Érvek a marihuána legalizálása ellen?
Én legalizációpárti vagyok, de kíváncsi vagyok mit gondol a másik oldal. Én úgy látom, hogy az emberek szívják, függetlenül attól, hogy legális-e vagy sem. Akkor már nem lenne jobb, ha kivennénk a bűnözők kezéből ezt a "bizniszt" és megadóztatnánk? Így a minőségét is szabályozhatnánk, nem lehetne "felütni", mindenféle gagyisággal. És tulajdonképpen nem fura dolog az, hogy egy természetes növényt, ami kinő egy cserépből, mi betiltunk?
Én így látom, ti? (Nem az igazam akarom bizonyítani, tényleg kíváncsi vagyok ellenvéleményekre)
megeszi a rövidtávú memóriát mivel csökkenti a koncentráció szintjét és minőségét! mivel az agy kompenzál, így a hosszú távú memória lesz a fő komponens és az erősödik de minimálisan! jó az ha van rövidtávú memóriád mert az maga a folyékony inteligencia, vagyis röviden h mennyire tudod minőségileg és mennyiségileg fejben tartani illetve manipulálni az újonnan tanultakat és a benne lévő információkat!
egyszerű példa: füves vagy, láttál vmit vhol de nem emlékszel rá mi volt odaírva vagy másik példa: esetleg elfelejted h milyen tárgyat pl kulcsot hova tetted, de lehet h fontosabb dolog tűnik így el ami pl időre kell h vidd, mondjuk tanulmány vagy munkához kapcsolódó folog, újabb példa: számolni kell vmit, vmi olyat ami összetett és mire eljutsz a végére addig a felét elfelejted és így a válik a fejben számolás esélytelenné a füvesek körében! pont ezért használnak papírt mindenhez!
példa ha nem vagy füves: soha semmit nem felejtessz el vagy csak elképesztően ritkán, ráadásul rendkívül rugalmasan tudod felmérni és használni a környezet információit!
na megéri? az tény h van benne pénz meg tény h csökkentené a bűnözést, de! komolyan, gondolkodtál e már h miért van ennyire előkelő helyen Magyarország az alkoholizálás terén első helyen? amint szabad lesz a fű, onnantól kezdve a fél ország beszívott üveges tekintettel fog bámulni vhol az utcán vagy vmi lelakott kecóban a világra! a gazdagabb üzletemberek is szívnának, habár mértékkel! viszont rájuk is kihat a teljesítményromlás idővel... nem öli a thc az agyat, az is tény! viszont borzasztóan lassítja mivel a hipocampus-hoz tapad a thc és az felel a memória egy igen jelentős részéért! gátolja az új neuronok létrejöttét mivel ugye ott képes az agy új neuronokat gyártani!
a fű megnövelheti a képzelőerőt ami serkenti a hosszútávú memóriát de képzelőerővel "sokra" mész ha gyorsnak kell lenned... szívjátok csak és legyetek tompák :) Peace
\/
|
"Én úgy látom, hogy az emberek szívják, függetlenül attól, hogy legális-e vagy sem. "
Ez biztos így van, de a mennyiség nagyon nem mindegy. Ha legális lenne, megtízszereződne mondjuk ez a szám. Az, hogy "ígyis-úgyis szívják", nem érv amellett, hogy bevezessük. Az államnak nem érdeke, hogy szívják, mert a jövedéki adóból befolyt bevételekért cserébe munkaképtelen zombikat kapna.
"Akkor már nem lenne jobb, ha kivennénk a bűnözők kezéből ezt a "bizniszt" és megadóztatnánk? "
Nem lenne jobb. Attól, hogy meg lenne adóztatva, még egy, a társadalomra káros dolog lenne.
"És tulajdonképpen nem fura dolog az, hogy egy természetes növényt, ami kinő egy cserépből, mi betiltunk? "
Ezt az érvelést demagógnak, bagatellizálónak tartom. Igen, természetes növény és kinő egy cserépből. És? Nem, nem fura dolog, mert történetesen ez a növény képes zombivá változtatni az embereket. Sasfiókát se szedhetsz ki a fészekből és nevelhetsz otthon, mert veszélyes és mert védett. Farkaskölyköt se nevelhetsz otthon, mert ha egyszer bekattan és elszabadul, akkor nem csak magadat sodrod veszélybe. Attól, hogy "csak egy növény" még lehet veszélyes valami.
korábbi válaszoló vagyok, aki már 16 éve szív aktívan. nos már kifejtettem, hogy legalizáció ellenes vagyok, így semmilyen vitába nem mennék bele, de azoknak szólnék, akik a memóriát és egyéb butító hatásokat hozzák fel példának, hogy ez rettenetesen függ az egyén egyéb tulajdonságaitól, hobbiitól, munkájától...
A memória és a legtöbb hasonló képesség, fejleszthető képesség, így aki pl olyan mint én, hogy reggelente munkába vezető úton sudokuzom, keresztrejtvényt fejtek, mahjong-ozom, nyelvet tanulok, kisöcsém matekháziját ellenőrzöm... melóban számokkal foglalkozom... így hiába szívom 16 éve... sok korombelinél(32) sokkal jobbak az agyi képességeim, memóriám, reakcióidőm...
szóval ez az érv csak akkor működik, ha marihuána fogyasztóra a tipikus sztereotip formában gondolunk, aki csak szív egész nap, fekete a bőre, raszta a haja, és szarik bele a nagyvilágba... de ha valakinek nem ez az élete, illetve, ezen kívül van egy igazi élete, azt nem fenyegeti jobban a marihuána okozta leépülés, mint a természetes korral járó...
A marihuána legalizálása ellen én csak egy érvről tudok: hogy növeli a marihuána-fogyasztás elterjedtségét.
Persze, van ezzel egy olyan probléma, hogy nem igaz, és hogy vannak viszont más következményei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!