22 eves lany vagyok, es 8 eve cigizek, ugy erzem, a cigi
sziv engem, nem pedig en a cigit, leakarok szokni de
valoban, tudnatok motivalni?
Ess teherbe és a baba kedvéért mondj le rola!
2014. febr. 13. 16:16
pedig csak egy dolog kell hozzá, az akarat, csak ezen mulik amig ez nincs meg nem fog menni. Mondhatunk mi bármit akkor sme fogod megállni, ne mástól várd a segitséget ez csak rajtad mulik. Nekem májusban lesz 6 éve hogy nem cigizek. egyik reggel felkeltem és eldöntöttem hogy megprobálom, miután egy napot kibirtam tudtam hogy menni fog nekem ne volt olyan hogy 1 napot ne gyujtask rá. napi 10-15 szálat szivtam, és megszokás függő voltam nem nikotin függő. Amikro egy nap után mondtam hogy tuti menni fog persze mindneki csak nevetett hogy majd meglátjuk, de én eldöntöttem tehát én tudtam hogy akkor az ugyis lesz.
2014. febr. 13. 16:20
Motiválhat sok minden, pl az ára, írd össze mennyit költesz rá havonta, mennyire jön ki egy évben és ezen mi minden jobb dolgot tudnál venni, vagy nem lesz büdös a szád, ruhád, nem lesz barnás a fogad, nem leszel akkora eséllyel tüdő/gégerákos, nem megy tönkre az érrendszered és kkisebb lesz az esélyed magas vérnyomásra, agyvérzésre és szívinfarktusra.
2014. febr. 13. 16:21
Motivációt magadnak kell megtalálni, máshogy nem fog menni.
2014. febr. 13. 16:22
Motiváljon az, hogy ha babát akarsz később, gondolj abba hogy minden egyes elszívott szál cigarettával növeled az esélyét, annak hogy beteg lesz majd a pici. Továbbá egyre jobban nő az esélye annak hogy valahol rák alakul ki a szervezetben.
2014. febr. 13. 16:23
Jól gondolod, inkább akaraterõ kérdése, semmint a nikotinfüggõség. A pszichés függõség, beidegzõdés erõsebb általában. De ha napokig el tudsz lenni nélküle, akkor nem kellene problémát jelentsen. Én 18 éve szívom (borzalom) és 35 vagyok. De képes vagyok feltúrni mindent egy cigiért! Te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy napokig kibirod nélküle. Fogd meg a dolgot errõl a végérõl. Kerüld azokat a helyzeteket, amikor leginkább rágyújtasz. Kezdj el sportolni. Igyál meg egy nagy pohár vizet, mikor megkívánod a cigit, vagy egyél meg egy almát. Hajrá!
2014. febr. 13. 16:23
Még szerencsés esetben vagy, ha kibírod a 2 napit, akkor többet is kibírsz, még nem vagy annyira függő, most tedd le.
2014. febr. 13. 16:34
Már nagyon erős függő vagy, akaraterővel pedig nem lehet leszokni.
Múlt nyáron kiolvastam Allen Carr - Rövid úton leszokni a dohányzásról című könyvét akkor bírtam 8 napig cigi nélkül és újra visszaszoktam, decemberben meghallgattam a hangoskönyvet kétszer és azóta sikerült leszoknom, már 2 hónapja nem cigizek.
Itt a hangoskönyv:
[link]
Azt vedd figyelembe, hogy nagyon nehéz leszokni! Első két hét kegyetlen!
2014. febr. 14. 10:32
8-as ez azért nem igaz, mert sokaknak nem olyan nehéz pl nekem sem volt olyan vészes, nem mondom hogy semmiség volt, de azért ha az ember elhatározza és kitartó igenis megy.
Ez a könyv tényleg sokaknak segit, tehát nem árt ha ezt használja valaki, de állitólag többen szoknak le önszántukból segitség nélkül mint segédeszközzel. Ki kell probálni ha ugy nem megy akkor ki kell probálni segédeszközzel.
A kérdezö smemiképp sme súlyos függő, ha az lenne nem birna ki napokat cigi nélkül csak mert nincs otthon. egy igazi függő már akkor veszi a következö dobozzal amikor a másikban még van pár szál.
2014. febr. 14. 10:47
10/13 anonim válasza:
Nézz dohányzásról szóló videókat. http://www.youtube.com/watch?v=qK6RQGJhzvc&list=WLHUm31Sd6Rk..
Én is dohányoztam, de rájöttem, hogy fontosabb az egészségem, minthogy beteg legyek, és még jó pénzen gazdagítsak másokat...
Vettem jó minőségű öblítőket, amelyek megmaradnak a ruhában, és nem büdös cigi szagú az összes ruhám...
De addig úgy sem fogsz tudni lemondani, míg Te nem határozod el magad, hogy "nem szívom tovább, elég volt"
Én 6 hónapja szoktam le, azóta még a szagát is utálom az utcán. Hidd el, megéri, minden sokkal jobb lesz! :-)
2014. febr. 15. 23:22
Kapcsolódó kérdések: