Ez valóban igaz lenne, vagy csak hazugság?
Az lenne a kérdésem, hogy az egyik kollégánk nem jött múlthét óta dolgozni, mert azt mondta nincs jól, és heves szívdobogása van, magas pulzus, meg nem bírja a terhelést, COVID után! Azt mondta, elment a házi orvoshoz az csinált EKG-t, és valami eltérést mutatott a gép, de a házi orvos nem tudta mi az, és így majd jövő héten kell mennie a kardiológiára. Ez mennyire hihető, csinálhat a házi orvos EKG-t, meg ha már csinál nem tudnia kellene mi az eltérés?
Főnökünk szerint csak hazudik, meg a többiek is, bele értve engem is! Ki kellene rúgnia a főnökömnek, ti hogy vagytok ezzel?
A főnököd járt orvosi egyetemre? Ha nem akkor meg mi a lóf@szt tudna kezdeni a kollégád leleteivel, azon kívül hogy nézne rá mint borjú az új kapura? Az orvosi leletek (különösen az EKG) értelmezéséhez szaktudás kell.
A törvények értelmezéséhez viszont csak olvasni és gondolkodni kell tudni. Javaslom a munka törvénykönyvének böngészését, ugyanis a főnököd viselkedése abszolút törvénytelen. Megérdemelnétek, hogy beperelje a céget a kolléga miután az idióta főnököd kirúgja.
Úgy látszik gyengébb képességű vagy ezért egyszerűen írom.
A főnököd nem orvos.
A főnököd ek nincs joga bekérni orvosi papírokat se tőled, se a kollegádtól. Ha valaha kéri ne mutasd meg neki.
A kollégának vannak jogai.
A háziorvos csinálhat EKG-t (biztosan tudom mert nekem is csinált).
A háziorvos nem azért van hogy mindent gyógyítson. Erre ott vannak a szakorvosok, ebben az esetben a kardiológusok.
Mégegyszer. Se neked se a főnököd ek nincs joga felülbírálni egy orvost.
Mit szólnál ha a főnököd mekérné a vegbéltükrözésed vagy a prosztata vizsgálatod eredményét? Megmutatnád neki és a kollegáidnak? Semmi közük hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!