Egyetértenél azzal, hogy a következő generáció már ne tudjon cigit venni egyáltalán sehol sem?
Figyelt kérdés
ha jól tudom, valamelyik afrikai országban bevezettek egy olyan törvényt, hogy aki 2000után született, az ne vehessen cigit. mármint úgy, hogy 20év múlva is még ez a 2000előtt vagy után születés dönti el, hogy kaphat-e dohányt. ez ugye a mai dohányosokat nem érinti, aki már használja, attól nem veszik el, de feltételezve hogy a 12éven aluliak még nem dohányoznak, nekik már lehetőségük sem lesz rászokni. mi a véleményetek erről? jó ötlet, vagy rossz ötlet ott bevezetni? örülnél ha itthon is hoznának egy hasonló törvényt? a gazdasági tényezőkön kívül (tehát nem számítva, hogy mennyi bevétel van a dohányosoktól), van még valami ok ami miatt tiltakoznál ha ilyen törvényt akarnának hozni?2013. máj. 12. 12:13
11/18 A kérdező kommentje:
nem vagyok dohányos, sem dohányospárti, de azért tény, hogy nem ez volt a kérdés.:)
2013. máj. 14. 13:26
12/18 anonim válasza:
Igen, látom az értelmi szinted nem üti meg a mércét, ha ebben nem látod a választ. Leírom hátha így sikerül megérteni: Nem, Leszarom, No. Az vegyen cigit aki akar, sőt ha lehetne venni füvet vennék... ha alkoholról van szó vegyen az aki akar... De ne az én káromra. Míg nincs szabályozva a varacskosdisznalyok mocskos szokása, hogy a pofámba fújják a szarjukat, és maguknak fizessék a rákos tüdejük kezelését, addig be kellene tiltani minden korosztály számára. Pontozzon le a sok bagós büdimen, attól még nekem van igazam, csak mert itt a többség göthös gyár.
13/18 A kérdező kommentje:
nem azt mondtam, hogy nem értek veled egyet, mert van amiben egyetértek, meg van amit én is hasonlóan fejeznék ki, csak talán más stílusban. mindenesetre a kérdés nem ez volt még mindig, nem azt kérdeztem hogy ki szereti és ki utálja a dohányosokat, és nem is azt, hogy téged ez hogy érint, hanem mi a véleményetek erről a törvényről. te ne ítélkezz az én értelmi szintem fölött, nem én vagyok akkora segg, hogy fogalmam sincs miről szól a kérdés, csak meglátom a dohányzás témakört, és leírom hogy mit érzek a dohányosokkal..van sok kérdés, van ahova illene a válaszod, de itt másról szólt a kérdés. talán most már megérted.
2013. máj. 14. 20:55
14/18 anonim válasza:
Rengeteg bevétel az államnak, de egy daganatos beteg kezelése nem épp 2ft.
15/18 anonim válasza:
Sajnos nem tudom értelmesebben leírni a válaszom, esetleg kérj meg valakit segítsen. Szerintem elég világos érthető választ írtam egy kis rizsával, mint ahogy mindenki más is.
Egyetértenél azzal, hogy a következő generáció már ne tudjon cigit venni egyáltalán sehol sem?
A válaszom, mivel a szövegértés nem nagyon megy: Nem nem értek egyet, ezeket a döntéseket az elvileg az értelmes emberek önállóan is meg tudják hozni. De míg a nemdohányzók adójából kezeltetik magukat, tiltsák be bármilyen korosztálynak.
Sajnos ettől részletesebben nem tudom, nem is akarom kifejteni, ha nem érted miről beszélek.
16/18 A kérdező kommentje:
na, ugye, hogy megy ez emberien is :)
2013. máj. 14. 21:59
17/18 anonim válasza:
Szerintem ez nem megvalósítható dolog. A törvény előtt mindenki egyenlő (elméletileg), nem lehet hogy más jogokkal bírjon két ember akiknek az életkora különbözik (két felnőttről beszélek). Ráadásul amúgy is csorbítaná az emberek szabadságát egy ilyen törvény, hiszen egy szabad embernek joga van rombolni is az egészségét. Viszont azzal egyet értek, hogy nem lehet bárhol rágyújtani mostmár mert a nemdohányzóknak meg joguk van az egészségüket megőrizni.
18/18 anonim válasza:
És szerinted ez belefér egy demokráciába? Afrikát hozod fel példának? Akkor menyj oda élni ott nincs dohány, meg kenyér se. Ez itt Európa, egy szabad kontinens. Így is eléggé próbálnak korlátozni minket, ne korlátozzuk már önként és dalolva a saját jogainkat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!