Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy jutnak hozzá a 12-13...

Hogy jutnak hozzá a 12-13 éves gyerekek is a cigarettához?

Figyelt kérdés
Elvileg a boltok nem adhatnák ki 18 év alatt. Rendben ezt valószínűleg nem tartják be. De hogy már az általános iskolások is vehetnek, és aktívan dohányozzanak? Elképzelni nem tudom hogyan jutnak hozzá a néha doboz/nap cigarettamennyiséghez. Nem kéne ezt szigorúan, törvénnyel szabályozni? Vagy az sem érne semmit?!
2010. ápr. 22. 11:18
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

hát nekem az o.társam veszi :D XD 15 éves és kérdezte tőle az eladó h vagy már 18 éves elkezdi igen és elhitte...

szval..

15/L

2010. ápr. 26. 13:20
 22/33 anonim ***** válasza:
erre fele valamelyik kocsmába kiadják.azt odajárnak
2010. ápr. 26. 14:52
 23/33 anonim ***** válasza:
Szerintem szülőtől vagy testvértől 'lopnak'.... Nem hinném hogy kiadnak cigit ilyen kicsi gyereknek..
2010. ápr. 26. 16:19
 24/33 anonim válasza:
Szerintem le kellene vinni 16-ra a korhatárt,azt viszont sokkal keményebben betartatni,úgy,hogy aki kiadj az alatt,annak 1-2 hónap ELZÁRÁS.
2010. ápr. 27. 11:44
 25/33 anonim ***** válasza:
Szerintem is mivel egy 16 éves már el tudja dönteni hogy tönkre teszi e magát cigarettával vagy nem.
2010. ápr. 27. 12:57
 26/33 anonim ***** válasza:
50%

Én 13 évesen kezdtem el cigizni,és mivel már akkor magas voltam,és idősebbnek néztem ki a koromnál,simán adtak a kisebb boltokban.Leginkább a sulimhoz közeli aluljáróban vettem,de volt,hogy a szüleimtől csórtam el.Az egyik barátnőmnek viszont a saját szülei vettek cigit,és együtt cigiztek.

20/L

2010. ápr. 27. 13:45
 27/33 anonim ***** válasza:

A Boltok ezt nagy ívben lexarják ahogy a kocsmák is..

De ha nagyon kötözködik az eladó akkor csak annyit mondanak hogy anyám vagy apám leküldött cigiért, nameg közbe vesznek mást is..

És van sok olyan tizenéves aki már bőven kinéz 18 nak.

2010. ápr. 27. 13:53
 28/33 anonim ***** válasza:
49%

A Megoldás az lenne, ha a felnőttek mutatnának példát!!

Nameg nem negednék be a magyar médiába az ilyen főstösseggű lepukkant koszos afrikai zenebohócokat mint pl a 50 cent és társai.

A Nyugati suttyóságot majmolják a fiatalok, az fertőz meg mindenkit..

És ne feledjük hogy a múltrendszerben Rengetegen dohányoztak szinte mindenki, a katonaságnál még ingyen dohány is járt havonta..

Most ugyanez jön visza a mai fiatalokban!

Pl Én is azért dohányoztam pár évet mert apám egész életében bagózott még a lakásban is..

De én már 18 körül voltam amikor rászoktam, és 2 év után le is szoktam róla mert teljesen leépítette az állóképességemet nameg elég sokba is került..

2010. ápr. 27. 14:00
 29/33 anonim ***** válasza:

megveszik a boltban, a hülye eladó meg ki is adja neki : D

" kiadom, csak dugjátok el " ..

2010. ápr. 27. 14:35
 30/33 anonim ***** válasza:
32%
12-13 éves kinéz akár 18-nak is első kommentelő? :D:D:D Bameg, ha gyenge elméjű vagy, ne szennyezd be a gyakorikerdesek.hu-t hanem takarodj innen és a többi ilyen okos "testvéred" is. OMG :D:D:D:D:D:D
2010. ápr. 27. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!