Allen Carr módszerével tényleg nevetségesen könnyű a leszokás a cigiről?
Nekem tényleg nevetségesen könnyű volt :D sokszor próbáltam előtte, 1-2napnál tovább "nem bírtam". aztán rávettem magam, elolvastam a könyvet, és tényleg, mintha nem is lettem volna függő, úgy hagytam abba, hogy kb elvonási tüneteim sem voltak, egyszerűen nem volt kérdés, hogy most akkor rágyújtsak-e vagy nem, hanem az utolsó cigi eldobása után tényleg azt éreztem, hogy akkor én mostantól egy nemdohányzó ember vagyok, hiába 10perce még cigiztem, éreztem hogy most ennek vége, és nem kell többé a cigi. Ennek már lassan két éve, és semmi hiányát nem érzem, nem is jött fel bennem sosem, hogy esetleg hiányát érezzem :)
Ha úgy érzed hogy ez a "próbálkozás" most más mint a többi, és sikerülni fog, akkor nagyon jó úton jársz, szerintem is sikerülni fog most neked
De jó ezeket olvasni:) Most egyébként ott tartok, hogy érjek már a könyv végére. Csak nem akarok sietve olvasni, nehogy kimaradjon valami fontos részlet:D Nagyon izgatott vagyok:)
Holnap be is fejezem ha minden jól megy:)
Egy ismerősöm is a könyv segítségével hagyta abba, és ő is esküszik, hogy nem volt sóvárgás. Azt mondta, ha ilyesmit éreznék, akkor olvassam el újra a könyvet, mert azt jelenti, hogy nem teljesen értettem meg elsőre mindent. 1-2 fejezetet neki is újra kellett olvasnia saját bevallása szerint.
Most már extra kíváncsi vagyok. Az egyetlen dolog amiért nem teszem le most rögtön a cigit az az, hogy azt írta ne hagyjam abba amíg a végére nem érek az olvasásnak:)
Szinte már hallom a barátok/kollégák szövegeit: "na majd kíváncsi leszek 1 hét múlva hogy bírod" stb rosszmájú megjegyzések:)
"de aki azt állítja, hogy egyik pillanatról a másikra megszűnt minden sóvárgása, az kamuzik..." - jaja, akinek egy picit is könnyebb volt mint neked, az hazudozik össze vissza, persze hogy nálad jobban senkinek sem ment, csak sok a szemét hazug.. :)
Nekem tényleg nem volt. Nem azért mert jobb vagyok annál, akinek a könyv mellett is nehéz leszokni, hanem mert szerencsém volt. Amúgy is, név nélkül miért hazudnék? Ha nehéz lett volna, azt mondanám. Azt is beismerem, hogy előtte bármivel próbálkoztam, nem ment. Ezzel meg tényleg új embernek éreztem magam, már első naptól kezdve, és akkor mivan? Lehet köpködni meg hazugnak nevezni. :) attól még így volt.
Én akkoriban még sokat jártam bulizni, és első héttől kezdve (ha jól emlékszem 2 vagy 3 nap után) elmentem, és jól berúgtam. Nem gyújtottam rá, mert nem kellett. De biztos most is csak hazudok. :D
A könyv valóban nagyon jó, én is olvastam.
Viszont a kérdésedre válaszolva, Allen Carr is írja az elején, hogy csak akkor érdemes nekikezdened, ha nyitott vagy és elkötelezed magad az iránt, amit olvasol. Különben semmi értelme nincs, mint ahogyan egyetlen más könyvnek sem, ugyanis attól mert megmutatják az utat, még mindig neked kell járnod rajta. Egy jó könyv maximum annyit tud tenni, hogy egy más szemszögből mutatja meg az adott dolgot és rávilágít olyasmire, amire te lehet soha nem gondoltál- és ezzel segít, hogy fejben egyszerűbb legyen a dolog, de a megvalósítás része még mindig a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!