Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan lehet leszokni a...

Hogyan lehet leszokni a dohányzásról?

Figyelt kérdés
Egy erős dohányosnak hogy lehet leszokni a cigiről? A mamámról lenne szó. Naponta 3 doboz cigit szív el, és már csak 46%-os a tüdeje. Valaki aki már volt ilyen helyzetbe vagy akárki írja le hogyan lehet leszokni a cigiről. Nagyon fontos lenne, előre is köszi.!

2013. okt. 14. 21:40
 1/8 Mirk ***** válasza:
94%

Egyszer csak nem vettem több dobozzal.

Azért nincs értelme a fokozatosságnak, mert a cigaretta nem olyan mint egy gyógyszer, hogy szépen lassan leteszem és többé nem fog kelleni.

Már évek óta nem dohányzom de ugyanúgy kívánom és kívánni is fogom - más leszokott dohányosok is mondták, hogy a vágy sosem fog elmúlni.

Egyszerűen le kell tenni és kész, nem olyan nehéz.

2013. okt. 14. 21:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Fejben kell eldöntenie. Ha nem akar leszokni, akkor nem fog.
2013. okt. 14. 22:03
 3/8 anonim ***** válasza:

abbahagyod. nem gyujtasz ra tobbet. ennyi.

ha valakinek 46%-os a tudeje es ennek ellenere napi 3 dobozzal elsziv, az egyaltalan nem akar leszokni. ha par ev vagy honap mulva mar csak 35%-os lesz, akkor is szivni fogja. lattam ilyet, eleg kozelrol.

2013. okt. 14. 22:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Én egyik este elszívtam az utolsó szálamat,másnap már nem gyújtottam rá,igaz,még könnyen beszélek,mert még csak 2. nap,de nekem akkoris számít :)
2013. okt. 15. 13:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajnos itt nincs ilyen, le akar szokni vagy sem? Ha nem akar nem szív. Sok ismerősöm mondta, hogy le akar szokni, de mindig hát majd csökkenti a mennyiséget vagy majd jövőhéten meg ilyenek, persze egyik sem szokott le.
2013. okt. 15. 16:20
 6/8 anonim ***** válasza:

A vágy csak úgy marad meg hogy nagyon néha feljön, eszünkbe jut a cigi de olyan enyhe hogy el is tudjuk felejteni 5 perc alatt. Szóval gyakorlatilag nincs vágy utána, se elvonási tünet, ha eltöltesz pár órát cigifüstbe azután is csak ilyen formába jelentkezik a vágy, miután már kiléptél a füstös helyről.

Én 2 hónapja szoktam le, 4 évig bagóztam napi 20 szállal, úgy szoktam le hogy utolsó után aludtam és reggel nem gyújtottam már rá. Nekem pl könnyü volt, biztos mert nem vagyok hajlamos depresszióra idegességre, így csak a jellegzetes csontokba érezhető undorító érzést kellett figyelmen kívül hagyni, magát a testi sóvárgást, ez csak 1-2 hétig tartott.

Tehát biztosan emberfüggő milyen nehéz a leszokás.

2013. okt. 20. 18:32
 7/8 Anika61 ***** válasza:
38 év cigizés után háziorvos által felírt champix nevű gyógyszerrel sikerült letenni a cigit, én is próbálkoztam tapasszal,stb, egyedül az akaraton kívül ez segített. Akarat lenne, de a vágy legyőzi, én ezt megértem, én is kértem segítséget. Nem szégyen ez, van aki annyira erős, hogy segítség nélkül is le tudja tenni, de szerintem nem is annyira volt a rabja.
2013. okt. 21. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Könnyen! Én minden héten kétszer is leszokom/k.

Viccet féretéve:

22 éve tettem le a cigit, mert már nagyon sokat szívtam. 2,5-3 dobozzal elment egy nap. Egy nap eldönöttem, és onnantól nem gyújtottam rá. Nem volt könnyű menet, még évek múltán is előfordult, hogy álmomban kéjesen pöfékeltem.

2013. nov. 1. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!