Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Úgy le lehet szokni, hogy...

Úgy le lehet szokni, hogy cigizek?

Figyelt kérdés
Eleg kemeny dohányos voltam 19 évesen,napi 25 szál töltöttet szivtam,aztán éreztem mostanában ha mély levegőt veszek beszúr a tüdőm,meg nyeléskor érzek valamit a torkomban pedig kb 8 hónapja cigizek és nagyon besz@rtam finomam szólva,szóval most két hete azt csinálom,hogy elajándékoztam a töltőmet a dohányomat meg a hüvelyt,és ha otthon vagyok nem cigizek csak ha kimegyek a haverokkal akkor egy 3 szálat elszívok,és már otthon alig kívánom,és több olyan nap is van hogy nem találkozok dohányos ismerőssel és nem cigizek.Szerintetek így jó,vagy csak akkor szabadulok meg tőle teljesen ha egyáltalán nem cigizek?
2017. aug. 17. 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Le. Nyílván jobb a 3 szál, mint a 30, de a nulla még jobb.

Az alkoholistának is jobb ha 2 liter pálinka helyett, csak 2 decit iszik, de az absztinencia a teljes elhagyás.

2017. aug. 17. 22:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Koszi.De arra ugye nincs sok esély hogy 8 hónap dohányzás után 19 évesen rákos legyek?

Szüleim kozul egyik se doháyzik,de a nagyszüleim közül az összes 25-30 évig szívta aztán lerakták.

2017. aug. 17. 22:24
 3/5 anonim válasza:
100%

Nemzetközi statisztikák szerint egy cigaretta elszívása 1 mikrorizikó (vagyis minden 1 000 000. elszívott cigi okoz halálos megbetegedést). Ha te 8 hónapja cigizel, napi 25 szállal számolva, kb. a 6000. cigidnél tarthatsz. Ez alapján annak valószínűsége, hogy halálos megbetegedést kaptál, 6000:1000000=1:166, vagy százalékban kifejezve 0,6%. (szemléletesen 166 olyan esetből mint a tiéd, egy valaki meghal)

Persze ez csak a halálozásra vonatkozó statisztika, egyéb károsodásoknak, megbetegedéseknek valamivel nagyobb az esélyük.

2017. aug. 18. 00:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Persze hogy lelehett igy is szokni meg még 1000 módszer van rá. De ennyit hogy tudtál el szivni?
2017. aug. 18. 12:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Lelehet.
2017. aug. 18. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!