24 év után hogy tegyem le a cigit?
Igen, tedd le. Még ma! Borzasztóan nehéz lesz, nem is az első nap. De én is nagyjából ennyi idő után hagytam abba, és ugyanezért. Annyira köhögtem, hogy azt hittem a tüdőmet fogom kiköpni. Csukott ajtón keresztül a köhögésemről ismertek fel....
Próbáltam mérsékelni, de a napi penzum elfogyott 11 óra körül, és tiszta idegbajos lettem. Megpróbáltam egy napot kihagyni. Aztán a másodikat. Na, a harmadikon már alig bírtam magammal, szerintem az volt a legnehezebb.
Legjobb lett volna rá se szokni, csak én a felnőttet akartam játszani.
Az összes leszokást segítő termék nagy kacsa, ha elhiszed, hogy segítenek akkor működnek (de akkor jó lenne 1 pohár víz is), amúgy felesleges pénz kidobás.
Csak egyféle képen megy, fájdalmasan és gyorsan mint a ragtapasz levétel. Szívj el otthonról minden cigit és ne végy többet. Majd ha elfogyott egyik napról a másikra hagyd abba. 1 hónapig kerüld a dohányosokat nehogy kísértésbe ess.
Ennyi. (erre mondják sokan így nem lehet, vagy nem tudnak, de a többi módszer csak humbug) Én közel 30 év után tettem le így a cigit.
Az első 3 hét nagyon rossz lesz, de utána már jobb. Sok sikert.
Érdemes még találni valami hobbit is, amit abszolút szenvedéllyel űzöl (tökmind1 mi, csak ne legyen káros. Sokaknak a számítógépes játékok segítettek leszokni a cigiről, mert 3-4 órákat ültek a gép előtt, és észre se vették hogy cigizniük kell).
De amúgy valóban, a folyamatot csak te tudod lezárni. Olyan érzésed lesz (tudod te már ezt) mintha nem bírnád, mintha az lenne a helyes hogy elszívod, de már az is hiba, ha " áh csak ezt az egy szálat, a többi nem érdekel."
Minden egyes kísértés annak a jele, hogy gyengülsz, és ha beleesel a kísértésbe, visszakerülsz az egész elejére.
Keress hasznos elfoglaltságot, ami közben egyszerűen nem tudsz bagózni, és ne állj meg szünetet tartani... akkor egyre kevesebbet fogsz szívni, míg végül nem is fog hiányozni.
Vagy bagó helyett egyél meg mindig egy almát.
Továbbá tartsd be azt, hogy ha utcára mész ki vagy bármilyen nyilvános helyre, akkor ott semmiképpen sem gyújts rá, tartsd tiszteletben a nem dohányzó embereket!
Ezeket ha betartod, csinálod, akkor csökkentheted az adagot! Agyban dől el a dolog, na....
Egy idő után meg csináld azt, hogy naponta csak 1 szál. És azt próbáld minél később elszívni, amiylen későn csak bírod. Míg végül eljön az, hogy közben elalszol, és aznap nem szívtál. Másnap se pótold, és még közelebb állsz majd a leszokáshoz! (én a kávéval vagyok így, bár mondjuk én képes vagyok egyik napról a másikra abbahagyni...)
Csak akaratoddal fog menni.
Hosszú út,de sikerülni fog!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!