Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hol cigizek ahol nem veszik...

Gsjshbana kérdése:

Hol cigizek ahol nem veszik eszre? 14 vok

Figyelt kérdés

#kert #ház #WC #lakunk
2015. aug. 9. 17:41
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:

Te már elszívtál pár szál cigit, és nem bírod ki? Azt, hogy ez mennyire gyerekes, már páran előttem leírták. Inkább leírom a saját tapasztalataimat. Először 19 évesen gyújtottam rá, inkább unszolásból, mindenki csesztetett, hogy én még nem szívtam egy szálat sem... Beszédültem tőle, de a szó jó értelmében, megtetszett, aztán 1-2 hónap múlva azon kaptam magam, hogy már napi fél-egy dobozzal szívok. Ennek már 13 éve, ebben volt kétszer egy évi megszakítás, de most is dohányzok.

Baromi rosszat tesz. És egyszerre segít is.

Fizikailag nem csak a köhögés a hatása, a nehezebb levegővétel is, nem bírnék lefutni 400 métert úgy, hogy ne fulladjak meg... Emellett persze váladék termelődik a tüdődben, ez elég gáz nekem... Aki nem dohányzik, egy szál cigit is megérez rajtad, ha beszállsz mellé pl. egy kocsiba.

Amiben nekem segít - bár lehet, hogy ezt is csak bemagyarázom magamnak - a stresszoldás. A munkámból adódóan eléggé sok idegességnek vagyok kitéve, emiatt van még a cigi.

Ha viszont rászoksz, számolj egy kicsit. Aki tényleg rászokik (nem pedig "egyszer már letüdőztem egy szálat, mert az lóf.@sz, nem rászokás), az elszív napi egy dobozzal. Én Marlboro Gold Touchot szívok, 1020-1040 Ft per doboz. Per nap. Ha nagyon húzós napom van, akkor másfél doboz. Egy évben van 365 nap, az annyi mint 372300 Ft egy évben.

Na, ilyenkor kell kicsit használni a fantáziád, hogy mit csinálnál évente majdnem 400ezer forinttal? Van-e annál jobb álmod, minthogy cigire költsd? Mondjuk ruhára, bulikra, utazásra, tökömtudja mire...

Egyedül az volt egyébként az egyik kommentedben nekem felháborító, hogy te már rászoktál a cigire. Dehogy szoktál rá. Kérdezd meg egy-két dohányos ismerősödet, hogy milyen, ha nem bírnak rágyújtani mondjuk... úgy egy napig. Vagy kérdezz meg valakit, aki már leszokott, hogy milyen volt az első pár hete, és mit álmodott minden éjjel. Ennek te a közelében sem vagy, csak nyafogsz.

Lebeszélni úgysem tud senki, ezért azt meg sem próbálom. A te életed, a te egészséged és mindenkinek joga van hozzá, hogy ezeket úgy csessze el, ahogy akarja.

2015. aug. 15. 22:47
 32/35 Dark_Avatar válasza:
14 évesen minek? Meg ha annyira cigizni akarsz akkor bárhol ha már "szívod". Énis dohányzok. (18)
2015. aug. 16. 05:52
 33/35 anonim ***** válasza:
A szádon próbáltad már?
2015. aug. 16. 09:45
 34/35 moana válasza:
Hidd el, bárhová bújsz, a Jóisten mindenhol lát. Azután pedig leadja a drótot az Anyukádnak. Átgondoltad te ezt, hogy rászoksz a dohányzásra?
2015. aug. 18. 21:23
 35/35 anonim ***** válasza:
Olyan utcában, ahol nem lakik ismerős, és legalább 10 percnyi sétára van tőletek.
2015. aug. 24. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!