Szokott-e már le valaki Allen Carr módszerével, amit Szász Gábor reklámoz?
Én az előttem szólóval nem értek egyet. Igenis kell lelki segítség, nem egyszerűen akaraterő kérdése. Többszöri próbálkozás után sikerült, miután találkoztam Allen Carr módszerével. Elolvastam a könyvét és "megvilágosultam". Rájöttem, hogy miért is dohányzunk. A választ már korábban is tudtam, azaz a nikotin iránti vágyunk kielégítése miatt. De az nem tudatosult, hogy a vágyat éppen a dohányzás idézi elő. Azaz azért dohányzunk, hogy dohányozhassunk. Egy ördögi kör, amit meg kell törni. Azt tanácsolom, hogy lassan, stresszmentesen olvasd el a könyvet. Jegyezd meg, ami számodra jó érv a dohányzás ellen. Kicsit elmélkedj azon, hogy mikor és miért dohányzol. Próbáld ki, hogy nem gyújtasz rá evés után, vagy kávézás közben. Amikor készen állsz, akkor hagyd abba egyszerre és ne fokozatosan. Többször rád fog törni a nikotinéhség. Ekkor idézd fel, vagy olvasd el újra a könyv végén leírt szabályokat. Erre csillapszik a hiányérzet, amivel kibírod a következőig. Három nap után nem fog hiányozni. Ha mégis, gondolj ismét az érvekre és halaszd a rágyújtást, tereld el a figyelmedet. Segédeszközöket ne használj, mert teljesen szükségtelen. Teljes absztinencia. Olyan nincs, hogy hetente rágyújtok egyszer. Biztosíthatlak, hogy rá sem fogsz gondolni néhány hét után.
A tanfolyamot nem ismerem. Biztosan szakavatottabban irányítanak.
Szász Gábor egy gyökér, aki betanulta az Allen Carr szöveget, és azt adja elő vmi 60 ezer ft körül, beszarás.
De hogy a kérdésre is válaszoljak: én is vettem Allen Carr könyvet, nagyon hasznosnak tartom, jo a pszichológiája. Én úgy mondanám: 80 % akart, 20 % AC könyv. Nekem sokat segített, főleg olyan napokon, amikor lelkileg nem voltam erős. Az az egy biztos: akarető nélkül nem működik, ebben teljesen igaza van a masodik hozzaszolonak. Olvashatsz könyvet, ragozhatsz, vehetsz nikotin tapaszt, leszoktatni egyik sem fog akareterő nélkül.
Sok sikert kívánok!
Én is a könyv segítségével szoktam le.
Nem értek egyet azzal, amit egy hozzászóló írt, hogy "csak hetente egyszer" "csak társaságban", ezzel ugyanis fenntartja az ember a függőséget és elhiszi, hogy valami örömet, plusszt ad a cigaretta...
Sokan kezdték így a dohányzást: "áááá, csak ünnepnapokon", "csak abuli kedvéért", "csak különleges alkalmakkor" aztán "csak kávézáshoz" és egyre gyarapodott a különleges alkalmak száma, míg minden hétköznap "különlegessé" vált...
Ezért felesleges fenntartani a függőséget... (szerintem).
Persze mindenki azt tesz, amit akar.
Látom, nagyon szórnak a válaszok. Ez azt jelenti, hogy az AC módszer hatékonysága emberenként változik. Egy azonban biztosan kiderült, a legtöbb válaszolónak valami segítséget jelentett a könyv. Az eredeti kérdésem ugyan a tanfolyamra irányult, de ez sem rossz eredmény.
Mellesleg egyenlőre elképzelni sem tudom, hogy egy könyvben mit tudnak olyat írni, ami gyökeresen megváltoztatná a kb. 30 éves szokásaimat, de még csak 8 oldalig jutottam :D
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!