Ha orvosi vizsgálatra kell mennem, azt fizetett távollétnek veszik munkahelyen?
Egyik nap röntgenre van időpontom, másnap az eredménnyel kell vissza mennem az ortopédiára.
Egyrészt nem tudom ezeknél adnak e valami papírt hogy ott voltam, másrészt a munkahelyen ezt igazolt távollétnek írjak be? És akkor nem kapok arra a 2 napra semmi pénzt?
Csak a kötelező vizsgálat időtartamára jár bér.
Ez igazolt, nem fizetett távollét.
Bét nem kapsz rá fizetetlen szabadságként kell ezt elképzelni.
Legtöbb cégnél javasolják hogy vegyél ki szabit arra a napra, vagy ha épp nincsen elég szabadságod akkor szokták javasolni hogy menj el háziorvoshoz hogy arra a két napra vegyen táppénzre, a semminél mégis több.
Nálunk legalább is ezt szokták mondani a főnökeink hogy ha ilyen van akkor vagy írassunk ki szabit, vagy menjünk táppénzre, persze ha egyik sem megoldható akkor beírják az igazolt távollétet, de ezt csak is a saját érdekünkben javasolták.
Hát, nem tudom nálunk a munkahelyen mennyire lennének rendesek, hogy felajánlanák e, hogy menjek táppénzre :D
De igen, valószínű az lesz arra a 2 napra! Már csak a dokin drukkolok, hogy ha oda állítok, hogy nincs semmi bajom, csak vizsgálatra mennék, hogy kiírna e?! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!