Miért riogatják a dohányosokat állandóan azzal, hogy a cigi milyen káros, mikor ezen kívül még elég sok dolog káros?
Ilyeneket látni a neten, hogy a cigi milyen káros dolgokat tartalmaz, pl.: szénmonoxid, metanol - rakéta üzemanyag, DDT - betiltott rovarirtószer, stb...
Hát kérdem én, a parizer meg a vírsli miből van? És a májkrém? A Mc Donalds kaja miből készül? És nap mint nap ott esznek a gyerekek...
Lehetne még sorolni.
"Miért riogatják...?"
nem riogatás, hanem igazolt... TÉNY!
Mondjuk az a Jamie Oliveres mekis sztori egy facebookon kitalált hülyeség, azt sem kell elhinni, mint ahogy (sajnos) nem vonul ki a mcdonalds országokból. Attól függetlenül valóban szar, de ami facebookon terjedt, az hülyeség.
Az minőségtelen olcsó élelmiszerek valóban károsak, de az létszükséglet, és sok ember nem teheti meg, hogy minőségi kaját vesz. ha minden nap olcsó szart eszik, akkor sincs olyan hatással mint a dohányzás, de ez megint egy más témakör. A Mekit énis betiltanám.
Én azt nem értem, hogy a dohányosok miért akarják mindenáron megmagyarázni, hogy midnen egészségtelen, ezért ők igenis okosak, hogy dohányoznak? Mindig jönnek azzal, hogy a levegő is szennyezett.. igen, de azért nem fizetünk napi 800-1200forintot, és azt nem lehet kikerülni. Meg hogy akkor ne egyek zöldséget, mert lehet, hogy permetezett.. lehet, de azt talán nehezebb kikerülni, mint a dohányzást. Fenntartotok egy függőséget, amiben semmi jó nincs, csak az, hogy ha már jön az elvonási tünet, akkor jólesik megint rágyújtani, és erre egyik-másik dohányos a fizetése felét áldozza. Én ezért nem értem miért jó dohányozni. Meg ha mindenhonnan mérgező cuccokat kapunk, akkor már mindegy is, ha megduplázzuk, és még a tüdőnket is kicsináljuk?
A kérdésre válaszolva egyébként, azért van a ciginek ilyen propagandája, mert mások állnak mögötte, mint a mekinél. Pénz kérdés minden, az egyik szart lehet reklámozni, a másikat meg tiltani kell. (Egyébként a negatív reklám is reklám, amikor ráírják a dobozra, hogy nagyon nehéz leszokni, ezért ne vedd meg, akkor az is csak erősíti a dohányosban azt, hogy ne szokj le, vedd meg holnap is, mert úgysem tudsz nélküle élni, tehát azzal hogy mindig a dohányzást "szabályozzák", csak nagyobb hírverést-reklámot csinálnak neki)
Mintha egy alkoholista írná: "Miért cseszegetik az alkoholistákat? Mert butít? Hát elmondanám, hogy a facebook is butít, az internet is butít, a tv-ről ne is beszélve. Sőt, az oktatási rendszer sem jó, így már az iskolából mindenki úgy jön ki, hogy hülyének van nevelve.. tehát az, hogy én minden nap berúgok, az közel sem olyan káros, mint hogy ti az interneten lógtok minden nap, valamivel meg muszáj leamortizálni az agyunkat"
ugye érzitek a hasonlatot? Csak az alkoholisták nem várnak megerősítést másoktól, hogy ők igenis jobbak az átlagnál. :)
"Gratulálok, kedves 3. válaszoló! Na mert a párizsi meg a májkrém nem szemétből van... áhh dehogy..."
Mutass egy tanulmányt, vagy bármit, amiben leírják, hogy azoktól tömegesen fordulnak fel az emberek, akármilyen cipőtalp, halva született bedarált csecsemő vagy kutyaszar van benne. Még a McDonald's kaja rendszeres fogyasztásának sincs annyi káros hatása, mint a dohányzásnak, pedig abban aztán van műanyag rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!