Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Pszichológiailag mi lehet az...

Pszichológiailag mi lehet az oka annak, hogy sokan oltatják be magukat? (világszerte)

Figyelt kérdés

Világszerte megy a kampány propaganda.

Azt értem, ha a betegségtől félnek, de a vakcina nem rosszabb?

Vagy hogy ismeretlen anyag kerül a szervezetükbe az nem zavarja őket?

Egyik évben ingyen influenzaoltás, majd H1N1, majd ez és nem értem, hogy miért rohannak oltakozni? Mert ingyen van?

Azért ebbe a kategóriába teszem a kérdést, mert Tudományos szempontból érdekel, hogy pszichológiailag mi állhat a jelenség mögött.

Ezen már sokat gondolkoztam (szkeptikus szemüveggel) és nem jövök rá. :(

2021. nov. 8. 22:10
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
78%
Pszichológiailag... természettudományos végzettséggel a hátam mögött nem vagyok oltásellenes. Nem, sok minden nem tetszik ezekben az oltásokban, de HA választhatok, akkor úgy gondolom, hogy még mindig az oltás kockázata a kisebbik rossz szemben azzal, hogy a covid a halál mellett (mert ugye a legtöbb ember, köztük én s úgy érzem, miért pont én halnék meg) az esetleges tartós szervkárosodást is szeretném elkerülni.
2021. nov. 10. 19:01
 22/45 anonim ***** válasza:
89%
#21 A szívizomgyulladás csak átmeneti?
2021. nov. 10. 19:34
 23/45 anonim ***** válasza:
76%

Most nem azért, de évente sokkal több ember hal meg attól, hogy tetőcserép esik a fejére, mint amennyi mellékhatása van a vakcináknak és szerintem ha valaki attól való félelmében nem megy utcára, hogy agyoncsapja egy cserép, azt simán őrültnek lehet tekinteni, hiszen olyan ritka eset, de lám, a vakcinától való félelem meg igen elterjedt.

Mondjuk én speciel ezeket is őrültnek tekintem.

2021. nov. 10. 20:52
 24/45 anonim ***** válasza:
21%

Hát... ez inkább a butaság ÉS az elmebaj speciális keveréke, és még ráadásul külső hatással felturbózva.

Ha a 3-ból csak az egyik hiányozna, akkor már nem lenne jelentős.

2021. nov. 10. 22:06
 25/45 anonim ***** válasza:
19%
Úgy en bloc az hogy az "okosabb" emberek tudják, hogy egy járványt csak oltással lehet megfékezni, főleg ha világszerte hódít mindenhol, és relatíve nagy a halálozási rátája. Én úgy gondolom, és a nálam okosabbak is, hogy az oltásnak van egy kockázati tényezője, ami tegyük fel 1:10000-hez, akkor a betegségnek 1:100-hoz akkor logikus, hogy inkább az elsőhöz ragaszkodok, mert az okoz számomra kisebb kockázatot. Ha erre nem jöttél rá, akkor ne is agyalj rajta.
2021. nov. 10. 23:15
 26/45 anonim ***** válasza:
26%

#25 Akkor a kétszámjegyű IQ-jú indiai putrik lakói felülmúlták szeretett szakértőid és tűpárnatársaid tudását, ha nem hiszed, nyugodtan vesd a tekinteted a helyi statisztikákra. Tudom, tudom, "de Indiában sokkal melegebb van, azért nem terjed". Érdekes módon a néhai indiai, azaz a mai delta variáns májusban irtotta ki az egész szubkontinenst - legalábbis az Index, 444, Telex és lakájmédia szerint -, amikor bőven 30 felett van a napi átlaghőmérséklet. Ja, és nem is kellett egymilliárd lakost beoltani.

Inkább ismerjétek, hogy csőbe húztak. Mindenkivel megesik. Nem ciki egyszer, sőt kétdzer sem hülyének lenni, de két éven keresztül már nagyon gáz.

2021. nov. 11. 08:25
 27/45 A kérdező kommentje:
Látom itt a teljes Ántsz és az üdvhadsereg! :) Nem önöknek tettem fel a kérdést de azért elolvastam a bölcs hozzászólásaikat! Hozták a formát. Köszönöm a kérdésre adott válaszokat!
2021. nov. 12. 16:01
 28/45 anonim ***** válasza:
37%
#27 Nyomd el magad, fél másodperc alatt rákereshettél volna a tömeghisztéria fogalmára.
2021. nov. 12. 16:03
 29/45 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon jó, hogy tudományos szempontból érdekel a járvány és a vakcina, csak nem a pszichológia tárgyával kellene megközelíteni a kérdést, hanem a mikrobiológia, immunológia, molekuláris genetika, élettan stb. tárgyával kellene megközelíteni a kérdést.
2021. nov. 15. 22:09
 30/45 A kérdező kommentje:
Az oltásmániás immuntagadóknak jó oltakozást (Cilimama idézet), nekünk meg az égiek adják, hogy véget érjen ez a 100-holdas pagonyban játszódó micimackó pestis!
2021. nov. 18. 09:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!