel felnőt korú! És 18 éves kortól már saját magad dönthesz az orvosi kezelésediről. Addig viszont a szüleid döntenek. Ez a törvény! Ha tetszik, ha nem!
ma 17:50
 2/3 anonim ***** válasza:
26%

#1 Ez mondjuk nem egészen így van.

Egyrészt nem a szülei döntenek, hanem az orvosok.

Másrészt meg lehet 16 éves kortól teljesen cselekvőképes ha megházasodik.

ma 17:56
 3/3 anonim ***** válasza:
54%

Más országokban jogi kategória az érett kiskorú fogalma, aki 16 éves kortól szinte mindenben önállóan dönthet.

A pszichiátered is veled fog elsősorban konzultálni erről, elvégre te szeded, vagy nem szeded a gyógyszert.

Tiszteletreméltó érettséggel gondolkodsz, nem fog anyudtól megijedni. Anyudat, ha nagyon rosszul érinti ez, bizony ő is elmehet a dokihoz, de maga miatt. A vizsgálatot, gyógyszert az orvos ellenében követelő anyák, gyakran Münchausen szindrómások. A doki látott már ilyet, ő a te embered, nyugodj meg.

ma 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!