Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Igaz, hogy a vizipipa sokkal...

Igaz, hogy a vizipipa sokkal károsabbb a ciginél? Eddig mindenhol azt hallottam, hogy szinte nem is káros a vizipipa, most meg a hiradóba mondták, hogy sokkal károsabb.

Figyelt kérdés
2008. nov. 3. 17:24
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
36%
bizony ám :P mivel asszem hogy a füsttel még nás valami veszályesebb anyag is bejut a szervezetbe, pedig sajnos elég sokan váltottak cigiről vizipipára :(
2008. nov. 3. 18:22
 2/22 anonim ***** válasza:
32%
Állítólag a füstje olyan, mintha 100 cigit szívtál volna el! Nem biztos, asszem tévébe mondták! De az tuti, hogy károsabb!
2008. nov. 4. 23:12
 3/22 anonim ***** válasza:
47%

szerintem nem kéne mindent elhinni amit a tv-ben mondanak. én ugy hallottam hogy vagy 200 szivás egy vizipipából felér 1 szál cigivel.

meg azt is mondták a hiradóban hogy sokan váltottak a vizipipára mert azt hitték az nem olyan káros... ki a fene szivja a vizipipát cigi helyet?

2008. nov. 5. 18:29
 4/22 anonim ***** válasza:
69%
2008. nov. 7. 16:40
 5/22 anonim válasza:
63%
Ez hülyeség h károsabb!!! Akk minek van benne a víz? Mert elméletben az szűri le valahány százalékát a káros anyagnak.Lehet h jut valamennyi a szervezetbe...de én ettől még nem hagyom abba mert naggyon jó:D
2008. nov. 7. 23:13
 6/22 anonim ***** válasza:
97%

En erre csak azt tudom mondani, hogy az igazsag sosem fog kiderulni. Jon a dohanyaru aranak emelese, es ha sokan valtanak vizipipara, az a dohanygyaraknak nem jo, ergo ki kell talalni, hogy a konkurens sokkal karosabb.

~mano

2008. nov. 10. 14:47
 7/22 anonim ***** válasza:
32%
Az utolsó előtti kretén :P
2008. nov. 13. 10:17
 8/22 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kérdező! Egy másik ugyanilyen kérdésnél már leírtam válaszom, de ide is bemásolom, ha esetleg nem találnád meg:

Ennyi hiszékeny embert! Na most akkor kedves kérdező elmondom az igazságot:

A vizipipa dohányzásnak minősül, csakúgy mint a cigaretta, de NEM károsabb mint a cigi!

---

Amit a média beszél? Na nézzük, hogyan is volt! Valamikor még a Győzike-botrány (amikor Virágról kikerült egy vizipipázós kép) idején kikérte az RTL egy toxikológus véleményét, aki elmondta, hogy a VIZIPIPÁZÁS A LEGKEVÉSBÉ KÁROSABB MÓDJA a dohányzásnak. Majd pár hónap múlva megint elkezdte a sz@rkeverést, ahol a régi témát elővette: a vizipipa állításuk szerint károsabb mint a cigaretta.

---

Miért csinálja ezt az RTL? Erre egyetlen szóval válaszolni lehet: kereskedelem. Na? Beugrott már? Igeeen! Természetesen, ahogy divatbajött a vizipipázás (amit ugye említettem "egészségesebb" mint a cigi) szépen visszaesett a cigire-rászokók száma, így ennek hatására ésszerűen visszaesett a cigarettagyárak bevétele is.

---

Hogy mi az igazszág?

A vizipipázás KÁROS. Azonban NEM KÁROSABB mint a cigarettázás.

Ajánlom figyelmedbe a vizipipablog.eu-n megjelent cikket, ami egyértelműen megcáfolja a TV-ben elhangzott állításokat:

[link]

Aki pedig mindezek ellenére is azthiszi, hogy a vizipipa károsabb, az legyenszíves menjen el és kérjen meg egy toxikológust, hogy adjon le egy laboreredményt, mert több mint MÁSFÉL ÉV alatt egyetlen egy ilyen dokumentum sem került ki a publikumnak.

Üdvözlettel,

egy vizipipázó.

2008. nov. 15. 17:57
 9/22 anonim ***** válasza:
94%

A cigaretta forró füstje és a kátrány a legkárosabb a szervezetre.A vizipipánál hideg füstöt sziv az ember,mivel a vízen át áramlik a füst,ami a kátrányt is 100 százalékig kistűri.

A vizipipa nem egészséges,de biztos hogy nem károsabb mint a cigi!

2008. nov. 17. 10:15
 10/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, miért vagytok ennyire felháborodva... Ugyanis a vizipipa tényleg károsabb mint a cigi, ugyanis a rokonom orvos, ő mondta... És olyan mind1... mindegyik káros, nem kell rászokni!! ENNYI
2008. nov. 24. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!