Hogyan tegyem le a cigit? Adjatok valami tippet nem vagyok az a nagy dohányos kb 1.5éve cigizek
Tippet?
Ha tipp kell, nem fogsz leszokni.
A cigiről ugyanis úgy lehet leszokni, hogy le akarom tenni, ezért nem gyújtok rá. És ennyi. Semmi titok.
Viszont ehhez tényleg kell akarni.
Én így szoktam le egyik napról a másikra és 3 és fél éve nem cigizem.
Az egyetlen megoldás, ha elkötelezed magad, hogy mától nem fogok cigizni. Amikor rágyújtanál, akkor ne gyújts rá, állj ellen a kényszernek, és ne befolyásoljon a tested, ha az agyad tudja mit akar!
Édesapám szívműtéte előtt szívta el az utolsót, kb 7 éve. Azóta nem gyújtott rá. Csak akarni kell!
Néhány jó tanács:
Legyen megfelelő motivációd. . Írd le, hogy te milyen okok miatt akarsz leszokni, és rendszeresen nézd át a listádat Ha fel akarsz hagyni egy rossz szokással, nem elég tudnod róla, hogy egészségtelen. Hiszen gondolj bele, hogy sokan tudatában vannak, hogy a bételdió rágása, a dohányzás vagy a kábítószer-fogyasztás káros az egészségre, sőt az életüket is veszélyezteti, mégsem hagynak fel a szokásukkal.
Kérj meg másokat, hogy támogassanak. . Tűzz ki egy napot. Adj magadnak legfeljebb két hetet, és jelöld meg a naptáradban azt a napot, amikor elhatározásod szerint felhagysz a dohányzással. Ezt mondd el a családodnak és a barátaidnak. Azok, akikkel együtt vagy, jó és rossz irányba is tudnak befolyásolni, mégpedig nagymértékben. „Aki bölcsekkel jár, maga is bölcs lesz, de aki ostobákhoz társul, az rosszul jár” – állapítja meg a Példabeszédek 13:20. Bölcsen válogasd hát meg, hogy kikkel töltesz időt!
Kutass át mindent. Mielőtt eljönne a nagy nap, kutasd át a szobádat, a kocsitokat, és a zsebeidet is. Ha valahol még találsz cigit, semmisítsd meg. Szabadulj meg az öngyújtóktól, a gyufáktól és a hamutartóktól.
Birkózz meg az elvonási tünetekkel. Igyál sok gyümölcslevet vagy vizet, és aludj többet. Ne feledd, hogy a kellemetlen érzések csak időlegesek, a jótékony hatások azonban véglegesek.
Kerüld a csábító helyzeteket. Kerüld azokat a helyzeteket és helyeket, melyek kísértést jelentenének.
Én csak két ok miatt tudnák leszokni.
1 ha az orvos azt mondja ha nem szokom le pár év múlva nagy baj lehet belőle.
2 ha majd nem telik rá
Ezt a linket nézd meg [link] biztos letud tenni.
Mennyit szívsz és milyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!