Szeretnék leszokni a dohányzásról, de csak azért, mert drága a cigi, már többször próbáltam, de nem sikerült. Szeretek cigizni, de mégis le kéne szokni róla. Mit javasoltok? (Tegnap már feltettem ezt a kérdést, de nem nagyon jött rá válasz)
Ez kevés a motivációhoz.
Tömd a cigit vagy vegyél e-cigit,
És ez a tökéletes példája annak, hogy a pénz többet ér az egészségnél. Nagyon szomorú! Nem tudom, mi motiválhatna, ha nem az, hogy felnőttél és felfogod, hogy tönkrerakod magad. Ha ez nem, akkor semmi!
Én is szívtam, keményen, aztán felnőttem és ezzel felfogtam, hogy a tetteimnek súlyos következményei lehetnek. Letettem. Akarni kell, de nem a pénzt!
Egyszerűen nem értem azokat az embereket, akik dohányoznak...
Szerintem ez már jó alap a leszokáshoz, hogy pénzt szeretnél spórolni. Még olvasgass utána, hogy milyen káros hatásai vannak - tudom, hogy a főbbekkel mindenki tisztában van, mint pl. tüdőrák - de el se hinnéd még mi mindent okozhat ezen kívül!! Például atherosclerosis, coronaria betegségek (angina pectoris, AMI), thromboembolia, cerebrovascularis betegségek (stroke), perifériás érbetegségek (arteriosclerosis obliterans, Bürger-kór), Periodontális elváltozások, gingivitis (ínygyulladás), fokozott plakk-képződés, fogszuvasodás
korai fogvesztés, gastrooesophagealis reflux, peptikus fekély, hypertonia (magas vérnyomásbetegség),aorta aneurizma, szívelégtelenség, aritmiák, dyslipidaemia, COPD, a dohányzás additív tényező a diabéteszes nephropathia kialakulásában, felgyorsítja a szemfenéki elváltozások kialakulását .... ÉS MÉG ESTIG SOROLHATNÁM. Ez legyen a motiváció, ha másért nem, ezekért szokj le. Hangold rá magad, hogy a dohányzás rossz és tedd le azt a semmirekellő cigit.
Motiváljon az, hogy meghalhatsz idő előtt rákban.
Szerintem a halálnál nincs nagyobb motivációs erő.
Én egy éve nem dohányzom. A pénz miatt szoktam, de én is nagyon szerettem cigizni.
Egy hétig használtam tapaszt (elvileg 10 hétig kellene), de eldöntöttem fejben, hogy ez fog segíteni. Érdekes dolgokat tud az agyunk művelni, mert képzeld, nem is kívántam a cigit!! Egy percig nem szenvedtem!! Néha eszembe jutott mikor jól bezabáltam, hogy de jól esne..., de mindig csak ennyi gondolat volt.
Azóta még a cigiszagtól is undorodom!!
Egy pillanatnyi döntés az egész... Csak komolyan is kell gondolni!!
10 évig cigiztem
26/N
le <- ez kimaradt az elsőí mondatból!
Szoktam le!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!