Abban az esetben, ha egy beteget sürgősségi ellátásban (mentőellátás) kell inubálni, kizárólag csak orvos intubálhatja, vagy a mentőtisztnek is joga van rá?
Figyelt kérdés
2019. febr. 13. 14:39
1/5 anonim válasza:
Mentőtiszt is intubálhat. Csúnya lenne, ha nem intubálhatna.
2/5 A kérdező kommentje:
Én is így tudtam, csak olvastam ezt azt.
Sokszor azt olvasom, hogy a mentőtiszt kompetenciája majdnem azonos az orvoséval (természetesen prehospitális esetben kizárólag), más cikkek pedig kitérnek arra, hogy mekkora port kavart az RSI, és nem szabadna szedáljon egy mentőtiszt, sőt, még egy orvos sem minden esetben, amikor az előzmények nem ismertek
2019. febr. 13. 23:41
3/5 anonim válasza:
A mentőtiszt jogai annyiban különböznek egy oxiológiusétól, hogy: halálesetet nem mondhat ki, szedálást még jobban meg kell indokolnia, drogot nem adhat a betegnek (morfin-és ópiumszármazékok pl.). Meg persze, kevesebb fizu, kevesebbet tanul, és nincs ott a dr. :)
4/5 anonim válasza:
Utolsó: mentőtiszt is ad morphint, fentanylt.
5/5 anonim válasza:
Adhat morfint, és megállapíthatja a halált, csak a halál okát nem. Intubálhat is, és RSI-t is csinálhat. Voltam mentőtiszt tanfolyamon orvostanhallgatóként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!