Igazolaltan távollét a munkahelyen?
Röviden:
Nem mondtál fel az email-ben, csak leírtad, hogy MAJD küldöd a felmondásodat, amit nem küldtél.
Nem mondtál fel, de a leállás után sem vetted fel a munkát. Az is lehet, hogy emailt meg sem kapták, mert van ilyen.
Neked jár a 2 heti béred, kivéve, ha űrhajós vagy és egy több milliárd dolláros kilövés hiúsult meg a távolléted miatt.
"kb 2 napja küldtek egy azonnali hatályú felmondást a munkavállaló részéről"
Kicsit furcsa ez a munkáltató, hogy ilyesmit küld.
Ha nem írták, akkor valószínűleg nem, mert együtt küldték volna.
A le nem dolgozott felmondási idő alatt a munkáltató számára keletkezett veszteséget kifizettethetnék, de bíróságon kellene bizonyítani, hogy tényleg ennyi veszteség lett, nem tudtak senkit beállítani helyetted, aki átvegye a munkád, így inkább nem pereskednek, hanem hagyják a fenébe a dolgot.
2 hetet dolgozott ott, azaz próbaidős volt! A próbaidő indoklás és felmondási idő nélkül felmondható, mindkét részről.
Itt összesen az a probléma, hogy a Kérdező a fizetett leállás után akart volna felmondani, de mindenképpen elkalkulálta magát.
A leállás általában az évi szabadság terhére megy, egyetlen cég sem adakozik 2 heti bért ingyen a dolgozónak. Sehol a világon!
A Kérdezőnek jár 2 heti bér, mert azt de facto ledolgozta, a többi szöveget meg nem értem, hogy milyen kárt tudott volna csinálni egy álló üzemnek.
Az a része pedig, hogy a 3-ik héten szó nélkül tojik bele egy munkahelybe, az őt minősíti, de a szerződését is el kellene olvasnia, hogy említenek e benne valami kártérítési kötelezettséget a dolgozó részéről, ha szó nélkül távol marad. Én személy szerint nem tartom valószínűnek.
"Leállás után én egyből irtam emailt, hogy nem szeretnék ott dolgozni és majd postázom a felmondásomat, erre válasz nem érkezett..."
Persze, hogy nem érkezett, mert a kutya nem volt bent.
Ugyanis LEÁLLÁS volt!
# 7
Lehet, hogy próbaidő volt, de erről a kérdező nem írt, hogy az lett volna.
Nem a 2 hét leállás után mondtak fel neki, hanem újabb 2 hét után, vagyis a kezdés után 6 héttel. Természetesen, nincs valószínűsége, hogy bármi kártérítést rá tudnának bizonyítani, de a próbálkozás jogi lehetősége megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!