Miért olyan nehéz leszokni a cigiről?
Én nem cigizek de sokan vannak akik nem tudnak leszokni pedig tudják hogy sok pénzükbe kerül meg egészségtelen.
Egyáltalán mit éreznek a cigisek olyankor amikor kívánják a cigit? És milyen az hogy nem lehet csak úgy megszüntetni? Miért nem olyan egyszerű hogy nem vesznek cigit és akkor ha nincs mit szívni akkor ki kell hogy bírják nélküle?
Néhány mondatban nehéz lenne elmondani. Ha lesz lehetőséged, olvasd el a linkelt könyvet. Kicsit szájbarágós, de eddig ez a legteljesebb leírása a "jelenségnek", amit eddig olvastam.
Nehéz pontosan megfogalmazni. Úgy próbáld meg elképzelni, hogy van egy folyamatos feszültség benned, amit csak úgy tudsz oldani, ha elszívsz egy cigarettát. Akkor egy darabig nem érzed, de egy idő múlva ismét jelentkezik.
Én fél éve szabadultam meg tőle, 10 év után :)
olyan válaszok is vannak amiket nem hiszek el ,hogy régebben dohányoztak.
nos én mint cigarettázó személy az átlagos napi egy dobozt (piros/10mgos)t tartom előnyben.ha nem gyújtok rá az első dolog amit érzek ,hogy mérhetetlen űrt érzek a tüdőmben mintha valami hiányozna ("pangás) aztán elkezdek pánikolni olyan dolgokon is amit alapból lesz*rnák.nem jár más a fejedben csak ,hogy rákéne gyújtani valakit megölni és elvenni a cigijétvagy b verzió kérsz egyet az utcán.ezt nagyon nem tudom körbe írni neked de sokkal rosszab mint az éhség.ez nem fizikai.igaz ha 600 ft om lenne akkor én is kaját vennék de tudom ,hogy nem akarok megdögleni.nekem 2 nap volt a max cigi nélkül és a legsz*rabb tünet jelentkezett: depresszió.
tegyük fel, hogy van egy alapállapotod.
ha rászoksz a cigire, akkor az lesz az alapállapotod, hogy szívod a cigit, vagy éppen túl vagy rajta.
a cigi hosszútávon nem hozzáad, hanem fenntart. Olyan mintha reggelente injekciót adnál be magadnak, hogy tudjál járni. Ha leteszed, úgy érzed kevesebb vagy mint amikor szívtad. Az alapállapotod alatt vagy...és csak egy nyamvadt szálat kell elszívnod és máris ott vagy ahol szeretnél lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!