Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Másnak sem fájt az abortusz?

Másnak sem fájt az abortusz?

Figyelt kérdés

Nagyon-nagyon brutálisan rá voltam görcsölve, napokkal előtte már minden cikket, hozzászólást elolvastam.

Gyomorgörccsel keltem minden nap annyira féltem tőle.

Aztán bementem a kórházba, felhelyezték a tágító pálcát, aminek elvileg brutál kellene fájnia, de semmi.

Eltelt 3 óra és a műtőbe kísértek.

Mondtam az asztalon, hogy rettenetesen félek. Mondta a doki, hogy tudja, megérti, de nem kell.

Aztán elhomályosult a kép és fél óra múlva már felöltöztetve ébredtem az ágyamban betakargatva.

Kedvenc sorozatomat bekapcsolták nekem, hoztak be enni, mert éhes voltam.

Egyből mentek a hívások, hogy jól vagyok.

Semmi álmosság, semmi kábaság, semmi fájdalom.

Végre elmúlt a kínzó hányingerem, és undorom a kajától, szagoktól.

Kimentem pisilni az egész wc tele lett vérrel és ömlött le a lábamon a földre. Mondták, hogy ez normális.

Még aznap hazaengedtek, ma felkeltem és már egy csepp vér sem folyik, és testileg-lelkileg úgy érzem magam, mintha meg se történt volna.

Nagyon rossz ember lennék emiatt, hogy nem érzek semmit, csak megkönnyebbülést? És normális ez egyáltalán?

Ez volt az első és biztos vagyok benne, hogy az utolsó ilyen műtétem mert az abortusz ellen vagyok, de ha már nagyon muszáj, akkor meg kell szakítani a terhességet.

24L

2021. jún. 25. 16:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
14%
A lelki része egy életre kihat, arra számíthatsz...
2021. jún. 25. 16:51
 2/21 anonim ***** válasza:
90%
Első hülyeséget mond. Lehet hogy pár nap/hét múlva egy kicsit rád telepszik majd a súlya, hogy mi is történt valójában, de rendbe fogsz jönni, ne aggódj.
2021. jún. 25. 16:58
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

bár nekem abortuszom még nem volt, de vetéltem már. az égvilágon semmi szomorúságot vagy depressziót nem éreztem akkor se és azóta se, sőt örültem hogy "olcsón" megúsztam és nem kellett kórházba vonulnom művi megszakításért.

#1 aki nem akarja a babát, az nem lesz depis egy megszakadt vagy megszakított terhesség miatt

2021. jún. 25. 17:28
 4/21 anonim ***** válasza:
76%

"Kedvenc sorozatomat bekapcsolták nekem, hoztak be enni, mert éhes voltam."

Melyik országban történt?

2021. jún. 25. 19:20
 5/21 anonim ***** válasza:
6%

Jó, hogy így érzel, hogy még egyszer ezt nem akarod. Bár nekem nem volt, csak hallottam róla, és ezt ne vedd bántásnak, az nagyon fontos, hogy nekünk ne fájjon, talán elérzéstelenítenek, de képzeld el, azt a magzatot nem érzéstelenítik miközben menekül és darabokra tépik. Sajnos nem hallottam sehol a világon, hogy másképp csinálnák. Kevés a felvilágosítás ezzel kapcsolatban, és a védekezéssel is. Szóval nem hibáztatlak, bár ezt a Teremtő gyilkosságnak tekinti, megbocsátja mert látja nem rossz akarat vezetett odáig.

Lesz egy új világ melyben nem lesz szenvedés senki számára! Ha te is szeretnél Isten igazságos uralma alatt élni, valószínű, csodálatos körülmények között újra életet adhatsz ennek az elveszített gyermekednek.

Jelenések könyve 21:4."És letöröl szemükről minden könnyet és nem lesz többé halál sem kesergés sem kiáltás sem fájdalom nem lesz többé..

2021. jún. 25. 19:44
 6/21 anonim ***** válasza:
92%

"menekül és darabokra tépik"

Nem menekül az sehova, és nem érez semmit. Menj már innen légyszi.

2021. jún. 25. 19:47
 7/21 anonim ***** válasza:
0%
#6: ha forró vízbe dobod a csecsemőt az sem ordít, csak távozik a levegő a tüdejéből.
2021. jún. 25. 19:59
 8/21 anonim ***** válasza:
78%
#5 egy sejtcsomóról beszélünk. korai stádiumban gyógyszer hajtja el, amikor az már nem játszik, kiszippantják, nem kaparják. a rákos sejtcsomókat is sajnálod mikor kiműtik?
2021. jún. 25. 22:41
 9/21 anonim ***** válasza:
12%

Magyarországon gyógyszeres vetélés nincs, és késői 12 heti terhesség esetén (abortusz legkésőbbi ideje anyai kérésre) már bőven kaparnak és egy dobogó szívű emberi lényről van már szó, és nem csak egy sejtcsomóról.

"A 12 hetes magzat fejlődése

A magzat arca egyre inkább emberivé válik, teljesen kialakul, arcizmait egyre gyakrabban használja, grimaszol, képes mosolyogni és sírni egyaránt. A 12 hetes magzat szemei már közelebb kerültek egymáshoz, fülei pedig a fej két oldalán helyezkednek el. A belső fül folytatja fejlődését, és a külső hallójárat is jól megkülönböztethető már ebben az időben. A máj továbbra is nagyobb a többi belső szervhez képest (a testsúly kb. 10%-a) és fontos szerepet játszik a vörösvérsejtek termelésében.

A 12 hetes magzat a viszonylag sok magzatvízben rengeteget mocorog, rugdos aprócska lábaival. Gyakran ásít, egyre többet nyitogatja a száját és szopja a jobb hüvelykujját. Kezeit már képes ökölbe szorítani, majd ismét kinyújtani. Gyakran csuklik, miközben a magzatvizet kortyolja. A körmök növekedése továbbra is tart. Már a különálló ujjbegyek is jól láthatók. Folyamatosan zajlik a csontképződés is. A magzat haja növekedésnek indul, ujjain és lábujjain puha körmök jelennek meg. A 12 hetes magzat szájában már kialakult 20 fogcsíra, amelyből később kinőnek a tejfogak. Tizenkét hetes korban a magzat már képes szopni a hüvelykujját, és egyre mozgékonyabb. A hangszálai is kialakultak, de a baba csak a születés után használja őket először. Ebben az időben a 12 hetes magzatnak már bélmozgásai is vannak."

Forrás: [link]

2021. jún. 26. 10:58
 10/21 anonim ***** válasza:
66%

"Magyarországon gyógyszeres vetélés nincs"

de van: [link]

"már bőven kaparnak"

nem kaparnak már, egy poszívóhoz hasonló működésű szerkentyűvel szippantják ki a magzatot

"és egy dobogó szívű emberi lényről van már szó"

ami még bőven életképtelen a méhen kívül. az agya alig van kifejlődve, a tüdejét se tudja használni

2021. jún. 26. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!