Egyetértenél azzal, hogy a következő generáció már ne tudjon cigit venni egyáltalán sehol sem?
Figyelt kérdés
ha jól tudom, valamelyik afrikai országban bevezettek egy olyan törvényt, hogy aki 2000után született, az ne vehessen cigit. mármint úgy, hogy 20év múlva is még ez a 2000előtt vagy után születés dönti el, hogy kaphat-e dohányt. ez ugye a mai dohányosokat nem érinti, aki már használja, attól nem veszik el, de feltételezve hogy a 12éven aluliak még nem dohányoznak, nekik már lehetőségük sem lesz rászokni. mi a véleményetek erről? jó ötlet, vagy rossz ötlet ott bevezetni? örülnél ha itthon is hoznának egy hasonló törvényt? a gazdasági tényezőkön kívül (tehát nem számítva, hogy mennyi bevétel van a dohányosoktól), van még valami ok ami miatt tiltakoznál ha ilyen törvényt akarnának hozni?2013. máj. 12. 12:13
1/18 anonim válasza:
nem dohányzom, de nem értek vele egyet.
Az alkohol már okozta közvetlenül jó néhány vétkes és vétlen ember halálát, de a dohányzás még nem, ezen kellene az okosoknak elgondolkozni,mikor a nagy cigi ellenességről törvénykeznek.
2/18 anonim válasza:
első: ne haragudj, nem értek egyet, számtalan passzív dohányos lesz tüdőrákos és hal meg. Van olyan ismerősöm aki dohányzik, elég jó ideje, él és virul, de a családjában, akik vele élnek egy valaki tüdőrákos lett és legyőzte, viszont a felesége meghalt.
3/18 anonim válasza:
Akkor meg lenne más függőség. Amúgy meg az államnak olyan marha sok adó, hogy sose lenne ilyen.
4/18 anonim válasza:
Második: épp ezért írtam hogy közvetlenül,mert mindenféle betegséget ráfognak a cigire,mert nem tudják mire fogni.
De hány embert ütnek el ittas vezetők hány ember fagy meg ittasan, hány család megy tönkre az alkoholizmus miatt?-a cigivel nincs ilyen!
5/18 anonim válasza:
Mindenki saját maga döntse el, hogy kipróbálja vagy nem. Napjainkban már bárkinek kiadják szóval ilyen gond nincs is. Múltkor olvastam, hogy kb mennyi a bevétel a dohányosokból és eléggé sok, ami azért elég nagy kiesés lenne. Ez olyan mintha holnap kijelentenék, hogy aki 2000 után vett autót az ne vezessen többet mert az autó által kibocsájtott mocsok szennyezi a levegőt. :D Nem értem a mostani rendet minek kell felváltani dohánytrafikokra. Ebből is most csak a baj van...
6/18 A kérdező kommentje:
nem tudom az autós példa hogy jött ide, nem is igazán értem :D az alkohollal viszont érdekesebb, igazatok lehet.
2013. máj. 12. 14:15
7/18 anonim válasza:
Ez ugyanolyan hogy 18év alatt nem lehet cigit venni. Szerinted minden boltos betartja?Főleg ha egy haver a boltos, simán megveszed tőle ha 15vagy akkor is.Nem lehetne kordában tartani hogy az adott időben születettek ne dohányozzanak. Valahol lenne olyan hely ahol hozzá tudnának jutni.Amúgy meg, szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni hogy füstöl vagy sem.Ugyanúgy mint az ivást a drogozást meg mindent...
9/18 Kinga1995 válasza:
Baromság, cigizzen, aki akar :-D
10/18 anonim válasza:
Mérgezze magát az aki akarja, de a tahó mocskoknak legyen már annyi életerejük, hogy eltakarodnak előlem, és nem rám fújják a szarjukat, mert ez minden napi eset. Én se szarok az orruk alá. És ne az én adómból fizessék már a rákos faszinak, meg a családjának a kezelését. Inkább dögöljenek meg mintsem erre menjen a pénz, nem eleget lopnak a politikusok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!