Megengednétek a 13-14 éves lányotoknak?
Figyelt kérdés
A lányom bevallotta, hogy minden hétvégén elszív egy szál cigarettát a nagyanyja sírjánál (anyám tüdörákban halt meg dohányzás miatt). Eléggé meglepett, és mikor kérdeztem, miért teszi, azt mondta, ezzel gyászol (nagyon szerette, és még mindig nem dolgozta fel a halálát. Pszichológushoz is járt, mert vagdosta magát) Egy éve csinálja ezt. Mit tegyek? Lebeszélni nem nagyon tudom. Ha meg megtiltom, akkor megint vagdosni fogja magát, amit nem szeretnék. Szerintetek ez még belefér?
Egy aggódó anyuka
2013. nov. 12. 21:07
12/13 anonim válasza:
Én az ön helyzetében kidolgoznék egy stratégiát: elmennék egy hétvégén a lánnyal a nagymamája sírjához. Higgyje el nekem, ilyenkor, mikor egy tinédzser gyászol, a legnagyobb segítséget a szülő adhatja neki. Próbáljon meg vele beszélgetni, idézzék fel a jó emlékeket, bírja nevetésre őt, de semmiképpen se akarja megváltoztatni, mert sajnos nem lehet én önmagamon tapasztaltam. Ha a lánya nem akar változni, akkor bizonyára sokáig nem is tud fogni majd, de addig is ön úgy segíthet neki, hogy kimutatja mennyire szereti. Beszéljen vele a mamájáról, a dohányzásról, és győzze meg róla, hogy az nem vezet semmire sem. Nekem az édesanyám mindig azt mondta, ha elveszít abba belehalna, evvel pedig örökre megkötötte a kezemet. Mutassa ki neki, mennyire fájna magának, ha elveszítené. Nálam ennek óriási hatása volt, és szerintem a lányára is hatással lesz. Tegyen úgy, ahogy ön jónak látja! Sok szerencsét a továbbiakhoz!14/L
13/13 anonim válasza:
inkább hetente 1 szál,minthogy vágja magát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!