Miért van ennyi undorító bunkó orvos - ápoló a
sűrgősségi szférában , nem félnek hogy panaszt tesznek
rájuk ?
11/38 A kérdező kommentje:
Gondolod hogy vicc- ből mentem be ? Pláne mentővel ? Ez szerinted poén , nekem nem volt az. Marhára nem. Kívánom éld át a helyzetemet , vagy egy számodra fontos valaki , mindjárt megváltozna a hozzáállásod ?
Nekem nem volt még rossz élményem, sőt. Igaz, én nagyon indokoltan kerültem mentőbe meg kórházba. A triázson is kedvesek voltak és alaposak, aztán az orvos is tök alapos volt.
Az ilyen "felment/lement a vérnyomásom/pulzusom" dolog persze, hogy rohadt ijesztő, de azért ennél komolyabb problémákkal is foglalkozniuk kell.
2022. ápr. 3. 10:54
13/38 A kérdező kommentje:
Én nem sokszor voltam , de máskor mindenki normális - rendes volt ,
Szerintem itt a mentőápoló megalapozta az egészet és e miatt történt vagy pluszba sikerűlt kifognom egy olyan orvost , de akik akkor ott voltak orvosok másokkal is bunkón viselkedtek
Pánikbetegséggel nem megyünk a sürgire. Okosórával mért értékekkel főleg nem. Komolyan egy pulzus ingadozás miatt hívtál mentőt? Minden platformon hirdetjük, hogy milyen esetek tartoznak a sürgősségi ellátásra. Egy műszak alatt kB 2 sürgis eset van a kB 50 ellátásból. Azon gondolkozz el, hogy előtted életét mentettünk, vagy esetleg elveszítettünk egy beteget, téged meg behoz a mentő panasz nélkül. Hogy viselkedjünk veled? Kötelesek vagyunk végigcsinálni a protokollt veled is. Az más kérdés, hogy nem ismerlek, így nem érdekel a szerinted életveszélyes állapotod, én azt vizsgálom, amit látok. A leírtak alapján panasz- és tünetmentes vagy, így feleslegesen tartasz fel orvosokat, ápolókat, takarítókat, betegszállítókat, mentőt személyzettel.
Üdv: egy megyei kórház SBO-s ápolja.
2022. ápr. 3. 11:05
15/38 A kérdező kommentje:
Tetszik ez az egyenes beszéd , de nem hinném hogy megtudnál ítélni egy problémát távolból - de persze megteszed , ez a probléma , meg a hozzáállás , akiben nincs empátia , segiteni akarás , az ne foglalkozzon emberekkel se élő se halottakkal , az menjem más munkát keresni , sok más szakmában dolgozóban több az empátia , én is ápoló voltam 12 évig , és szerettek a betegek , mindig azt kérdezték hogy hogy maga mindig ilxen kedves , erre a válasz :1-2 jó szó nem kerűl semmibe de nagyon jól tud esni , ajánlom figyelmedbe , de szerintem te már rég kiégtél - tudod burn out , megckellene tapasztanod a túloldalt de lehet az se segítene. Sajnos televan hozzád hasonlókkal a magyar eü , az ilyen hozzáállás csak it ebben az országban "megengedett"
Ha lenne ápoló végzettséged, akkor nem hívtál volna mentőt magadhoz. Oké, hogy ez egy anonim oldal, de azért ésszel hazudj. Max. portás voltál az eü-ben, de még abban is kételkedem.
2022. ápr. 3. 12:19
17/38 A kérdező kommentje:
Nem fogom bizonygatni , abban igazad van hogy ez az alacsony érték csak 1-2 percig állt fenn , de 40/min alatti érték ébren kritikus , haemodinamikai összeomlás is lehet belőle , és bőven lehet kamrai pótritmus , az orvosom (kardiológus) nem aggódik e miatt de előjegyzett pacemakerre , 2 napja is volt 36 néhány mp -re de most nem mentem sehová ill nem szédűltem , egyébként áll is gyakran leesik 1-2 mp re 50/min re , de rendeződik. De ha újból fennállna akár pár percig simán kihívnék most már eset kocsit kérnék konkrétan , az a baj veletek ott a sűrgősségin h ha egy probléma nem pont ott és akkor mutatkozik - akkor tesztek rá , engem is nyugodtan monitorra lehetett volna rakni 8 órára , persze tudom h nem ez a protokoll , de nem is dolgozom már eü- ben - pont mert túl sok minden nem tetszett benne az utóbbi 5-6 évben. Szerintem te nem igazán lehetsz a szakmád kivállósága , megtudom ítélni , nagyon jól tudom hogy alkalmaznak embereket az eü- ben- pláne a sürgin. Nekem nem tudsz olyat mondani ami számomra új lenne.
Na, akkor most olvasd el a sürgősségin kapott zárójelentésed végét. Na, ezért nem monitorozunk 8 órát. Ha egy percet is dolgoztál volna az eü-ben, akkor tudnád, hogy kik dolgozhatnak a sürgin. Nem kell picsogni, járj rendszeresen kardiológiai szakrendelésre, csak egy kicsit vegyél vissza az arcodból, mert ezt a stílust sehol sem szeretik.
2022. ápr. 3. 12:47
19/38 A kérdező kommentje:
Te! Én pontosan tudom a szabályzatot és azt hogy mennyire veszik semmibe sok sok kórházban , ha figyelmesen olvastad volna amit írtam akkor látnád hogy a 8h monitor az az én szuverén véleményem , őszintén szólva most már én kezdek kételkedni benne hogy nem csak akartál dolgozni sbo- n , de lehet nem sikerűlt , csak szeretted volna élőben a vészhelyzetet , de köze sincs hozzá , megyei kórház nem hinném , vmi neten keresgélő utána összeolvasó vagy aki valami paramedic ápolónak szeretné hinni magát , nem dolgozól te sűrgősségin legfejebb hajléktalan szállón. Nagyon szánalmas amit itt előadsz
20/38 A kérdező kommentje:
Kedves 14 - 16 - 18 , igazából te itt mostt a kérdésem jogossát csak erősíted , bár a kérdés az volt hogy miért van , nem az hogy itt most van e az oldalon , de te bebizonyítottad hogy igen van - én pont ilyen vagyok, (amilyet a kérdésben írtam) te a kommenteiddel pont engem igazolsz. Persze ha tényleg ápoló vagy , mondjuk elég öntelt fa.. vagy akár lehetsz is vagy csak mezei bunkó? Nem tudom , de kitartás , beteg mindig lesz. És tudod mit mondanak a fogorvosnál ? Lássam a mosolyod:))
Kapcsolódó kérdések: