Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a mai fiatalokró...

Mit gondoltok a mai fiatalokról? Mi a hiba bennük? Miért lettek ilyenek? Hogyan kellene viselkedniük? Mi lesz a következménye ennek, hogy így viselkednek?

Figyelt kérdés

Egy bejegyzést szeretnék írni a blogomba a mai fiatalságról, de ehhez persze szükségem lenne arra, hogy mások hogy látják ezt és így nem csak az én véleményem van benne, hanem az, hogy mások is hogyan állnak ezzel a dologgal.

Várok olyan válaszokat is, amelyeket olyanok írnak, akiknek már van családjuk, de velem egykorúak is nyugodtan írjanak. Mindenki véleménye érdekel. Szerintem ez egy fontos téma, hisz a mai fiatalok lesznek a jövő generáció, rajtuk is múlik az, hogy milyen lesz a későbbiekben.

Mellesleg én is egy vagyok azok közül, aki a mai fiatalokhoz tartozik, de elszomorít, hogy sokan milyenek. Drogoznak, piálnak, sex. Ezeket már 12-13 évesen kezdik, kicsit korainak gondolom ezt. Tudom, hogy a hormonok, én sem vagyok szent, de a szüleim törődnek velem, nem vagyok elkényeztetve, mégsem ittam még le magam soha a sárga földig.

Köszönöm!

15/L

#fiatalság #jövő generáció
2013. márc. 30. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

A válasz nem is olyan nehéz: nem elég kemények a szülők. Nézz csak körbe itt is, a szülők már nem a szülei, hanem a haverjai akarnak lenni a gyerekeiknek. Hányszor láttam olyat, hogy "ugye nem baj, ha megengedem neki ezt-azt-amazt, nem akarok vele összeveszni, nem akarom, hogy haragudjon rám"...

Olyan kifordult elméletek is vannak, hogy "inkább hagyom, ha tiltom, annál jobban csinálni fogja". Ez is mi? Eléggé félre kell nevelni azt a gyereket ahhoz, hogy simán figyelmen kívül hagyja a tiltást, sőt, még rá is tegyen egy lapáttal.

Vagy olyat is nem egyszer láttam, hogy "befestettem a hajam/piercinget szúrattam/tetoválást csináltattam... stb, nem engedték meg, de így utólag úgyse tudnak vele csinálni semmit". Hát ha én ezt így megjátszottam volna, azt hiszem, ma is be lenne horpadva az arcom, akkora pofont kaptam volna.

Egyszóval a mai szülők a lustaság és a nemtörődömség mintaképei, nem nevelnek, nem csinálnak semmit, csak tömik a gyereket pénzzel és csinálnak, amit akarnak. MINDENRŐL a szüleik tehetnek, csak sokkal könnyebb azt mondani, hogy "de igenis számít a társaság", mint tenni valamit.

Pl. én is ismertem drogosokat, én is ismertem olyat, akinek 15 évesen már szexuális élete volt, ismertem olyat, aki lógott a suliból, verekedett... stb. Haverkodtam velük, de sosem csináltam azt, amit ők (na jó, egyszer szívtam két slukkot egy füves cigiből, de aztán ennyi). Szóval elég süket szöveg ez a társaságosdi.

2013. márc. 30. 16:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a "mai fiatalokat" egy kalap alá venni eleve necces próbálkozás, mert nagyon sokféle embert takar ez a kifejezés. A kérdésedben egyből rájuk támadtál, és általánosítani kezdtél, előítéleteket hoztál: isznak, szexelnek, drogoznak. Elhiszem, hogy 15 éves vagy és nincs még teljesen kialakult világkéled, hiszen most alakítod, de arra figyelj, hogy másokat ne ítélj meg ilyen elhamarkodottan és ne gondold magad jobbnak attól, hogy valami rosszat nem csinálsz. Attól, hogy még nem gyilkolsz, nem leszel erkölcsös. Attól, hogy te nem iszol, lehetsz egy féreg.

Ha valaki kivetni valót lát a mai fiatalok ( vagy egy csoportjuk) videlkedésén, az nézze meg a szülőket. Itthon az alkoholizmus népbetegségnek számít, ezért nem kell meglepődni, ha esetleg az alkoholisták gyerekei is csak így képesek "problémát megoldani". Ezt látták.

A fiataloknak (akiket én ismerek) manapság nagyon sok lehetőségük van és sokkal tájékozottabbak, mint elődeik voltak, ez szerintem az információrobbanás eredménye, ami azért őket is megviselte rendesen. Ma már egy gyerek úgy jön ki a gimiből, hogy 2 idegennyelvet beszél, vagy ha még nem, az alapjai megvannak. Viszont munkát találni nagyon nehéz nekik, sokukat kihasználják, mert lehet. Az oktatásban sokszor olyan elvárásokat állítanak velük szemben, amit a tanerő sem tud teljesíteni. A bolognai rendszerrel szerintem nem jártak jól.

A szex ledig mindenkinek a magánügye, de szerintem mostmár jobban tájékozottak a fogamzásgátlással és az STD-kel kapcsolatban, mint ennyi idősen a szüleik voltak. Akkor egy csomó minden nem is volt és ha igen, nem tudták, hogx van.

2013. márc. 30. 16:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Én 23 vagyok. A gond a túlzott szabadság, és az, hogy nem érzik, hogy tartoznak valahova. Erkölcsi értékeket nem közvetítenek a felnőttek, lásd média, ami tele van zülléssel. Az egymás iránti tisztelet teljes hiánya.
2013. márc. 30. 23:19
 4/5 anonim ***** válasza:

A médiából árad a szenny, és mivel a szülők magasról tesznek a gyerekükre onnantól kezdve, hogy iskolába megy, az anyagiakat leszámítva, a fiatalok példaképe a média lesz, az ez által közvetített értékeket teszik magukévá. A média értékrendje pedig fordított: a rosszat jónak, a jót rossznak állítja be. A szülők nem nevelnek, a gyerekek anyagi szükségleteiről való gondoskodásban kimerül a szerepvállalásuk. A gyerekek gyakorlatilag a szülői kontroll hiánya nélkül nőnek fel, amitől torz, a korlátokat el nem ismerő személyiségekké válnak.

Tisztelet a kivételeknek, természetesen.

2013. márc. 31. 15:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddig válaszokat.

A második válaszolónak pedig azt szeretném mondani, hogy igen, lehet, hogy kicsit általánosítva tettem fel a kérdésemet, de nem úgy értettem. Mert tudom, hogy szerencsére nem minden fiatal olyan, mint amilyennek leírtam őket. Nem is tartom magamat jobbnak, hisz nekem is rengeteg hibám van. próbálok tenni is ellenük. Mindenesetre köszönöm a válaszodat, hasznos volt számomra a tied és a többieké is.

2013. márc. 31. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!