Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Igaz, hogy a vizipipa sokkal...

Igaz, hogy a vizipipa sokkal károsabbb a ciginél? Eddig mindenhol azt hallottam, hogy szinte nem is káros a vizipipa, most meg a hiradóba mondták, hogy sokkal károsabb.

Figyelt kérdés
2008. nov. 3. 17:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%
a rokonod hol vette a diplomáját?
2008. nov. 29. 20:35
 12/22 anonim ***** válasza:
2%
ha nem vagy képes beismerni ezvan...
2008. dec. 3. 20:54
 13/22 anonim ***** válasza:
oh, elveszett bárányka, biztosan összeesel 3 szívás után, mert ugye 1 szívás = 100 cigaretta. téonlájn, gratulálok.
2008. dec. 8. 20:39
 14/22 anonim válasza:

Sziasztok!

Rengeteg véleményt olvastam már én is,és hideg-meleg jön mindenfelől.Ami elindította az egész vízipipás botrányt az a WHO-nak a teszt sorozata volt(amerikai tudományos kutatóintézet). A legjobban az tetszett benne,hogy azt állították hogy a vízipipa függőséget okoz. Ez szerintem nem így van. Én lassan 2 hónapja nem pipáztam és nem hiányzik,akkor mégis függő lennék? Szerintem nem. 3 hónap alatt egy közepes bagós mennyi cigit szív el? Számoljunk fél dobozzal naponta. Akkor kijön kb. 1000 cigaretta szálra az eredmény. Szerintem elég durva ha belegondoltok,és a cigiről nem tud leállni az ember,mert az tényleg függővé tesz. Szerintem ezen érdemes elgondolkodni.Lehet hogy károsabb,de mivel ez nem egy rendszeres,napi szokás; szerintem simán "egészségesebb" mint a cigi. Aki meg nem gyűjt elegendő információt a témáról az a vakvilágba ne írogassa hogy vízipipa így,vízipipa úgy.Ha valaki az orrom alá tol egy hitelesített kutatási eredményt,amiben egyértelműen kimutatják,akkor linkeljétek légyszíves be,mert ilyennel még nem találkoztam. Örülök hogy hozzászólhattam! További szép napokat!

2009. jan. 7. 16:33
 15/22 anonim ***** válasza:
96%
Ezen a héten károsabb a jövőhéten meg egészségesebb... mindig csak az etetés... 10 éve azt mondták hogy nehogy egyél margarint mert meghalsz tőle, most meg azt mondják hogy csak margarint mert a vaj káros... ..... azt csinálsz amit akarsz úgyis csak etetnek minket... sajnos...
2009. szept. 5. 23:40
 16/22 anonim válasza:
Aki azt állítja hogy 1 óra vp zés felér 100 cigi elszívásával az próbálja ki hogy elszív 100 cigit egymás után és vp zen 1 óráig és nézze meg melyik esik jobban (100 cigitől meghalnál nikotin túl adagolásbanXD Gondolkozzatok már)
2010. jún. 18. 11:47
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

úristen, ekkora nyomorék világot O.O tudósok, úristen..

"Azt találták, hogy amikor a vízipipában az elszívandó dohányra kis mennyiségű faszenet helyeztek, a keletkező füstben 32-szer nagyobb volt a kátránytartalom, mint amennyit az európai normák a cigaretta esetében megengednek."

ezek akkora állatok, ALAPBÓL A SZENET NEM A DOHÁNYRA KELL HELYEZNI, MÉG SZÉP HOGY AKKOR SOKKAL TÖBB A KÁTRÁNY.

nemhittem volna hogy a tudósok is ekkora farkok

2010. dec. 12. 20:11
 18/22 anonim ***** válasza:

jajj: a tv-ben mondták hogy...

ha a tv-be mondják hogy pedomaci él, és megeszi az embereket, akkor elhiszi mindenki?? talán gondolkodni kéne kicsit a müködésén mindkettőnek ahelyet hogy:

"Biztos károsabb mert a TV-be mondták"...mondhatom k*rva jól érveltek :D

Nem a kérdezőnek szól, remélem nem is sértődik meg az sem aki rendesen érvet nem csak...

2011. jún. 3. 16:45
 19/22 anonim ***** válasza:

előző vagyok, csinálok egy összehasonlítást:

melyikben van több nikotin?

vizipipa dohányában több van, de ha kevés nikotin tartalmút veszel, akkor nem lesz benne annyi (vagy ha csak szimpla aromát teszel bele)

nagyobb a füstje?

vizipipának nagyobb a füstje, mit is tartalmaz?

nikotin, CO2, (bár akkor ha csak ezt tartalmazná akkor átlátszó lenne a füst) és ez hűtött

cigi: kátrány, meg stb....

szűrő:

vizipipa:víz+90cm vászon -> hideg, tiszta füst

cigi: 1cm es anyag...

én nem mondom hogy melyik károsabb, mindkettő káros, de... azért ez jobb érv mint hogy hallotam a tv-ben :D

(am én meg a neten olvastam, és átgondoltam, azért is írtam hogy amit ott írtak hogy tiszta füst, és hogy mi van benne, akk nem ilyen lenne, de...ha vizip.zni heti egyszer csinálod, cigi meg napi 15, akk máris látszik hogy melyik a jobb :D )

2011. jún. 3. 16:53
 20/22 anonim válasza:
Ha egészségtudatosan akarunk dohányozni, akkor a legmegfelelőbb erre a célra a shiazo vizipipa kavics. Nem jut se kátrány,se nikotin a szervezetbe, mivel nem ízesített dohányleveleket szív az ember, hanem ízesített kavicsot. És továbbra sem kell minden nap vizipipázni, cigizni és ha még sportol is mellette az ember, akkor semmilyen káros hatás nem mutatkozik. Közel 2,5 év pipázás után, még mindig a leggyorsabb futó vagyok a baráti körben, míg ez a dohányos ismerőseimről nem mondható el....
2011. jún. 10. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!