Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális az, ha valaki állandó...

Normális az, ha valaki állandóan ugyanarról a témáról gondolkozik, beszél? Csak ez a dolog érdekli, semmi más.

Figyelt kérdés

Ez a hirtelen jött dolog a hobbija, az életstílusa, szinte a vallása is, az egyetlen dolog, ami igazán érdekli.

Értelmes srác, de nem logikus beszél ilyenkor. Teljesen mindegy, hogy az időjárásról, csajokról, filozófiáról, a suliról vagy a szomszéd kutyájáról beszégetnének vele, mindig ide fut ki a beszélgetés. A legváratlanabb és a legkevésbé odaillő helyzetben is ezt hozza fel hasonlatként vagy példaként. Ez a hobbija előrébb való, fontosabb mint a családja vagy a barátai, a csajokat is ez alapján válogatja. Ez normális? El fog múlni magától ha alább hagy a lelkesedés?

Hogyan vezethetném rá, hogy más dolgok is érdekeljék? Próbáltam más iránt is felkelteni a figyelmét, de láttam, hogy végig unatkozta az egészet.

Én vagyok intoleráns, vagy ő a megszállott?

Ha ez esetleg a mániás depresszió mániás része, azt miből látszik?

2013. jan. 3. 01:06
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Én is ilyen vagyok, könnyen leszek egy szeretett dolog megszállotja. De tudom, hogy az emberek nem díjazzák az ilyet, ezért visszafogom magam. Sajnos ezt megmagyarázni nem lehet az illetőnek, majd az élet keserves tapasztalatok árán megtanítja.
2013. jan. 3. 16:45
 2/5 A kérdező kommentje:
A lelekesedés nem zavar. Az fura, hogy semmi más nem érdekli.
2013. jan. 3. 17:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Jól értelmezem amúgy, hogy ez valami hirtelen jött dolog? Előtte nem volt ilyen?
2013. jan. 3. 18:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Eléggé hirtelen, kb. 1 hónapja. Előtte volt hasonló, de nem ilyen mértékű.
2013. jan. 3. 20:51
 5/5 anonim ***** válasza:
asperger-szindroma.
2014. máj. 23. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!