Ti megengednétek a 15 éves lányotoknak, hogy köldök piercingje legyen?
Bocsi, ha rossz témakörbe írtam.
Ha igen/nem miért?
Nekem nincsenek gyerekeim, nem tudom, hogyan reagálnék.
Mostani eszemmel "talán". A tetoválásnál azért mérsékeltebb dolognak tartom. Valószínű, lenne egy-két megjegyzésem neki, de valószínű, hogy igen, ha annyira szeretné. Ha neki ez örömet okoz, akkor.
Megengedném. Azért, mert:
1. Egyáltalán nem feltűnő. Csak a barátod látja, mások a strandon vagy az öltözőben látják maximum.
2. Nagyon szép.
3. Ennyi idősen sok mindenkinek van, sokkal jobb, mintha az arcodat, szádat szúratnád.
Nem engedném. Pont azért olyanok a mai fiatalok, amilyenek, mert a szülők mindenre csak bólintanak hogy "persze, csak egy kis apróság/mindenki ezt csinálja/miért ne" stb. A gyerekeknek és a kamaszoknak határok kellenek, nálam ez már a határ átlépése.
Persze leülnénk megbeszélni, meghallgatnám hogy miért szeretné, de nem nagyon tudna olyat mondani amitől megváltozik a véleményem.
A köldöke helyett a szájára tetetnék egyet!
(...hogy ne tudjon beszélni egy darabig.)
Én megengedném, de ígyis-úgyis várnia kéne vele 16 éves koráig, ugyanis hivatásos piercer nem szúr 16 év alatt.
Nevetséges néhány csőlátású ellenző egyébként.
Ha megunja, kiveszi, egyáltalán nem lesz a helyén egy fúdeocsmány orbitális heg. Annyi lesz az egész, mint egy beforrt füllyuk.
Szerintem a testével csináljon, amit akar - bizonyos határok között. Értem ezalatt, hogy végleges testmódosítást természetesen nem engednék neki (meg meg se csinálják normális helyen amúgy se 18 alatt az ilyeneket), mint a tetoválás, hegtetoválás, fültágítás 15mm fölé, implantátumok (golyók, csillagok, akármik beültetése bőr alá), stb.
De ha kicsit is jól neveltem azt a gyereket, akkor van neki saját értelmes gondolkodása, és nem is akar ilyeneket kamaszként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!