Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyibe kerül az abortusz...

Morekamion kérdése:

Mennyibe kerül az abortusz 2020ban és mi a menete?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni!

Mai nap Folyamán tudtam meg terhességi teszt alapján hogy terhes vagyok szeretném ezt megszakitani

Mien lehetőségek vannak erre?

Ha abortusz annak mi a menete és mennyibe kerül?

Esetleg tabletta formában is meglehet ezt szakítani?

Sajnos anyagi problémák miatt már meglevő két gyerekemet is nehezen tudjuk nevelni sok a kiadasunk minden hónapban

Közös megegyezés alapján döntöttünk el hogy nem szeretnénk több gyereket

Kérem részletes le írását a menetének!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítő kész válaszokat!!!

2020. nov. 30. 13:09
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Szia, én most jártam ezt az utat, de meggondoltam magam és maradt a baba. :-)

Az én eljárásom ez volt:

1.nődoki... megbeszéltem vele, hogy nem szeretnénk megtartani a babát. Itt Egy ejnye, bejnye, de akkor védekezni kellett volna, nem egy életet megölni" fog rád is várni (jogos!). Felvilágosítás. Ad papírokat, családvélemről stb, telefonszámot kaptam a védőnőét, ahonnan időpontot kell kérjek.

2. Felhivtam az adott telefonszámot, elmondtam, hogy nőgyógyásszal egyeztettem.

Adott időpontot a védőnő.

3. Megjelentem. Megkérdezte, mivel védekeztünk, miért nem szeretnénk megtartani a babát?

Lekezelőnek tűnt, de ez kell hozzá...Kérdezett az anyagiakról, munkahelyet stb.

Mivel van munkahelyünk,nekem is, nem számít mennyi a kereset.

43.000Ft körül lesz a műtét.

Elmondta a baba már fejlett a korában, Elmondta a műtét menetét, altatás, egy napos műtét stb, stb.

Alá kellett írnom papírokat.

Majd mondta, 3nap múlva menjek vissza addig van idő át gondolni, mit szeretnénk.

És majd akkor megkapom a csekket.

Elindultam, de nem kopogtam be. Haza jöttem. :)

Később hívott, ekkor tök kedves volt és felettébb örült, hogy marad a baba.

Gondolt át te is!

Remélem ki tudsz jönni a soraimból.

Üdv :-)

2020. nov. 30. 13:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kérdező!

Én most leszögezem, mindenkinek a SAJÁT döntése, hogy mit tesz. Biztos kapni fogsz privát üzeneteket is a sok ab-ellenes süketdumájáról, rá akarnak majd beszélni a megtartásra, bunkóznak majd veled (én ezt kaptam!!!)

Az én helyzetem a következő volt: pozi tesztek után bejelentkeztem dokihoz, ő megállapítja a terhességed ad egy papírt erről. A döntésed által továbbküld egy védőnőhöz (családvédelmi szolgálat) ott időpontot kérsz és megjelensz, további papírok miegyéb (az én védőnőm nem volt bunkó, sokat beszélgettünk mindenről beleértve a védekezést is) és 3 nap múlva meg kell jelenned ismét, a döntésed megerősítése érdekében és kapsz egy csekket amit be kell fizetned.

Ha maradsz a nem megtartásnál, akkor a védőnő elküldi a papírokat a műtétet végző intézményhez, te is kapsz majd dokumentumokat (jegyzőkönyv) amit vinned kell magaddal a műtét napján! Ezt az intézmény fogja kitölteni, neked nincs vele teendőd.

Menete: a nődoki adni fog beutalót vérvételre, altatóorvoshoz, és EKG vizsgálatra. Ezeket meg kell csináltatnod, ha kapsz róla papírokat szintén vidd magaddal mert ezek kellenek az operációhoz.

Lehetőséged van állami intézményben (kórház) és magán úton elvégeztetni az abortuszt.

Ha kórházban végezteted akkor kb. 40 ezer forint (ez a csekk amit ad a védőnő)

Ha magán úton rendezed, akkor ott a vizsgálatokat illetve a műtét árát ki kell fizetned erről interneten talász pontos árakat. Viszont ebben az esetben a csekket nem kell befizetni az államnak, hiszen mindent te fizetsz magadnak.

Abortuszt tabletta formájában külföldön végeznek, talán a németeknél. Viszont ennek is húzós az ára, plusz konkrétan ébren vagy a saját vetélésednél (ez tuti borzalom lehet)

Ha bármi kérdésed lenne, írj nyugodtan :)

2020. nov. 30. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
48%

Szia

Az én sztorim: en nem anyagi helyzet miatt, hanem élethelyzet miatt vetettem el a babamat. Borzalmasan megbantam. Maradnia kellett volna. Németországban élek, de ott ugyanaz a macera mint otthon. Én viszont híján voltam az idonek, mert a marad-nem marad huzavona közben 12 hetes terhes lettem es erre a gyere vissza 3 nap mulvara nem volt időm. Hollandiában végeznek a 16. hétig abortuszt, Bécsben pedig a 13. hétig. Ahol en voltam volt gyógyszeres is, azt hiszem csak a 6. hétig.

En előtte lévő héten bejelentkeztem, következő csütörtökon mentem. Adtak egy gyógyszer, ami leállítja a hormontermelest es elkezdi tagitani a mehszajat. Egy éjszakát bécsben alszol es következő nap a műtét, altatasban. 1/2 9-re kellett mennem 11-re autóban ültem. Hát ennyi. Az ára 600€ volt. Es meglepő módon elég sok magyar volt. A tájékoztatót,szamlat is magyarul kaptam.

Ha rám hallgatsz nem követed el ezt. Ahol kettonek jut, jut a harmadiknak is. Félsz, de mindent meg lehet (es kell is) oldani. Ne legyél olyan gyáva mint én

2020. nov. 30. 21:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszokat!!!!! ❣️ ❣️ ❣️
2020. nov. 30. 23:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem egészen pontosan 41 667Ft volt. A menetét az előző válaszolók leírták, szóval azt nem írnám le. 2 hét alatt mindent letudtunk. Hamar túl leszel rajta, kitartást!!!
2020. dec. 1. 07:28
 6/8 anonim válasza:

Romániában kicsit más a helyzet.

Itt abortuszt csináltathatsz magánrendelőben is, nagyjából átszámolva 40-60 ezer forint, illetve a tizenkettedik hétig lehet tablettával is.

2020. dec. 1. 21:45
 7/8 anonim válasza:
És ezt kinek mennyi ideig tartott lerendezni? Kedves kérdező, van valami fejlemény? Én is hasonlo cipőben járok.
2020. dec. 10. 15:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem 2 hét volt magán úton rendezve mindent.
2020. dec. 10. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!