Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Allen Carr módszerével tényleg...

Allen Carr módszerével tényleg nevetségesen könnyű a leszokás a cigiről?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalataitok? Most kezdtem el olvasni a könyvet, és valamiért úgy érzem, hogy ez úttal sikerülni fog abbahagyni.
2013. okt. 11. 17:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
48%
Allen Carr módszerének sikere nem az "értő" olvasáson múlik, hanem azon, hogy csúnyán mondva mennyire vagy az orrodnál fogva vezethető. Mivel az emberel nagy hányada birka, ezért kiválóan működik az elv. Maga Carr is vállalja, hogy a módszere hipnózis alapú. Én olyan gondolkodású vagyok, hogy megszoktam, hogy kritikusan állok mindenhez. Az információt szintetizálom. Nagyon hasznos dolgokat ír Carr, én magam is hasznosítom, de épp mivel nem vagyunk egyformák, nekem szükségem van "kiegészítő" segítségre is, mert nem vagyok képes mindent benyalni. Mindenképpen hasznos könyv egyébként, csak nyerni lehet az elolvasásával.
2013. okt. 18. 19:37
 12/22 anonim ***** válasza:
Ezt nekem is el kell olvasnom! Biztosan segíteni fog. Én is most tervezem a leszokást, mert nagyon drága már a cigi. Nem akarom a pénzemet többé erre elszórni. Feltétlenül elolvasom a könyvet. A kérdező annyira boldognak tűnik, szeretném én is átélni ezt az érzést és megszabadulni a bagótól.
2013. okt. 20. 01:08
 13/22 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es válaszoló!

Ha te annyira nem vagy birka, és kritikus vagy, nem nyalsz be mindent, ó mondd meg nekünk földi halandó, birkalelkű embereknek, hogy mégis hogyan lehetséges akkor, hogy rászoktál a cigarettára? Nincs az az agymosás, ami eltüntetné a nikotin elvonási tüneteit, ha azok fizikailag valóban olyan hatalmasak lennének. Szerintem meg nem mi vagyunk birkák, hanem te vagy korlátolt, ezért nem sikerült megértened a lényeget. Próbáltam nikotinpótlóval leszokni (tapasszal), semmi hatása nem volt. Hiányzott a cigi nagyon, hiába volt meg a nikotin adag. Még több is mint amennyit akkor cigivel elszívtam volna. A cigarettázás lelki függőség igazándiból (90%-ban), ez az egyetlen dolog amit te nem vagy képes elfogadni. Ezt én tudtam speciel Allen Carr nélkül is, mert rájöttem mikor a tapasszal hiába próbálkoztam. Ez a naaagy agymosás, hipnózis. Hogy felnyitja a szemét az embernek (már aki hagyja) a dohányzással kapcsolatban. Nem fogok veled erről hosszasan vitatkozni, teljesen felesleges. Csak gondolj bele egy kicsit, hogy miért nem sikerült a könyv nélkül, nikotinpótlással. Ne vedd magadra, de ostoba az olyan ember, aki csak a baromságot képes teljesen befogadni. Büszke azért ne legyél magadra, hogy csak az igazsággal szemben vagy szkeptikus és begyöpösödött. Ezt ha már így lebirkáztál értelmes embereket:)

Szép napot

2013. okt. 21. 18:48
 14/22 A kérdező kommentje:

12. válaszoló

Neked pedig jó szívvel ajánlom a könyvet:) Csak olyan dolgok vannak benne leírva igazából, amiket amúgy is tud az ember a lelke mélyén. Amikor majd olvasod az összes tipikus mondatot amivel mentegetik a cigizést a dohányosok:D Én nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek a saját h.ülyeségemen:) Létezik hangoskönyv formátumban is, annak aki nem szeret annyira olvasni. Sok sikert:)

2013. okt. 21. 18:52
 15/22 anonim ***** válasza:
22 éve szoktam le. Kár, hogy akkoriban még nem létezett ilyen könyv, mert bizony még négy év után is előfordult, hogy szívesen rágyújtottam volna.
2013. okt. 23. 16:25
 16/22 anonim ***** válasza:
Én egyetértek a 11-essel és olvastam is már róla, hogy Allan Carr valóban agymosást végez a könyvével, és valóban ezt is éreztem a könyv olvasása közben, de a lényeg, hogy működik.
2013. okt. 23. 17:04
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem sokkal nagyobb problémám, hogy sok ember, nemhogy birka, de egy 100oldalas könyvet is képtelen elolvasni, mert, hogy "hosszú és unalmas" ezt már sok embertől megkaptam, akiknek ajánlottam a könyvet...
2013. okt. 23. 17:07
 18/22 anonim ***** válasza:
Elolvastam, de sajnos nem használt. :)
2013. okt. 25. 21:24
 19/22 Brian0 ***** válasza:
A nemdohányzók nem érzik az űrt, amit a cigaretta hiánya okoz. A nemdohányzók azt sem értik, hogy szerezhet valakinek örömöt, ha füstölgő rudacskákat töm a szájába, és beszippantja az undorító füstöt. De a helyzet az, hogy a dohányosok sem értik. Valami olyasmiről beszélünk, hogy a dohányzás megnyugtat és kielégülést okoz. De hogyan elégülhet ki valaki anélkül, hogy korábban kielégületlen lett volna? Miért nem szenvednek a nemdohányzók ettől az érzéstől? És miért van az, hogy ők egy kellemes étkezés után tökéletesen ellazulnak, a dohányosok idegesek amíg meg nem etetik még a kis nikotin szörnyecskét is.
2013. dec. 1. 21:59
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem egyáltalán nem volt könnyű.

Elolvastam a könyvet és 8 napig bírtam ki cigi nélkül (azt hozzáteszem, hogy előtte egy napig se bírtam). Ez fél éve volt, azóta sokat cigiztem és mindig eszembe jutottak Allen Carr szavai. Most 4 napja tettem le a cigit "akaraterő módszerrel" meg "újévi fogadalom"-at is fogadok. :)

Allen C. hangoskönyvét is hallgatom, meg januárban majd újra elolvasom a könyvet.

Szóval a módszer hasznos, azonban nálam egyáltalán nem volt könnyű a leszokás, mi több, hihetetlenül nehéz!

2013. dec. 24. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!