Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A dohányosok miért olyan...

A dohányosok miért olyan rossz emberek?

Figyelt kérdés
Gondolok most a kampányokra. Tudom hogy nem egészséges a cigi, de szerintem az alkohol és a drog sokkal veszélyesebb. Mert egy apa nem azért veri a feleségét mert dohányzik...stb. Ezek ellen miért nem kampányolnak a erőteljesebben?
2009. dec. 4. 20:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert most a dohányzás elleni kampányok vannak előtérben, mert lassan tudatosul, hogy mekkora kárt okoz, vagy okozhat az egyénnek és a társadalomnak egyaránt a dohányzás.

Nem rossz emberek, csak emberek rossz szokásokkal, de ha ezt igy mondanák be a tévében, a kutya sem ugatná meg a hirdetést.

Reméljük sorra kerülnek azok is akik a feleségüket, vagy családtagjukat terrorizálják, vagy bármi módon bántalmazzák!

2009. dec. 4. 20:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát én inkább szivnám apám cigifütsjét,minthogy részegen összeverjen..
2009. dec. 4. 20:52
 3/12 anonim ***** válasza:
42%
Soha egy szál cigi nem volt a számban és nem is lesz. Inkább 10 pohár Whiskey egy buliba (mert úgy sincs ennyitől sem semmi bajom) Én nem szeretem a dohányosokat, hiába van sok városba már tilalom az utcán a dohányzásról akkor is elmennek melletted és a pofádba megy a füst. Undorító! Majd ha én akarok füstölni rágyújtok de eszem ágába sincs.
2009. dec. 4. 20:52
 4/12 anonim ***** válasza:

Mert kb 10 alkoholistából 3 veri el a feleségét és csak egy szorul majd kezelésre. Míg a rendszeres dohányosok sokkal nagyobb eséllyel lesznek rákosak.

a társadalom biztosítás iszonyat pénzeket fizet ki évente tüdörák, szájrák, gégerák kezelésére, és a tüdörákosok többsége erös dohányosokból lesz.

Rettentö drága a kezelésük, hosszan tartó is lehet, és ezért akkora a kampány. ha nem lenne ekkora pénzbe a rákosok kezélése, akkor kakilnának rá hogy miben halunk meg.

2009. dec. 4. 20:54
 5/12 anonim ***** válasza:
A baj az, hogy a többiek szemében az a "gyerek" aki nem dohányzik a retyóba a többivel, az már nem haver. Egyre többen áldozatul esnek ennek a gusztustalan szokásnak. Meg a másik, hogy nem egyszer a 10 hónapos kisfiam képébe fújták a füstöt egy nyitott rendezvényen, szóval én alapból utálom őket. Amiért nem képesek ezt normális művelni! Amiért más nem dohányzóknak is szívni kell sokszor. Amiért szólni kell egyáltalán, hogy ugyan menj már arrébb mert magától nem jut eszébe. Amiért mindenhol csikket látok. De a másik két káros dolgot is ugyanilyen szinten elítélem, számomra nincs sok különbség.
2009. dec. 4. 20:55
 6/12 anonim ***** válasza:
63%

A dohányosok nem rossz emberek, csak emberek egy rossz szokással, amitől bödös lesz a ruhájuk,a hajuk és a szájuk.

Ezen kívül sok pénzt költenek arra,amitől betegek lehetnek és meg is halhatnak.

Továbbá, a környezetükre nem figyelnek, ráfújják a füstöt másokra vagy olyan légtérben dohányoznak ahol nemdohányzó emberek vannak. És még mi szakítsunk nekik teret dohányzásra kijelölt hely címszó alatt..Bár igaz,mára kiszorulnak...

Az alkoholra és drogra is haragszok, remélem felhívják a figyelmet ezekre is.

Az emberek nem igazán tolerálják a másik rossz szokásait vagy szenvedélybetegségét vagy bármi mást,amiben mások. Nem csak ezek ellen kellene felhívni a figyelmet, szerintem az is egy rossz szokás, hogy utáljuk a melegeket, cigányokat, jobb oldalt, bal oldalt, feketét, fehéret, sárgát, kicsit, nagyot. Fel kéne nőni...szerintem...

2009. dec. 4. 21:13
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

A legtöbb dolgot fent már leírták. Amit még hozzátennék, hogy a dohányos akkor is rettentő büdös, amikor éppen nem dohányzik, mert a nikotin és a füst mélyen beivódik a bőrébe, nyálkahártyáiba, sőt, belülről is "áradnak" a kellemetlen szagok. Elnyomja a csikket (persze legtöbbször csak szép ívben elhajítja) a megállóban, majd felszáll a tömött vonatra/buszra/villamosra/metrora és a körülötte állók úgy 1 méteres körzetben megdöglenek a szagoktól. Taszító.

A másik: sajnos gyakran járok a törökbálinti tüdőkórházba. Pizsi, köntös, kórházban kezelik őket, mert tüdőbetegek, de az épület kapujában vagy a padon ülve pöfékelnek. Hát én, bevallom, az ilyet kivágnám a kórházból. Ha odajutott a cigi miatt, rendben van. A kezelést megkapja, de cserébe neki is igyekeznie kell! Ha nem akar lemondani a cigiről, nem hajlandó változtatni az életvitelén az egészsége érdekében, akkor ne foglalja a kórházi ágyat, ne vigye a pénzt!

Hangsúlyozom, ugyanígy tennék az alkoholistákkal, életvitel miatt (nem betegség miatt) kórosan elhízottakkal is. Ha változtat, megkapja a kezelést, segítséget. De ha ragaszkodik az eddigi életéhez, hazamehet Isten hírével.

2009. dec. 4. 21:17
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
hát én nem sajnálom az "állam bácsit" mer aki dohányos az bőven fizet az államnak. minden doboz ciginél. és nem minden dohányos lesz rákos szal sztem több pénz jön be a pénzből..:D
2009. dec. 4. 22:01
 9/12 anonim ***** válasza:
bocs. *több pénz jön be mint ki
2009. dec. 4. 22:02
 10/12 anonim ***** válasza:
2009. dec. 7. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!