Igaz, hogy a vizipipa sokkal károsabbb a ciginél? Eddig mindenhol azt hallottam, hogy szinte nem is káros a vizipipa, most meg a hiradóba mondták, hogy sokkal károsabb.
szerintem nem kéne mindent elhinni amit a tv-ben mondanak. én ugy hallottam hogy vagy 200 szivás egy vizipipából felér 1 szál cigivel.
meg azt is mondták a hiradóban hogy sokan váltottak a vizipipára mert azt hitték az nem olyan káros... ki a fene szivja a vizipipát cigi helyet?
En erre csak azt tudom mondani, hogy az igazsag sosem fog kiderulni. Jon a dohanyaru aranak emelese, es ha sokan valtanak vizipipara, az a dohanygyaraknak nem jo, ergo ki kell talalni, hogy a konkurens sokkal karosabb.
~mano
Kedves kérdező! Egy másik ugyanilyen kérdésnél már leírtam válaszom, de ide is bemásolom, ha esetleg nem találnád meg:
Ennyi hiszékeny embert! Na most akkor kedves kérdező elmondom az igazságot:
A vizipipa dohányzásnak minősül, csakúgy mint a cigaretta, de NEM károsabb mint a cigi!
---
Amit a média beszél? Na nézzük, hogyan is volt! Valamikor még a Győzike-botrány (amikor Virágról kikerült egy vizipipázós kép) idején kikérte az RTL egy toxikológus véleményét, aki elmondta, hogy a VIZIPIPÁZÁS A LEGKEVÉSBÉ KÁROSABB MÓDJA a dohányzásnak. Majd pár hónap múlva megint elkezdte a sz@rkeverést, ahol a régi témát elővette: a vizipipa állításuk szerint károsabb mint a cigaretta.
---
Miért csinálja ezt az RTL? Erre egyetlen szóval válaszolni lehet: kereskedelem. Na? Beugrott már? Igeeen! Természetesen, ahogy divatbajött a vizipipázás (amit ugye említettem "egészségesebb" mint a cigi) szépen visszaesett a cigire-rászokók száma, így ennek hatására ésszerűen visszaesett a cigarettagyárak bevétele is.
---
Hogy mi az igazszág?
A vizipipázás KÁROS. Azonban NEM KÁROSABB mint a cigarettázás.
Ajánlom figyelmedbe a vizipipablog.eu-n megjelent cikket, ami egyértelműen megcáfolja a TV-ben elhangzott állításokat:
Aki pedig mindezek ellenére is azthiszi, hogy a vizipipa károsabb, az legyenszíves menjen el és kérjen meg egy toxikológust, hogy adjon le egy laboreredményt, mert több mint MÁSFÉL ÉV alatt egyetlen egy ilyen dokumentum sem került ki a publikumnak.
Üdvözlettel,
egy vizipipázó.
A cigaretta forró füstje és a kátrány a legkárosabb a szervezetre.A vizipipánál hideg füstöt sziv az ember,mivel a vízen át áramlik a füst,ami a kátrányt is 100 százalékig kistűri.
A vizipipa nem egészséges,de biztos hogy nem károsabb mint a cigi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!