Mit csináljak hogy leszokjon a barátnőm a cigiről?
Beszélgettük vele a témát és azt mondta leteszi, de ez már 10 hónapja volt és még mindig cigizik, türelmes vagyok de engem már nagyon idegesít, kb 5 éve cigizik. Eddig azért nem tette le a cigit mert unatkozott és mindig veszekedtek rá a szülei(nem a cigi miatt). Mostmár elált dolgozni és még mindig sokat szív az előzőhöz képet mielőtt elált volna. Beszéltem megint vele és azt mondja hogy ameddig otthon lakik nem fogja lerakni. Mit csináljak?
Tudom hogy nagyon szeret én is szeretem őt. De így hogy lesz gyerekünk vagy normális kapcsolatunk ha ezen problémázunk?
Ilyen esetekben mindig kizárólag 3 megoldás létezik, vagy:
1., boldog vagy, mert nem zavar, hogy a barátnőd ezt teszi, elfogadod őt. Vagy:
2., állandóan noszogatod, veszekszel, tönkre teszed a szerelmeteket azzal, hogy meg akarod őt változtatni. Vagy:
3., elhagyod és keresel olyat, aki nem dohányzik és boldogan elfogadod, mert épp úgy tökéletes az a nő, ahogy van.
Neked kell választanod! A 10 hónap az irtó nagy idő. Csak a saját életedet pazarolod el.
Ha a barátnőd nem akar leszokni magától, akkor nem fog neked sem menni a leszoktatás.
Tényleg 3 dolgot tehetsz: elfogadod, nyaggatod, elhagyod.
Mivel elhagyni nem akarod, ezért marad a másik 2.
Elfogadni nem akarod, tehát 1 marad..viszont az állandó nyaggatásod az agyára fog menni és boldogtalan lesz.
Próbáld úgy rávenni, hogy ne cigizzen, hogy amikor mondjuk épp nincs bagószaga, akkor megjegyzed, hogy milyen finom illata. Nem kell a rizsa a cigizésről, hogy milyen büdös. Csak bókolj neki. Ez lassú módszer de beválhat, mert csak akkor kap pozitív megerősítést, amikor finom az illata. Az tényleg hülyeség, hogy emiatt hagyd el, mivel mindenkinek vannak rossz szokásai, tehát nem az a megoldás, hogy ott hagyod a pi*sába, mert neki is van. De nem is akarod elhagyni, szóval ezt nem folytatom :))
Emellett a "lassú leszoktatásos" módszer mellett fontos, hogy ne veszekedj vele a cigi miatt. Ne piszkáld. Hagyd békén. Próbáld, hogy olyan helyre viszed(mentek), ami beltéri és nem lehet dohányozni.
Ha van autód, akkor abban ne engedd, hogy dohányozzon, még lehúzott ablaknál sem. Egyszerűen, mert téged zavar. De itt sem kell veszekedni! Mert azzal elrontod a felépített dolgokat a leszokás felé.
A házban egyértelműen ne dohányozzon, ha esetleg eddig megtette.
Amikor lefekvés előtt cigizik (ha van ilyen), akkor ne bújj hozzá, mond, hogy olyan büdi. Viccesen, poénosan. Nem kell sértegetni! Nem kell mindig mondani, hogy büdi, mert akkor az idegesíteni fogja. tehát csak néha. Amikor nem büdi, mert épp nincs hamutál szaga, akkor bújj hozzá, ölelgesd, mond, hogy finom illata van. Vagy ilyesmi, nem tudom, milyen a 'szavajárásod' :D
Ne vegyél neki leszoktató könyvet, rágót stb. Mert abból az jön le, hogy irányítod és hát az nem működik itt, mint látható.
Tudod ez úgy működik, hogy magától kell leszoknia, akarnia, különben nem fog menni. Attól, hogy te erőlteted, max azt éred el, ha le is teszi, hogy titokban fog cigizni, ingerlékeny lesz, azt gondolja irányítod és el fog hagyni a pi*sába... Szóóóóóóval..szép fokozatosan, nyugodtan, következetesen. Ez most fura hasonlat, de ezt úgy kell csinálni, mint, amikor a kutyádat meg akarod tanítani arra, hogy ne pisiljen a házban, menjen ki az udvarra.
Azt kell elérned, hogy a barátnőd azért ne dohányozzon, mert veled akar lenni. Az egészsége nyilván nem érdekli, különben már abbahagyta volna.
Olyat is lehet, hogy, amikor épp nem büdös, akkor kényezteted szexuálisan (gondolom szoktatok ilyeneket, ha nem akkor ez az opció ugrott). Ha pedig büdös, akkor nem szexelsz vele.FONTOS: nyugodt maradj, következetes, nem bunkó, nem parancsoló. Cigi miatt nem szabad vele veszekedni, különben elrontod a kapcsolatot.
Amúgy, ha a gyerektéma szóba kerül, akkor ép ésszel fel fogja érni, hogy ha dohányzik, akkor agyvérzéses gyereke fog születni, szívbajos stb.. Ezt nem akarhatja. Ha pedig akkor sem hagyja abba, akkor hagyd el, mert nem érdekli a jövőtök. Viccen kívül...!!
Akartok már gyereket? Lehet, hogy ő egyáltalán nem tart még ott, ahol te...
A legtöbb EMBERNEK az akaratereje nulla a köbön ;)
NA faszik ugyanolyan gyengék vagy erősek tudnak lenni, mint a nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!