Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy jutnak hozzá a 12-13...

Hogy jutnak hozzá a 12-13 éves gyerekek is a cigarettához?

Figyelt kérdés
Elvileg a boltok nem adhatnák ki 18 év alatt. Rendben ezt valószínűleg nem tartják be. De hogy már az általános iskolások is vehetnek, és aktívan dohányozzanak? Elképzelni nem tudom hogyan jutnak hozzá a néha doboz/nap cigarettamennyiséghez. Nem kéne ezt szigorúan, törvénnyel szabályozni? Vagy az sem érne semmit?!
2010. ápr. 22. 11:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

sztem ez a prevenció eröltetése, és rátukmálása a gyerekekre csak mégnagyobb ellenszenvet vált ki.

úgyis erősebb lesz a menőzés, mint az h xy, akit még sosem láttak aztmondta h hú, ettől sárga lesz a fogad, meg cigiszagú leszel. nemigazán fogja őket érdekelni.

2010. ápr. 22. 13:49
 12/33 ManóÓócska válasza:
éjjel nappali xDxD
2010. ápr. 22. 15:12
 13/33 anonim ***** válasza:
15 éves vagyok,haverom is 15.Bement egyszer egy kis boltba hogy vegyen egy doboz cigit,és nem adták neki oda.Bementem én és röhögve ideadta az eladó csak mert magas vagyok,és mélyebb a hangom :D.De amúgy rengeteg helyen kiadják,akárkinek...
2010. ápr. 22. 17:25
 14/33 anonim ***** válasza:

Simán adnak, én régebben elmentem cigiért amikor apám elküldött és semmit se szóltak.

Városon gondolom más a helyzet, pesten vettem sört és elkérték a személyimet.

2010. ápr. 22. 19:13
 15/33 anonim ***** válasza:
A kocsmák nagy részében simán kiadják, sőt olyat is láttam már hogy a kölyköknek 20 forintért adták szálanként mert nem volt 4-üknél össz 600 forint egy teljes dobozra!
2010. ápr. 22. 19:32
 16/33 anonim ***** válasza:
Megvan a bolt ahol kiadják...D:
2010. ápr. 23. 18:03
 17/33 anonim ***** válasza:
Szerintem tök mindegy hogy hogyan jutnak hozzá az a szomorú hogy igény van rá. 12-13 ésves gyerekek ha akarják megszerzik. ez olyan "kiskapus" dolog csak kicsiben :P
2010. ápr. 23. 23:42
 18/33 anonim ***** válasza:

Én 14 évesen kezdtem el cigizni,és egy aluljáróban(bp), az újságosnál vettem.Simán adott,nem kért személyit,nem kérdezett semmit.Már leszoktam róla,és idősebb is vagyok,de szerintem a tizenévesek még mindig így,a bejáratott helyekről szerzik.

22/L

2010. ápr. 24. 09:29
 19/33 anonim válasza:
55%

Most komolyan, miért baj, ha valaki tizenévesen dohányzik? Oké, hogy vannak rossz hatásai, de például a mekis kaja, a gyúrás, az élsport sokkal károsabb.

Itt Ausztriában egyébként 16 év a korhatár, az szerintem betartható (egy 16 éves már el tudja dönteni, mit akar, milyen következményeket vállal), a 18 túlzás.

2010. ápr. 24. 22:51
 20/33 anonim válasza:

Én sosem gondoltam rá, hogy cigizzek, kiskoromtól kezdve utálom, mert apám és a naggyszüleim is dohányoznak, tehát úgymond passzív dohányzó vagyok. Egyszerűen rosszul vagyok a cigifüsttől.

Egyszer leküldtek bevásárolni, és cigit is kellett vennem.

Az eladó azt mondta, h nem adhatja oda, mert még kicsi vagyok.

Mondtam, hogy nem nekem lesz, hanem a szüleimnek.

Erre azt mondta, hogy a mögöttem sorbanálló "vegye meg nekem" és akkor odaadja.

A mögöttemálló mondta, hogy akkor "megveszi ő".

Kifizettem és elmentem.

Ez egy rendes boltban volt.

2010. ápr. 26. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!