Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan tegyem le a cigit?...

Davidegresy5 kérdése:

Hogyan tegyem le a cigit? Adjatok valami tippet nem vagyok az a nagy dohányos kb 1.5éve cigizek

Figyelt kérdés

2013. júl. 29. 10:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Tippet?

Ha tipp kell, nem fogsz leszokni.

A cigiről ugyanis úgy lehet leszokni, hogy le akarom tenni, ezért nem gyújtok rá. És ennyi. Semmi titok.

Viszont ehhez tényleg kell akarni.

Én így szoktam le egyik napról a másikra és 3 és fél éve nem cigizem.

2013. júl. 29. 10:41
 2/13 anonim ***** válasza:

Az egyetlen megoldás, ha elkötelezed magad, hogy mától nem fogok cigizni. Amikor rágyújtanál, akkor ne gyújts rá, állj ellen a kényszernek, és ne befolyásoljon a tested, ha az agyad tudja mit akar!

Édesapám szívműtéte előtt szívta el az utolsót, kb 7 éve. Azóta nem gyújtott rá. Csak akarni kell!

2013. júl. 29. 10:45
 3/13 Maryan válasza:

Néhány jó tanács:

Legyen megfelelő motivációd. . Írd le, hogy te milyen okok miatt akarsz leszokni, és rendszeresen nézd át a listádat Ha fel akarsz hagyni egy rossz szokással, nem elég tudnod róla, hogy egészségtelen. Hiszen gondolj bele, hogy sokan tudatában vannak, hogy a bételdió rágása, a dohányzás vagy a kábítószer-fogyasztás káros az egészségre, sőt az életüket is veszélyezteti, mégsem hagynak fel a szokásukkal.

Kérj meg másokat, hogy támogassanak. . Tűzz ki egy napot. Adj magadnak legfeljebb két hetet, és jelöld meg a naptáradban azt a napot, amikor elhatározásod szerint felhagysz a dohányzással. Ezt mondd el a családodnak és a barátaidnak. Azok, akikkel együtt vagy, jó és rossz irányba is tudnak befolyásolni, mégpedig nagymértékben. „Aki bölcsekkel jár, maga is bölcs lesz, de aki ostobákhoz társul, az rosszul jár” – állapítja meg a Példabeszédek 13:20. Bölcsen válogasd hát meg, hogy kikkel töltesz időt!

Kutass át mindent. Mielőtt eljönne a nagy nap, kutasd át a szobádat, a kocsitokat, és a zsebeidet is. Ha valahol még találsz cigit, semmisítsd meg. Szabadulj meg az öngyújtóktól, a gyufáktól és a hamutartóktól.

Birkózz meg az elvonási tünetekkel. Igyál sok gyümölcslevet vagy vizet, és aludj többet. Ne feledd, hogy a kellemetlen érzések csak időlegesek, a jótékony hatások azonban véglegesek.

Kerüld a csábító helyzeteket. Kerüld azokat a helyzeteket és helyeket, melyek kísértést jelentenének.

2013. júl. 29. 10:45
 4/13 anonim ***** válasza:

Én csak két ok miatt tudnák leszokni.

1 ha az orvos azt mondja ha nem szokom le pár év múlva nagy baj lehet belőle.

2 ha majd nem telik rá

2013. júl. 29. 10:47
 5/13 anonim ***** válasza:
Én tudom milyen nehéz! Szégyen, de magamtól én sem tudtam lerakni! Nekem egy új kezdet kellett hozzá, amit a házasságban jött el. Nem dohányzó páromat nem zavarta ugyan, csak teljesen megváltozott az életem, és az új életemben ennek nem volt helye! Nem is görcsöltem rajta, először haveri körben még rá-rá gyújtottam, de most már az sincs! Teljes életmód váltás! :D
2013. júl. 29. 10:52
 6/13 anonim ***** válasza:
Hülyeség, hogy nehéz. Ne hitesd el magaddal. Ne gyujts rá! (Tényleg ilyen egyszerü! Saját gyakorlat.)
2013. júl. 29. 11:38
 7/13 anonim ***** válasza:
Elsőnél ott a pont.
2013. júl. 29. 13:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Ezt a linket nézd meg [link] biztos letud tenni.

Mennyit szívsz és milyet?

2013. júl. 30. 15:49
 9/13 A kérdező kommentje:
2napra elég egy doboz, kék bondot
2013. júl. 31. 10:17
 10/13 anonim ***** válasza:
Próbáld fokozatosan csökkenteni/ szívj gyengét aztán csak néha gyújts rá, utána el is hagyhatod. Hány éves vagy?
2013. júl. 31. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!