Hogyan szokjak le? Lent magyarázat
Először fokozatosan növeld az időt,pl 1 hét 1 doboz,és szép lassan az idő tobb a cigi kevesebb pl:
9nap csak 15 szál,vagy valami hasonló,ha a társaság miatt,akkor egy időre ne találkozz velük,mert akkor csak azt látod hogy "vidáman" mérgezik magukat,fontos hogy kezdj el helyette valami sportot,ha magas vagy akkor kosár,stb..
Válasz ami neked tetszik,a cigiről pedig annyit hogy csak azt éred el vele,hogy impotens leszel,és semmit sem érsz az ágyban,rohan6sz viagráért:D
De ez csak elrettentés volt,bár igaz,na további jo leszokást:D
Csak a saját tapasztalataimat tudom leírni. 6 évi dohányzás után úgy szoktam le, hogy kb 2-3 hónapon keresztül már készítettem magam lelkileg. Azaz sokszor gondoltam arra, hogy mennyire káros, mit vehetnék az egy hónap alatt összegyűlt, cigire fordított pénzből, mennyi idő kell, mire kiürül a szervezetemből a sok káros anyag. Elrettentő példa volt az is, mikor nap mint nap olyan szülőket láttam az utcán, akik a gyerekük mellett vagy éppen a kisbabakocsit tolva pöfékeltek / még nagyon távol állok a gyermekvállalástól, de ezt akkor sem látom szívesen/. Viszont a cigit nem úgy szívtam, hogy na még ma meg holnap rágyújtok, és hogy ki kell élveznem minden percet. Egyik nap viszont eldöntöttem, hogy olyan sok rossz következménye van, amiktől a folyamatos "emlékeztetés" miatt szinte már megundorodtam, és nem gyűjtök rá többet. És sikerült is tartanom magam kb 2 hónapig. Akkor nem a vágy miatt gyújtottam rá, hanem mert kíváncsi voltam, vajon most is jól esik-e még, de már el se bírtam szívni a cigit, 2 slukk után elnyomtam. Párszor próbálkoztam vele, de már teljesen hidegen hagy és nem élvezem. Próbáld magad lelkileg felkészíteni rá, de ne magyarázd magadnak, hogy jövőhéttől igenis leszoksz, mert ember vagy te is, és mint olyan, gyarló. :) A fokozatosságnak pedig szerintem nincs értelme, ha valamit akarsz, akkor azt meg tudod tenni.
Sokáig én is azok közé az emberek közé tartoztam, akik nagyon szerettek cigizni, és azt hangoztattam, hogy nem akarok leszokni róla. Mégis megtörtént. :) Sok szerencsét neked hozzá.
20/L
Az a baj, hogy én nem haverok miatt cigizek, sőt próbálom előlük eltitkolni általában. Nem vagyok rá büszke, és éppen ezért próbálok leszokni. Ha iskolába megyek, vagy onnan jövök akkor szoktam szívni, na meg néha otthon se bírom ki. Az a módszer, meg, hogy kidobom nem épp a legjobb módszer, ráadásul a reggeli 1-2 szál cigi a legnehezebb.
Ja, és az én haverjaim a "nemcigisek", csak 3 tudja ezt rólam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!