Szerintetek is elvan rontva a mostani 13-17 év közötti generáció?
El van rontva, igen. Persze, van kivétel, de a nagy részük eléggé intelligenciahiányos és feltűnési viszketegséges b@rom.
Én kivételnek tekintem magam, egy véleményen vagyok veled. Én se járok el folyton beb@szni, de ismerőseimtől minden nap hallgatom hogy milyen jó volt a tegnapi buli. Engem nem hoz lázba... Szeretném élni az életemet normálisan, mert az ilyen életstílussal, mint amilyet ők élnek nem sokra vinném majd...
15L
Nem. Valamelyik nagy ember is mondott valami ilyesmit(nem szó szerint idézek): "A mai fiatalság egyszerűen botrányos! Elméjük gyenge, mint ahogy testük, is mivel folyamatosan otthon ülnek, nem tanulnak és nem dolgoznak. Az időseket nem tisztelik, lusták."
Ja, közben eszembe jutott ki volt ez a nagy ember! Szókratész.
Az előttem levő frappánsan megfogalmazta.
A mostani generációt sokan hajlamosak különválasztani az eddigi generációktól, mintha a mostani generáció egy külön fajból fejlődött volna ki- Viszont ez nincs így, a mostani generáció az előtte levő generációnak az eredménye és ez következtetni enged nemcsak erre a generációra, hanem az előzőre is. Vagyis mindkét generációban vannak tényezők, amelyek befolyásolják egymást.
A szülők is felelősek a gyerekeik fejlődésében.
A mai fiatalok között vannak züllötek is és vannak céltudatosabbak is, a kettő közti különbségben pedig nagy szerepet játszik a neveltetés, ez pedig az előbbi generáció dolga és hogy ki mennyire végzi jól, az megmutatkozik a jövendő generáció kialakulásában.
A Facebook-ra, MSN-re, kábszerekre, ivászatra, stb.-re rászoktak fogni mindent, de kérdés ilyenkor, hogy milyen tanítást adott az illető szülő a gyermekének még AZELŐTT, hogy ebbe a világba bekerült volna.
Vannak kamaszok, akik függetlenül az otthoni kiváló neveltetéstől mégis eltérnek egy másik irányba, de bőven van olyan is, hogy az adott szülő nem fordított sem kellő időt, sem kellő energiát, sem kellő figyelmet akkor, amikor kellett volna- és hiába a panaszkodás meg a hajtépés akkor, amikor már viszonylag késő.
Irányt adni is egy ADOTT korban kell adni a gyereknek, mert az alapokat már a legelején le kell tenni, hiába az üvöltözés és a szemrehányás egy 16 éves kamasznak, akivel azelőtt az apa alig foglalkozott és mégis elvárja, hogy a gyereke megfeleljen egy adott modellnek- na de milyen modellnek ?
A kemény munka becsülendő dolog, viszont vitathatatlan, hogy nem pótolja a szülői törődést és ha ez utóbbi hiányzik, akkor a pénz, a jólét, a luxus- mindezek nem fogják helyettesíteni azt az időt, amelyben a szülő megtanítja a gyerekét arra, hogy milyen is ez az élet, hogyan kell kezelni bizonyos dolgokat, melyek az igazi értékek, milyen célokat érdemes követni, stb.
Ez a generációk közötti vita egy tipikus emberi tulajdonság eredménye: a hibának a másikra való hárítása.
A régi generáció ordít, hogy „ Ti vagytok a jelen szégyene ! „ - az új generáció pedig visszaordít, hogy „ Ti hoztatok létre minket ! „ - És mindkettőben van némi igazság, mint az lenni szokott az életben. A bűnbakk keresése is csak ostobaságra vall, mivel mindkét oldalon van igazság is, és van tévedés is.
Ócsárolások helyett eredményesebb volna megoldásokat keresni a jelen problémáira, mert főképp ezeknek a kezelésével és a hozzáállással van a gond, lényegtelen ilyen szempontból, hogy ki melyik generációba tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!