Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Úgy hallottam, hogy a vulkáni...

Úgy hallottam, hogy a vulkáni hamufelhő káros lehet az egészségre, ebből mi igaz?

Figyelt kérdés

A média hallgat. Állítólag a vulkáni hamu annyira apró szemcséjű, hogy bejuthat a véráramba, sőt kiszúrhatja a sejtfalakat. Forrás:

[link]

a felhő még mindig fölöttünk van.

Miért hallgat erről az egészről a média? A repülőgépforgalom elindult, mert a felhő alacsonyabban van és gyengébb koncentrációban. De jelen van.

2010. ápr. 21. 19:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát, akkor biztos káros, ha ott vagy a kitörés közvetlen közelében és forrón letüdőzöd. Egyébként pont a média lenne, aki nem hallgatna erről! Ne pánikolj be!
2010. ápr. 21. 19:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Hallgat?! Egy hete mást se lehet olvasni, látni, hallani. Semmi bajod nem lesz attól, hogy hatezer méter magasan van valami, ami nem esik le. Vagy Te találtál bármi szokatlan port a kocsidon, virágaidon, akármiden? Ugye, nem?! Akkor nincs mitől félned. Meg amúgy sem.
2010. ápr. 21. 19:54
 3/9 A kérdező kommentje:

bocsi ti... ELOLVASTÁTOK A CIKKET???

Példaként említették Szegedet, ahol a korábban tapasztalt napközbeni köbméterenkénti 10-30 közöttiről péntek éjfél körül 150 mikrogramm fölé emelkedett a levegőben a 10 mikrométernél kisebb átmérőjű részecskék (PM10) koncentrációja. (A napi egészségügyi határérték 50 mikrogramm)

2010. ápr. 21. 19:56
 4/9 A kérdező kommentje:
ez a referencia érték 2x-ese....
2010. ápr. 21. 19:57
 5/9 anonim válasza:

a koumikus sugárzás részecskéi is másodpercenként 13 milliószor áthaladnak az örökítőanyagodon, mégsem lesznek mutánsok a gyerekeid.

Az ősrobbanás előtt is volt ez a jelenség, mégis minden megy a maga müdján.

2010. ápr. 21. 20:02
 6/9 A kérdező kommentje:
én úgy tudom másodpercenként max 1 halad át rajta....
2010. ápr. 21. 20:04
 7/9 anonim ***** válasza:
És ha káros,mit tudunk csinálni?Alig fél percig bírom levegő nélkül.a cikket nem olvastam,viszont más médiában azt mondták ma egész nap,hogy nem káros,mivel nagyon felhigult már a por.
2010. ápr. 21. 20:07
 8/9 anonim ***** válasza:
jajnemááár.....nemtűnt még fel senkinek sem, h mindig van vmit amit fellehet nyagítani a 100szorosára, aztán meg persze a fele sem lesz igaz, aztán elvonul szépen kussban. mint a h1n1
2010. ápr. 21. 20:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor meghalsz. Így már jó, ezt akarod hallani? Másodpercenként egymillió részecske és nem tehetünk semmit.
2010. ápr. 21. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!