Miért van az, hogy mióta nem dohányzom rendszertelen az anyagcserém?
10 évig dohányoztam,már egy hónapja nem cigizek,csak nagyon ritkán!Miért van az,hogy amíg rendszeresen cigiztem,reggel kávé mellé ez alap volt számomra,mindig rendszeresen felkelés után mentem a mosdóba.Most meg mióta csak ritkán cigizek(hétvégén 2-3 szál)azóta van,hogy két napig nincs anyagcserém!!
24/L
Azért, mert a cigarettázás felpörgeti az anyagcserét.
Ez viszont nem jelenti azt, hogy cigaretta nélkül nem tudsz jól működni, hanem azt, hogy lehet az életstílusod más szempontból nem jó az anyagcserédre nézve. Ilyen például a sport hiánya, a rendszertelen alvás, a rendszertelen evés, stb. Jellemző rád valamelyik is ?
A leginkább a sport számít ezek közül. A mozgás felpörgeti az anyagcserét és számos előnye van, viszont hogyha nem rendszeres vagy teljes mértékben hiányzik, akkor annak egyik következménye lehet az anyagcsere lelassulása és rendszertelen működése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!