Másnak sem fájt az abortusz?
Nagyon-nagyon brutálisan rá voltam görcsölve, napokkal előtte már minden cikket, hozzászólást elolvastam.
Gyomorgörccsel keltem minden nap annyira féltem tőle.
Aztán bementem a kórházba, felhelyezték a tágító pálcát, aminek elvileg brutál kellene fájnia, de semmi.
Eltelt 3 óra és a műtőbe kísértek.
Mondtam az asztalon, hogy rettenetesen félek. Mondta a doki, hogy tudja, megérti, de nem kell.
Aztán elhomályosult a kép és fél óra múlva már felöltöztetve ébredtem az ágyamban betakargatva.
Kedvenc sorozatomat bekapcsolták nekem, hoztak be enni, mert éhes voltam.
Egyből mentek a hívások, hogy jól vagyok.
Semmi álmosság, semmi kábaság, semmi fájdalom.
Végre elmúlt a kínzó hányingerem, és undorom a kajától, szagoktól.
Kimentem pisilni az egész wc tele lett vérrel és ömlött le a lábamon a földre. Mondták, hogy ez normális.
Még aznap hazaengedtek, ma felkeltem és már egy csepp vér sem folyik, és testileg-lelkileg úgy érzem magam, mintha meg se történt volna.
Nagyon rossz ember lennék emiatt, hogy nem érzek semmit, csak megkönnyebbülést? És normális ez egyáltalán?
Ez volt az első és biztos vagyok benne, hogy az utolsó ilyen műtétem mert az abortusz ellen vagyok, de ha már nagyon muszáj, akkor meg kell szakítani a terhességet.
24L

#8: egy sejtcsomó, aha persze. Az első 2 hétben (amit az első hónapnak hívnak) talán igen,
aztán 6. heten már ver a szive.
Az igaz, hogy nem tud még szólni, hogy fáj.

"egy dobogó szívű emberi lényről"
Lol, milyen szív? Az nem szív, csak egy pulzáló cső kb. Agyi működési szintén a nullához konvergál. Nem tud magáról semmit, nem érez semmit, belső szervei csak képletek, kezdemények, nem kifejlett működéssel bíró szervek, amiknek már csak nőni kell a magzat méretével együtt.

Ok, higyjétek ezt, és akkor jobban esik kapartatni.
Amúgy azért engedik 12. hétig az abortuszt, mert ott a súlyos rendellenességek közül már sok diagnosztizálható, és ekkor még megölhető a magzat, ezzel megelőzve a rá váró keserves szenvedést. Szerintem ez humánus dolog.
De a 12 hetes magzatnak már gyakorlatilag mindene megvan, szíve, agya, az ujjait is megszámolják már akkor a vizsgálaton.
De sokan úgy járnak abortuszra egészséges babát kikapartatni, mint más masszőrhöz. Nem kéne teherbe rakatni magatokat minden jöttmenttel.

"már gyakorlatilag mindene megvan, szíve, agya"
mind totálisan használhatatlan és fejletlen. úgy brszélsz mintha egy 12 hetes magzat már tökéletesen életképes lenne, holott marhára nem. ilyenkor még csak egy kezdemény
"De sokan úgy járnak abortuszra egészséges babát kikapartatni, mint más masszőrhöz"
erről kérünk egy statisztikát

#16 az első linkből:
"Egyértelmű és határozott javulás figyelhető meg a 18–19 éveseknél, körükben több mint egyharmaddal csökkent a művi vetélések előfordulása. A legjelentősebb visszaesés azokban az életkorokban történt, ahol eddig a leggyakoribb volt a terhességmegszakítás, vagyis a 20–34 éves nőknél. Ezen belül a 20-as éveik második felében járó nőknél közel 40 százalékkal, a többi életkorban pedig 30-35 százalékkal mérséklődött művi vetélések gyakorisága."
nem ezek azok az életkorok amikor a legtöb fiatal jobbra-balra kefélget? akkor mégis miért csökkent az abortuszok száma?
"Ha lusta vagy olvasi (mert keresni is az voltál):
2%: betegség, genetikai ok, vagy erőszak
98%: szociális helyzet"
gondolom ezt az I. táblázatból nézted ki. ott a szociális helyzet részletezve van: anyagiak, párkapcsolati problémák, befejezett családtervezés. ezek közül melyikbe akarsz belekötni? szüljenek a nők csupasz seggre, putriba, minimálbérre? szar párkapcsolatba? 10. gyereket, mert úgyis elfér a másik 9 mellett? én ezek közül nem látom a "lusta voltam gumit húzni a f-aszra" típusú indokot, azt én max az "ismeretlen" kategóriába tudnám besorolni, ami 0,0 és 0,1% között mozog minden vizsgált évben. de ezek régi adatok, azóta a társadalom és a fitalaok változtak, jó lenne egy frissebb kutatást is látni.
amúgy értékelem hogy hoztál linkeket, az esetek túlnyomó többségében nem kapok semmit mikor kérek. ja és nem én vagyok lusta keresni, hanem az lusta adni, aki állít. itt te állítottál, nem én, tehát a te felelősséged alátámasztani az érveidet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!