Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mikor kell(ene) először...

Mikor kell(ene) először leadni orvosi papírt több hónap távollét után a munkahelyen?

Figyelt kérdés

Egy kollegám március óta tehát 3 hónapja nincs benn, állítólag beteg. A betegség folyamatos, egy napra nem jött be a 3 hónap alatt és nem is tudni mikor jön.

Ami viszont biztos: egy darab papírt a cég ezzel kapcsolatban még nem látott. Volt több telefon, hogy beteg és majd jön amikor jön. Csak telefonon, és ennyi. Orvosi papírt még nem mutatott be.

Ez így szabályos?

Csak azért mert amikor én 1 hónap TP-voltam, tőlem már az első héten kérték a papírt, hogy az orvos felvett tp-re. Aztán amikor vége lett akkor is vittem, hogy lezárult a betegség.

Ez meg 3 hónapja otthon ül, és pár telefonon kívül még semmit se mutatott be. Orvosi papír zéró.

????

2020. jún. 5. 06:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit elbæsztad a kamut, ha neked kell gyűjteni a tp papírokat, akkor ki hívogatott téged tp alatt?

Nem mellesleg a stílusodról fel lehet ismerni az összes kamukérdésed

2020. jún. 5. 09:06
 12/15 A kérdező kommentje:

"ha neked kell gyűjteni a tp papírokat, akkor ki hívogatott téged tp alatt?“

MI az összefüggés? Nem látom. Engem senki fel nem hívott miért is hívott volna. A főnököt hívja (HA hívja mert még lehet ez is csak kamu)

A főnök mondta ezt az ő szava meg szart se ér ezt tudjuk.

2020. jún. 5. 09:26
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Van, ahol hó végén le kell adni a bérszámfejtéshez. Amúgy egyszer minden jónak vége szakad és akkor mégis csak el kell számolnia a (hó)napokkal.

Egyébként meg ez a papírfecnizés hátránya, kóvályog a rendszerben, megy a játék, hogy éppen kinél van, ha van egyáltalán. Nem tudom miért nem lehet a holdraszállás után 51 évvel online rögzíteni a TB számhoz a doki által, hogy akkor X dátumig igazolt táppénz, amit a munkáltató szintén online le tudna kérdezni és ennyi. (Nyilván nem azt, hogy éppen milyen nemi betegséget kapott el, hanem hogy igen/nem). Helyette gyűjtjük a halmokat és ha éppen valaki elkeveri, akkor gáz van.

2020. jún. 5. 23:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

""ha neked kell gyűjteni a tp papírokat, akkor ki hívogatott téged tp alatt?“

MI az összefüggés? Nem látom. Engem senki fel nem hívott miért is hívott volna."

vs

"Csak azért mert amikor én 1 hónap TP-voltam, tőlem már az első héten kérték a papírt, hogy az orvos felvett tp-re."

legalább azt elolvasnád, mit írsz le, kamugép!

2020. jún. 6. 00:41
 15/15 anonim ***** válasza:
47%

#1 voltam: szerintem leírtam mindent.

Azt meg ne kelljen már bemutatnom, hogy a világ hogy működik a valóságban :D Hivatalosan nem rúghatnak ki azért, mert nem viszed be a táppénzes papírt. Ettől függetlenül, ha mégis kirúgnának, perre viheted, de úgy sem rúgnak ki.

Hogy mi lesz vele, ha majd hónapokkal később megjelenik TB-s papír nélkül? A munkáltató feljelentheti, és kirúghatja, de ezt megelőzendő, ha van esze, akkor azt teszi, amit mondtam: fotóztassa le a táppénzes papírt, vagy hivatalos úton kérdezze le, hogy tényleg betegen van-e. Ennyi.

Aztán ha egyszer visszajön, és valóban táppénzen volt, de nem volt hajlandó az együttműködésre, akkor megválnék tőle.

2020. jún. 7. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!