Öcsém leépül a herba cigijétől. Senkire nem hallgat, mindenkit lenéz, a saját halálát kívánja. Egy utolsó bunkó paraszt lett belőle és senkire se hallgat. Mit lehetne tenni?
Elveszítettem a nagy Ő-t elüldöztem, majd 1-2 éven át fel sem fogtam mekkora hibát követtem el, a kis agyamban felépítettem a hölgyeményről egy fixideált, akinek meg akartam/akarok felelni, mivel nemigazán áll velem szóba, és a legrosszabb, hogy nem emlékszem miért, így tőle sem fogom talán soha megtudni, hogy mit csináltam, a lényeg, hogy az agyam egy nagyon elcseszett szegletében ott van ő, bűntudat képében és bármit teszek, azt ehhez a képhez mérem...
amúgy már 6 éve alkoholt sem ittam:)
Herbal (más néven spice) alapanyagai: herbálpor (neten rendelhető, állítólag legális, füstölőnek szokták használni), valamiféle gyógynövény (nem tudom pontosan, milyen), 100% alkohol és egy vatta. A herbálport összekevered a gyógynövénnyel, miután apróra vágtad. A vattát felitatod az alkohollal, és rágyomkodod a gyógynövényre, majd hagyod az egészet kiszáradni. Az alkohol olyan reakcióba lép a növénnyel és a porral, hogy a növény vonzani fogja a kis kristályszemcséket magára (ráragad), és ebből a keverékből származik a bódító hatás - tehát a herbálpor önmagában nem tudatmódosító. Mivel a herbálpor szintetikus, ezért az herbálcigi is az, valamint a házilag elkészített, összevissza mért alapanyogakat tartalmazó herbál előfordulhat, hogy teljesen más hatást vált ki a szervezetben, mint amit laborban csinálnak.
Hogy pontosan milyen hatásai vannak rövid- és hosszútávon, nem igazán vannak tanulmányok. A rövidtávú hatásairól annyit tudok nyilatkozni, hogy erős, gyors szívverés, elég kemény szédülés, nevetési inger, a tér eltorzulása, időérzékelés elvesztése, lehetséges hányás, rosszullét és pánikroham. Hosszú távú hatásait nem tudom, egyszer vettünk barátnőmmel, hogy kipróbáljuk, 1 grammból 3 cigit csináltunk, és mindig más hatást kaptunk. Az elsőnél nevettünk mindenen, a másodiknál én nevettem, de barátnőm bepánikolt, a harmadiknál meg rosszul lett, akkor meg én pánikoltam. Hosszú távú hatásait nem tudom, révén csak kipróbáltam, viszont van egy ismerősöm, aki olyasmi volt, mint a bátyád. Főiskolára színötös érettségivel érkezett, majd rákapott erre a sz*rra, és megbukott, meg egyre vékonyabb és alacsonyabb lett. Minap találkoztam vele, kardiológushoz kell járnia, mert szívritmuszavara van, szerinte a herbáltól. Már nem is szívja.
Hogy mit lehetne neki mondani, azt nem tudom. Eléggé addiktív szernek tűnik a leírásod alapján, főleg, ha az ember úgy szokja meg a mindennapjait. Talán keresni kéne hozzáértő kémikust, aki az anyagok megvizsgálása után el tudná mondani, hogy milyen káros hatásai lehetnek. Ez akkor is jó, ha be van szívva: ha pánikrohamot kap, remélhetőleg abbahagyja. Hidd el, én tudom, milyen, mikor a hatása alatt pánikolsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!