Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megengednétek a 15 éves...

Ti megengednétek a 15 éves lányotoknak, hogy köldök piercingje legyen?

Figyelt kérdés

Bocsi, ha rossz témakörbe írtam.

Ha igen/nem miért?

2013. aug. 14. 17:50
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
28%
15 évesen még talán nem. max ha nyomós indoka lenne rá, pl régóta szeretne, de akkor is inkább 16 évesen.
2013. aug. 14. 17:54
 2/24 Zenon ***** válasza:
100%

Nekem nincsenek gyerekeim, nem tudom, hogyan reagálnék.

Mostani eszemmel "talán". A tetoválásnál azért mérsékeltebb dolognak tartom. Valószínű, lenne egy-két megjegyzésem neki, de valószínű, hogy igen, ha annyira szeretné. Ha neki ez örömet okoz, akkor.

3/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne értsetek félre, de szerintem a mai világban már ott tartunk, hogy annak kell örülni hogy csak! egy köldök piercinget akar. Nem tudom, ez függ attól is hogy milyen a gyerekem, hogy ez egy újabb hóbort és csak azért kell -e neki mert másnak is van, vagy mert tényleg szeretné stb. Én azt mondom, hogy egy piercing nem a világ vége, nem örökre szól. Ha megunja, akkor kiveszi és ennyi. Viszont azért 15 évesen.. nem biztos hogy engedném.
 4/24 anonim ***** válasza:
79%

Megengedném. Azért, mert:

1. Egyáltalán nem feltűnő. Csak a barátod látja, mások a strandon vagy az öltözőben látják maximum.

2. Nagyon szép.

3. Ennyi idősen sok mindenkinek van, sokkal jobb, mintha az arcodat, szádat szúratnád.

2013. aug. 14. 17:58
 5/24 sippara ***** válasza:
24%
Nem. Azért nem, mert semmi szüksége rá, és nevetségesen néz ki.
2013. aug. 14. 18:02
 6/24 anonim ***** válasza:
52%

Nem engedném. Pont azért olyanok a mai fiatalok, amilyenek, mert a szülők mindenre csak bólintanak hogy "persze, csak egy kis apróság/mindenki ezt csinálja/miért ne" stb. A gyerekeknek és a kamaszoknak határok kellenek, nálam ez már a határ átlépése.

Persze leülnénk megbeszélni, meghallgatnám hogy miért szeretné, de nem nagyon tudna olyat mondani amitől megváltozik a véleményem.

2013. aug. 14. 18:09
 7/24 anonim ***** válasza:
5%

A köldöke helyett a szájára tetetnék egyet!

(...hogy ne tudjon beszélni egy darabig.)

2013. aug. 14. 18:21
 8/24 anonim ***** válasza:
68%

Én megengedném, de ígyis-úgyis várnia kéne vele 16 éves koráig, ugyanis hivatásos piercer nem szúr 16 év alatt.

Nevetséges néhány csőlátású ellenző egyébként.

Ha megunja, kiveszi, egyáltalán nem lesz a helyén egy fúdeocsmány orbitális heg. Annyi lesz az egész, mint egy beforrt füllyuk.

Szerintem a testével csináljon, amit akar - bizonyos határok között. Értem ezalatt, hogy végleges testmódosítást természetesen nem engednék neki (meg meg se csinálják normális helyen amúgy se 18 alatt az ilyeneket), mint a tetoválás, hegtetoválás, fültágítás 15mm fölé, implantátumok (golyók, csillagok, akármik beültetése bőr alá), stb.

De ha kicsit is jól neveltem azt a gyereket, akkor van neki saját értelmes gondolkodása, és nem is akar ilyeneket kamaszként.

2013. aug. 14. 18:30
 9/24 anonim ***** válasza:
0%
NEM!
2013. aug. 14. 18:59
 10/24 anonim ***** válasza:
15%
Nem. 18-ig nem vasazunk, lyuggatunk, festetünk, stb. Aztán azt csinál, amit akar. Én ezeket nem tartom jó dolognak, nem is tetszenek, és főleg nem tiniknek, akik hetente más stílust találnak ki maguknak. Túléli anélkül is!
2013. aug. 14. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!