Mit tudnánk csinálni, hogy leszokjon a cigiről? =S
Egyik osztálytársam és egyben bnöm is cigizik.12 éves!
Már vagy 2 éve szívja..persze ő dolga.Csak,hogy valamelyik nap rosszul lett,fuldoklott és elment orvoshoz...asztmás lett.
De még mindig ugyanúgy szívja.Azt mondta,hogy nem érdekli,hogy milyen káros hatása van a ciginek,neki jó és nem tudja letenni.
Néha még suliból 2 óra közötti szünetben is kiszöknek egy másik osztálytársammal az utcára cigizni.Pedig szerintem asztmásan nem kéne. :S
Szerintetek mit csináljunk,hogy letegye a cigit?
Vagy egyáltalán tudnánk rá hatással lenni? :S
Hát igen,elég durva.
Naponta majdnem 1 dobozzal még durvább... :S
1 dobozzal? Ugye nem fake kérdés?
Amúgy ha igy folytatja barátnőd,nem lesz hosszú életű..Most kezd kamaszodni,és nikotin nem a legjobb..kitudja lesz-e valami baja,hogy fiatalon kezdett cigizni..Már most 20-30 évesek között meglehet figyelni hogy köhögnek..beszélni kénme vagy ofövel vagy szülökkel,mert nem lesz jo így..És az is egy jó kérdés,hogy van pénze rá,és hogy szolgálják ki...
Nem kamu kérdés.
Mééég akkor mikor először rágyújtott mondtam neki,hogy ne legyen rendszer de úgy látszik,hogy sz*rt a véleményemre és most tessék itt a baj.Asztmásan szívja a cigit.(Y)
És itt ahol lakunk sajnos van egy-két olyan hely ahol kiadják a cigit neki.Vagy ha nem,akkor vetet valakivel aki idősebb.
Pénzt nemtudom,hogy honnan szerez.A családjában anyja,apja,testvére is dohányzik,tehát az is lehet,hogy onnan is "lop" cigit. :S
amikor ki próbál szökni a suliból nem engeditek, ha mellette akar rágyújtani kiveszed a szájából és eltéped közben mondod" ha már a saját egészséged nem érdekel legalább az enyém érdekelhetne ha barátok vagyunk"
mondanám h szólj az ofőnek, de nem hiszem h tudna mit csinálni
vagy ez egy kicsit durva: zárjátok egy szűk helyre dobjakok be neki egy doboz cigit meg egy öngyújtót... rosszul lesz de ha van egy csöpp esze akkor felfogja h mi van...
Akármiről leszokni csak úgy lehet, ha az illető is akarja. Legyen az cigi, vagy bármi más. Attól nem fog leszokni, hogy elveszitek a cigijét meg ilyenek. Amúgy sem érzem úgy, hogy a ti dolgotok lenne fizikailag megakadályozni a cigizésben.
Inkább arról kéne meggyőzni, hogy a saját érdeke, ha leteszi a cigit. De persze ilyen fiatalon mindenki azt hiszi, hogy neki nem lesz semmi baja. 23 éves vagyok, és most szeretnék leszokni a cigiről, mert már hónapok óta nem múlik el a köhögésem. Pedig 14 évesen, amikor rászoktam, mondták többen is, hogy majd milyen csúnyán köhögni fogok tőle később, de nem hittem el. Mint ahogy azt sem hittem el, hogy sárgás lesz a körmöm, a fogam (na jó, a fogam azért nem olyan csúnya, de ha nem hagynám abba, szerintem 30-40 éves koromra tényleg baromi undorítóan nézne ki). De nem csak erről van szó, hanem pl. a pénzről is. Ha napi mondjuk 500 forint elmegy cigire, akkor az havonta akár 15000 forint is lehet. Elég durva, hogy gyakorlatilag az ember az ablakon szórja ki a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!