Tényleg ennyire halandó a Ratkó generáció?
Figyelt kérdés
1969-ben végeztük el az általános iskolát. A 25 éves osztálytalálkozó idején a 39 végzett diákból már öten nem éltek. Most szervezem a negyvenévest, most már tizen fognak hiányozni. Ha mind az ötvenegy "pajtásunkat" veszem alapul, akik a nyolc év alatt hosszabb-rövidebb ideig velünk jártak, már tizenegy a szám, s vannak akikről semmit nem tudunk. EZ BORZASZTÓ SZÁM. Az érettségiző osztályunkál jobb az arány. Ott a 31 érettségizőből és a további nyolcból "csak" négyen nem élnek. (Illetve jelenleg ennyiről tudunk, mert néhányukkal nincs kapcsolatunk.) A Ti környezetetekben is ilyen nagy ennél a populációnál a halálozási arány? Nagyon szomorú vagyok! Mindenkit sajnálok, 35-40 év távlatából ugyanis már nincs "Barát volt vagy nem volt barát."2009. ápr. 28. 20:43
1/3 anonim válasza:
Sajnos jól látod. Nekem a szüleim tartoznak/tartoztak ebbe a korosztályba, és épp a múltkor beszélgettem egy barátjukkal erről, hogy már milyen kevesen élnek közülük. Az én apám is meghalt már 3 éve, és nagyon-nagyon sok kortársa.
2/3 anonim válasza:
Ne hiszem, hogy ilyen sötét lenne a kép. Két dolog viszont feltétlen közrejátszhat. Egyik vitathatatlan tény, hogy a alacsonyabb iskolázottságuak között magasabb a halálozási ráta. Ezt nem kell magyarázni. A másik szintén elfogadott tény, hogy nem mindegy, az ország melyik részén élsz. Pd. a legújabb kutatások szerint Zalában élnek legtovább az emberek és azon belül is a nők, ami országosan is igaz. A táplálkozás /amit eszel, az leszel!/, stresz, a környezeti ártalmak min-mind lényeges tényezők. És nem elhanyagolható tényező a genetika, az öröklési tényező sem. A túlhajszolt világban sok a káros szenvedély, ami szintén megbosszulja magát. A szervezet emlékezik és később törleszt. Erre is gondolni kell. Még a Ratkó előtti korszakból való vagyok, de éppen arról beszélgettünk az 50 éves első táborozási találkozónkon, hogy milyen szívós kis csapat vagyunk. Senki nem hiányzott...
3/3 anonim válasza:
A Ratkó-korszak gyerekei közül nagyon sokat a világra sem kívántak a szüleik - ez pedig nem a hosszú élet titka. Plusz ott van az a szörnyű korszak, amiben felnőttek (testi-lelki terror), ami szintén nem a hosszú élet titka. És most itt van egy olyan éra, egy olyan kormányzás (Orbán), ami kísértetiesen hasonlít arra (nem véletlenül), ami szintén nagyon erősen nyírja az akkori korosztályt.
Min csodálkozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!