Miért néznek le amiatt hogy dohányzom?
Sziasztok!
Az egész azzal kezdődött hogy mikor elmondtam egy lány barátomnak akivel sokat találkzogatok (fiú vagyok, de nem akartam összejönni vele) hogy dohányzom, teljesen ledöbbent, egyszerűen ne mtudta elhinni, és teljesen gáznak gondolta, éreztem hogy csökkent a tiszteletem. Pedig nem dohányoztam előtte, nem volt dohány szagom, még csak nem is voltam ideges a cigihiánytól.
Miután egyre több velem egykorúnak (15 év) mondtam el, ők is lenéztek miattam, nem megutáltak, csak belül lenézőbbek voltak.
Eltekintve a koromtól, szeretném megkérdezni hogy miért nézik le az embereket azért mert dohányoznak? Én egy jókedvű, fiatal fiú vagyok, sok barátom van, kedvelnek is, de valamiért, úgy hogy már dohányzom már nem kellek annyira nekik.

Örülök, hogy vannak még ilyen fiatalok, mint az ismerőseid. Gondolj bele: egy nemdohányzó számára a dohányzás akkora butaságnak tűnik, mint pl. amit te gondolnál egy olyan osztálytársadról, aki mondjuk szopja az ujját, mint egy kisbaba. Egyszerűen butaság, mert semmi jó nincs benne, és nagyon káros meg drága is. Azt is gondolhatják, hogy egy ilyen srác, mint te egy nyamvadt kis dohányrúd rabja. A jó érzés a cigitől pedig már a függőség. Cigi nélkül is tudnál ugynailyen jófej és kedvelt lenni, és akkor nem is éreznéd azt, hogy nem tisztelnek már!
Ne hidd, hogy nem lehet érezni a cigiszagot! De. Ez olyan, mint egy étteremben, hogy először érzed a kajaszaogt, aztán már megszokod, de otthon a töbiek érezni fogják.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!